آیا عرضه گواهی سکه شرعی است؟ موضع بورس چیست؟

آیا عرضه گواهی سکه شرعی است؟ موضع بورس چیست؟

بازار مالیایسنا نوشت: رییس کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار شرط موافقت با عرضه سکه در بورس را اعلام کرد.

غلامرضا مصباحی مقدم با بیان اینکه دستورالعمل عرضه گواهی سکه در بورس توسط بانک مرکزی اصلاح شد، اظهار کرد: نظر ما این است که خریداران سکه از تحویل سکه محروم نشوند، بلکه باید امکان تحویل سکه در موعد فراهم شود. در این صورت عرضه گواهی سکه را مشروع می‌دانیم و انتشار آن بلامانع است.

وی ادامه داد: بانک مرکزی هم با این موضوع موافقت کرده است.

گواهی سکه چیست؟

بر اساس این گزارش، عرضه گواهی سکه یکی از راهکارهای بانک مرکزی برای کنترل نرخ ارز است. اوراق سکه بانک مرکزی معاف از مالیات بوده و کلیـه اشخاص حقیقی می توانند حداکثـر معادل 100 سکه تمام بهـار آزادی طرح جدید و همچنین صندوق های سرمایه گذاری طلا بدون محدودیت، نسبت به خرید این اوراق اقدام کنند. سررسید اوراق سکه بانک مرکزی، شش ماه پس از عرضه اولیه، با تسویه نقدی در سررسید بوده و قیمت تسویه نقدی اوراق نیز معادل میانگین موزون قیمت های پایانی تمامی گواهی های سپرده سکه بانک ها و اوراق سکه بانک مرکزی در بورس کالای ایران در آخرین جلسه معاملاتی خواهد بود.

معاملات ثانویه اوراق سکه مرکزی، در بورس کالای ایران انجام میشود و دارندگان اوراق درصورت تمایل به فروش اوراق زودتر از سررسید، می توانند اوراق سکه خود را در بورس کالای ایران، به قیمت روز به فروش برسانند. بانک مرکزی تسویه نقدی اوراق در سررسید و همچنین نقدشوندگی این اوراق در بازار ثانویه بورس کالای ایران به قیمت روز را متعهد می شود. بنابراعلام بانک مرکزی، اوراق سکه بانک مرکزی علاوه بر امکان سرمایه گذاری در طلا، قابلیت توثیق در شبکه بانکی برای اخذ انواع تسهیلات را نیز دارد.

بیشتر بخوانید:

صفر تا صد پیش‌فروش اوراق سکه در بورس کالا

  • بازار سکه در وضعیت تازه/ شمارش معکوس برای فروش سکه کاغذی آغاز شد

220 46

local_offerبرچسب‌ها:

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد