افزایش 37 هزار و 869 واحدی شاخص بورس تهران

افزایش 37 هزار و 869 واحدی شاخص بورس تهران

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز با افزایش 37 هزار و 869 واحد همراه شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بورس اوراق بهادار تهران امروز در اولین روز کاری سال 1402 با روند رو به رشدی همراه شد به گونه‌ای که شاخص کل در پایان معاملات با افزایش 37 هزار و 869 واحد به رقم یک‌میلیون و 998 هزار و 327 واحد رسید.

همچنین شاخص هم‌وزن امروز با افزایش 7 هزار و 329 واحد به رقم 592 هزار و 579 واحد رسید.

ارزش بازار در بورس تهران به بیش از 7 میلیون و 395 هزار میلیارد تومان رسید.

معامله‌گران امروز بیش از 13.1 میلیارد سهام، حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب 698 هزار معامله و به ارزش 8 هزار و 556 میلیارد تومان دادو ستد کردند.

همه شاخص‌های بورس امروز سبز شدند، به گونه‌ای که شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی با رشد 1.93 درصد همراه شدند. این دو شاخص با معیار هم‌وزن با افزایش 1.25 درصد همراه شدند.

شاخص آزاد شناور 2 درصد رشد کرد. شاخص بازار اول بورس 2.1 درصد افزایش یافت و شاخص بازار دوم بورس 1.66 درصد رشد کرد.

امروز نمادهای فولاد مبارکه، ملی‌مس ایران، پتروشیمی خلیج فارس، هلدینگ معدنی خاورمیانه، پتروشیمی پارس و بانک پاسارگاد به ترتیب بیشترین اثر افزایشی در شاخص بورس را از خود به جای گذاشتند و نماد سرمایه‌گذاری غدیر بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشته است.

در فرابورس ایران هم شاخص کل امروز با 325 واحد افزایش به رقم 24 هزار و 719 واحد رسید.

ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک‌میلیون و 358 هزار میلیارد تومان رسید.

ارزش بازار پایه فرابورس 418 هزار میلیارد تومان شد.

معامله‌گران امروز بیش از 6.9 میلیارد سهام، حق تقدم و اوراق مالی در قالب 330 هزار فقره معمله و به ارزش 35 هزار و 773 میلیارد تومان دادو ستد کردند. با این حساب ارزش معاملات امروز بورس اوراق و فرابورس به بیش از 44 هزار میلیارد توان رسید.

امروز نمادهای بیمه پاسارگاد، صبا تامین، پلیمر آریا ساسول، پتروشیمی زاگرس، فولاد هرمزگان، انتخاب الکترونیک و فولاد ارفع به ترتیب بیشترین اثر افزایشی در شاخص فرابورس را داشته‌اند.

به گزارش فارس، با توجه به رکود دو ساله‌ای که در بازار سرمایه اتفاق افتاده بود و شاخص کل رشد نکرده بود، امسال پیش‌بینی کارشناسان سال رشد برای بازار سرمایه خواهد بود که البته این نکته را نباید از نظر دور داشت که سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه الزاما همراه ریسک و نوسان است، اما اگر سرمایه‌های سرگردان به جای بازار ارز و سکه و طلا و یا املاک و آپارتمان به سمت بازار سرمایه حرکت کند، می‌توان امید داشت بخشی از نقدینگی به فرایند تولید اختصاص یابد و باعث رونق اقتصاد شود.

یکی از ماموریت‌ها بازار سرمایه، تامین مالی برای اقتصاد است و باید فشار به شبکه بانکی که در حال حاضر حدود 85 درصد تامین مالی اقتصاد از بانک‌ها انجام می‌شود کاسته شود و بخشی از تامین مالی از طریق بازار سرمایه صورت گیرد.

پایان پیام/

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد