روند سودآوری شرکت‌های تحت پوشش بورس تا پایان سال ادامه دارد

روند سودآوری شرکت‌های تحت پوشش بورس تا پایان سال ادامه دارد

بورستهران- ایرنا- ريیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: «با اطمینان می‌گویم که روند سودآوری شرکت‌های تحت پوشش بورس تا پایان سال ادامه دارد و با توجه به رویکرد و تصمیمات اخیر دولت، این روند در سال آینده هم تداوم خواهد داشت.»

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از سازمان بورس و اوراق بهادار، «مجید عشقی» افزود:‌ دولت در حمایت از بازار بورس مصمم است و ما نیز مکاتبات متعددی با وزارتخانه‌های مختلف ذی‌ربط داشته‌ایم تا درباره سیاست‌گذاری‌هایی که می‌تواند روی بازار سرمایه اثر بگذارد، به نحوی عمل کنند که این بازار آسیب نبیند و سیاست‌ها نیز شفاف باشد.

این مقام مسوول درباره آغاز گمانه‌زنی‌های سهامداران درباره بودجه سال آینده، اظهار داشت: امسال هم این گمانه‌زنی‌ها در چند روز اخیر توسط فعالان بازار رصد شده و در نتیجه اثراتی روی معاملات سهام و قیمت‌های آن داشته است، اما واقعیت این است که گمانه زنی‌ها دقیق نیست و زمان زیادی تا تصویب بودجه در مجلس باقی مانده است.

وی با بیان اینکه اعداد و ارقام بودجه‌ای باید ابتدا در دولت و سپس در مجلس به صورت دقیق کارشناسی و بررسی شود و در نهایت درباره این اعداد تصمیم‌گیری خواهد شد، گفت: اعداد و ارقام مطرح شده دقیق نیست و با قاطعیت اعلام می‌کنم که با دولت و مجلس رایزنی کرده‌ایم تا تصمیماتی که در نهایت گرفته خواهد شد، به نفع سرمایه‌گذاران و سهامداران باشد چراکه نوسانات زیاد در این اعداد و ارقام بودجه‌ای باعث می‌شود وضعیت شرکت‌ها متلاطم شود.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اضافه‌کرد: دولت نیز عزم و اراده جدی دارد که تصمیمات اتخاذ شده در نهایت به نفع شرکت‌ها باشد و در خصوص بعضی از ارقام بودجه مثل قیمت خوراک یا حقوق معادن باید بگویم که این اعداد به صورت فرمولی تعیین می‌شوند و در طول زمان به‌واسطه نوسانات قیمت جهانی و شاخص‌های مختلف تغییر می‌کند و به‌طور طبیعی فروش شرکت‌ها نیز متناسب با همین اعداد تغییر می‌کند، بر این اساس در سودآوری نهایی شرکت‌ها اثر چندانی ندارد و در بعضی موارد باعث افزایش سودآوری شرکت‌ها می‌شود.

وی گفت: این تحولات را از نزدیک رصد می‌کنیم تا بتوانیم در نهایت تصمیماتی اتخاذ کنیم که کاملا با سودآوری شرکت‌ها هماهنگ باشد و ضرری به آن‌ها نزند.

بررسی بودجه در دولت

عشقی افزود: لایحه بودجه در حال بررسی در دولت است و پس از دولت وارد کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی شده و آنجا مورد بررسی بیشتر قرار می‌گیرد. تاکنون تصمیم نهایی در خصوص اعداد و ارقام بودجه گرفته نشده، اما رایزنی‌هایی با دولت داشته‌ایم و دولت نیز مصمم است با توجه به جمعیت 60 میلیونی سهامداران بورس، تصمیماتش به سود سهامداران باشد.

ريیس سازمان بورس با اشاره به اتفاق‌های اخیر ناشی از قیمت‌گذاری دستوری خودرو، گفت: قیمت‌گذاری دستوری در بسیاری از صنایع حذف شده و فقط در چند صنعت گرفتار این موضوع هستیم، اما در دولت تصمیمات خوبی گرفته شده و در چند روز آینده اجرایی خواهد شد.

وی در خصوص خودرو هم گفت: به‌طور مشخص در خصوص چگونگی اجرای آن ناهماهنگی پیش آمد که مشکل هم اکنون حل شده و نحوه اجرای آن طوری است که در نهایت هم مصرف‌کننده و هم سهامداران سود خواهند برد و تولیدکنندگان هم می‌توانند نفسی بکشند و در نهایت به افزایش تولید منجر خواهد شد و تصمیمات اتخاذ شده به نفع بازار خواهد بود.

ريیس سازمان بورس و اوراق بهادار درباره نرخ خوراک پتروشیمی افزود: در این زمینه نیز فرمول مشخصی از چند سال گذشته وجود داشته که تعیین نرخ خوراک بر اساس آن انجام می‌شده است و این فرمول با افزایش قیمت جهانی و تغییرات قیمت‌های داخلی تغییر می‌کند.

