چه تعداد تارا وارد بازار شد؟ / تولید تارا شکست خورد؟

چه تعداد تارا وارد بازار شد؟ / تولید تارا شکست خورد؟

معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول گروه صنعتی ایران‌خودرو بهمن سال قبل، از برنامه تولید هزاردستگاه تارا در اسفند ماه گذشته خبر داده بود، اما از بهمن 99 تا 31 مرداد، تنها هزار و 442 دستگاه تارا تولید و از این میزان نیز تنها 498 دستگاه روانه بازار شده است.

به گزارش تجارت‌نیوز، در حالی‌که قرار بود خودروی تارا، جدیدترین و به‌زعم آبی‌پوشان جاده مخصوص مدرن‌ترین محصول صنعت خودروی کشور در سال 1400 به تولید انبوه برسد و بیش از 50هزار دستگاه از این خودرو تولید شود، بررسی آمارهای کدال نشان می‌دهد تعداد تولید این خودرو همچنان سه‌رقمی و کمتر از پیش‌بینی‌های اولیه است.

معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول گروه صنعتی ایران‌خودرو بهمن سال قبل، از برنامه تولید هزاردستگاه تارا در اسفند ماه گذشته خبر داده بود، اما هنوز پس از گذشت 6ماه تیراژ این خودرو بسیار کم و برای مرداد ماه تنها 318 دستگاه است. در حقیقت از بهمن ماه تا 31مرداد، تنها هزار و 442دستگاه تارا تولید و از این میزان نیز تنها 498دستگاه روانه بازار شده است. این درحالی است که حداقل باید ماهی 4 هزار دستگاه تارا تولید می‌شد. اکنون سوال اینجاست که آیا با این حجم اندک تولید، ایران‌خودرو قادر به پاسخگویی به برنامه پیش‌فروشی که از یکشنبه آغاز شده، هست؟

می‌توان گفت تارا طرح ارايه شده برای دور زدن تحریم‌ها است. با آغاز تحریم‌ها در خرداد سال 1397 و با اولویت تحریم صنعت خودرو، شرکت پژو مانند سال 91 با زیر پا نهادن همه تعهدات خود، ایران خودرو را با محصول 2008 و 301 به حال خود رها کرد. شرکت ایران خودرو و سازندگان قطعات، سرمایه‌گذاری زیادی در خصوص قالب‌ها و خطوط تولید قطعات خودروی 301 انجام داده بودند، لذا مدیریت وقت ایران خودرو تصمیم گرفت تولید و خودکفایی محصول 301 را بدون حضور پژو و با اتکا به توان مهندسی و ساخت کارشناسان ایران‌خودرو، ساپکو و سازندگان آغاز کند.

پروژه خودکفایی 301 در سه ماه سوم سال 97 آغاز شد و قرار بود در سه ماه آخر سال 98 به تولید انبوه برسد تا علاوه بر جبران زیان ناشی از سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته، پاسخی به شرکت‌های بدعهد فرانسوی باشد. متاسفانه اما مدیریت ایران‌خودرو نتوانست به‌رغم سرمایه‌گذاری سنگین (به دلیل تغییرات ظاهری نظیر درب‌ها، چراغ‌ها و سپرها) این محصول را به موقع به بازار برساند.

در حال حاضر تارا بیشتر رقیبی برای محصول دیگر ایران‌خودرو یعنی دنا پلاس است. واقعیت این است که بازار ایران در سال‌های 98 و 99 به شدت تشنه یک مدل جدید و قوی نظیر تارا بود، اما اکنون زمان، چندان به نفع این خودرو نیست. اگرچه به هرحال بازار ایران مشتاق هر نوع نوآوری است، اما به‌نظر نمی‌رسد اشتیاق برای این خودرو به اندازه سال 99 باشد. انواع مدل‌های مونتاژی چینی تولیدشده توسط خودروسازان خصوصی که اتفاقا بخش بزرگی از آنها محدوده قیمتی 350 تا 500میلیون تومان را پوشش می‌دهد و از قضا کیفیت مناسبی هم دارند قطعا رقبای جدی برای تارا هستند. مضافا اینکه صدای پای خودروهای ارزان‌تر خارجی هم به گوش می‌رسد.

هنوز مدیریت ایران‌خودرو پاسخی به این میزان تاخیر برای پروژه مذکور نداده است. اینکه به چه دلیل پروژه مذکور از برنامه عقب ‌افتاده و آیا برآوردی از زیان و عدم‌النفع احتمالی شده است؟ البته این اولین بار نیست که ایران‌خودرو با بدعهدی طرف‌های خارجی مواجه شده است. سال 91 نیز پژو همکاری با ایران را برای تولید 206 قطع کرد که منجر به ایرانی‌سازی 206 (محصول رانا) شد.

منبع: دنیای اقتصاد

آخرین اخبار خودرویی را در صفحه اخبار خودرو تجارت‌نیوز بخوانید.

نشانه‌های نگران‌کننده از عددسازی برای نمایش موفقیت دولت در کنترل تورم پیش بینی بازار مسکن در 1402؛ قیمت ها چقدر بالا خواهد رفت؟ فروش بلیت قطارهای نیمه دوم فروردین فردا آغاز می‌شود کسادی بازار مسکن در اولین روزهای سال «دولت دخالت نکند، قیمت سهام بالا می‌رود» هزینه 240 میلیارد دلاری چین برای تحقق پروژه «یک کمربند، یک جاده» پرونده مسکن مهر تا تابستان امسال بسته خواهد شد عکس| درخواست جالب یک شهروند در روزنامه: پارتی لازم دارم! قیمت ارزانترین و گرانترین گوشی آیفون در بازار بورس در آستانه فتح قله تاریخی سال 99/ بازار سرمایه می‌تواند ضربه‌گیر تورم باشد آمادگی کامل ناوگان امدادی ایران خودرو در هفته دوم نوروز اعطای سهام عدالت به جاماندگان سرانجام عملیاتی خواهد شد؟ ریل‌گذاری صنعت آب و برق برای توسعه اقتصاد کشور تثبیت جایگاه ایران در رتبه هشتم تولید سیمان جهان آمادگی کامل ناوگان امدادی ایران خودرو در هفته دوم نوروز چرا پول انصرافی‌های خرید خودرو آزاد نمی شود؟ حضور بیش از 3 هزار و 500 اکیپ امدادی فعال در سراسر ایران درآمد نفتی سال 1401 ایران، معادل سود یک ماه شرکت عربستانی بدهی بانک ها به بانک مرکزی در 10ماه بیش از 2برابر شد! / رکورد 11ساله با رشد 77.2درصدی در آذر ماه شکس... فعالان عرصه تولید کشور نگران تامین برق پایدار نباشند شرایط عمومی قراردادهای واگذاری (فاکتورینگ) ابلاغ شد خیز برداشتن قیمت میوه در بازار/ میوه گران می شود؟ تثبیت جایگاه ایران در رتبه هشتم تولید سیمان جهان رشد 34 هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز هفته روایت اکونومیست از سقوط ریال؛ در طول یک دهه ریال 94 درصد سقوط کرد! فعالان عرصه تولید کشور نگران تامین برق پایدار نباشند آبگیری سدهای «کهیر» و «شهری کور» سیستان و بلوچستان در آینده نزدیک تورم وارد عصر جدیدی شده است/ مسگری: دستیابی به تورم 20 تا 30 درصدی در حد آرزو می‌ماند آریا و فروش عالی 3.241 میلیارد تومانی رشد 34 هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز معاملاتی هفته «گرانی»کام مسافران نوروزی را تلخ کرد/دشواری اسکان در سرما و باران بورس به سقف تاریخی نزدیک شد آخرین وضعیت بدهی‌‎های خارجی ایران به دلار و یورو واکنش سازمان برنامه به تاخیر در پرداخت حقوق شب عید معلمان/ هزینه‌ها از سقف قانونی عبور کرده بود/ 24 ... مجارستان بی‌اعتنا به تحریم‌ها، مراودات با روسیه را تقویت می‌کند علت تاخیر در پرداخت حقوق شب عید معلمان مشخص شد رشد پول به بیش از 70درصد رسید! / چرا رشد نقدینگی کم اما تورم زیاد شد؟ صعود 34 هزار واحدی شاخص بورس هزینه زندگی چطور با یک همبرگر اندازه‌گیری می‌شود؟ رشد 11.6 درصدی بخش صنعت در پاییز 1401/ بالاترین نرخ رشد فصلی صنعت در 5 سال گذشته ثبت شد شاخ و شانه کشیدن مرسدس بنز برای تسلا/ عکس افزایش صادرات و واردات گمرکی هیچگونه اختلالی در سامانه های خدمات دهی بیمه سلامت وجود ندارد/ رصد و نظارت لحظه ای وزارت بهداشت بر ا... موافقت‌نامه و شرایط عمومی قرارداد‌های واگذاری (فاکتورینگ) ابلاغ شد انتقاد از امضای یک مصوبه غیرقانونی/ تلاش کارگران برای ابطال دستمزد 1402 هشدار سطح قرمز برای کاهش شدید دما و خسارت به صنعت کشاورزی ریل‌گذاری صنعت آب و برق برای توسعه اقتصاد کشور ملاک ابقاء یا حذف مدیران در سال جدید رضایتمندی عمومی است اعلام متوسط نرخ دلار در دی ماه سال گذشته نرخ دلار و یورو در مرکز مبادلات ارزی