عشقی ادامه‌داد: از ابتدای سال تاکنون هم قیمت خوراک پتروشیمی‌ها افزایش طبیعی داشته است، اما در نهایت محصولات آن‌ها هم افزایش قیمت داشتند که در نهایت آسیبی به سودآوری شرکت‌ها نخورده است؛ بنابراین در تعیین نرخ خوراک پتروشیمی‌ها تصمیم جدیدی گرفته نخواهد شد.

وی بیان‌داشت: در بحث سوخت پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها گمانه‌زنی‌هایی انجام شده و از آنجایی که جداول بودجه هنوز منتشر نشده پیگیر هستیم که این تصمیمات به سودآوری شرکت‌ها آسیبی وارد نکند و معتقدیم هر چه فروش شرکت‌ها افزایش یابد بهای قیمت تمام شده هم افزایش می‌یابد؛ بر این اساس نگرانی بابت سودآوری شرکت‌ها برای امسال و حتی سال آینده نخواهیم داشت.

گزارش مناسب شرکت های بورسی بر روی سایت کدال

رییس سازمان بورس افزود: گزارش هشت ماهه شرکت‌های بورسی هم اکنون روی سایت کدال منتشر شده که طبق آنها، همه شرکت‌ها وضعیت بسیار مناسبی دارند و حتی بسیاری از شرکت‌ها 100 درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل فروش داشته و سودآوری خوبی دارند و نسبت ‍P/E بازار بسیار کاهش یافته و عددها برای خرید بسیار جذاب هستند.

وی اظهار داشت: عاملی که باعث شد بازار با کمبود خریدار مواجه شود، وجود ابهاماتی است که مطرح می‌شود، اما به سهامداران اطمینان می‌دهیم روند سودآوری شرکت‌ها تا پایان سال ادامه خواهد داشت و با توجه به رویکرد و تصمیمات اخیر دولت، این روند سودآوری تا پایان سال آینده هم ادامه خواهد داشت.

عشقی گفت: سهامدار حق دارد نگران باشد چرا که ابهام، اعتماد سرمایه‌گذار را از بین می‌برد، اما دولت در خصوص حمایت از این بازار مصمم است و ما نیز مکاتبات متعددی با وزارتخانه‌های مختلف ذیربط داشته‌ایم تا در خصوص سیاست‌گذاری‌هایی که می‌تواند روی بازار سرمایه اثر بگذارد، به گونه‌ای عمل کنند که این بازار آسیب نبیند و سیاست‌ها نیز شفاف باشد.

وی ادامه‌داد: در موضوع پالایشگاه‌ها نیز مکاتباتی داشته‌ایم تا صورتحساب‌های آن‌ها شفاف و به موقع منتشر شود و این موضوع را از وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز پیگیری کردیم تا نگرانی بابت سودآوری شرکت‌ها تا پایان سال از بین برود.

به گفته ريیس سازمان بورس، با وجود قطع برق در فصل تابستان گذشته، درآمد و فروش شرکت‌ها نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

گمانه‌زنی‌ها درباره تاثیر قطع گاز و برق روی صنایع

وی همچنین با اشاره به اینکه گمانه زنی‌هایی درباره تاثیر قطع گاز و برق روی صنایع وجود دارد، افزود: در این زمینه باید اثرات واقعی آن دیده شود زیرا با وجود مشکلاتی که برای برخی شرکت‌ها به وجود آمد، وضعیت آن‌ها مناسب است.

عشقی همچنین از عرضه اولیه‌های جذاب در آینده نزدیک خبر داد که در زمینه سهام شرکت‌های استارتاپی، دانش‌بنیان و فناوری محور انجام می‌شود و گفت: در خصوص پالایشگاه‌ها و صنایع مختلف نیز عرضه‌های اولیه زیادی در صف داریم که متناسب با کشش بازار انجام خواهد شد، زیرا معتقدیم نباید فشار مضاعفی به بازار بیاوریم و به تناسب کشش بازار، عرضه‌های اولیه انجام خواهد شد.

وی ادامه‌داد: با رفع ابهامات موجود و جلب اطمینان سرمایه‌گذاران، بازار کشش بیشتری پیدا خواهد کرد.

عشقی همچنین درخصوص انتشار صورت‌های مالی بانک‌ها روی سایت کدال نیز گفت: کمیته مشترکی با بانک مرکزی در خصوص پیگیری مسايل بازار سرمایه داریم چرا که بخش زیادی از این بازار، تحت تاثیر سیاست‌های بانک مرکزی است و یکی از تدابیر اندیشیده شده و یکی از مباحث اصلی این کمیته، شفاف سازی صورت‌های مالی بانک‌هاست.

وی افزود: در موضوع تسعیر نرخ ارز دارایی‌های ارزی بانک‌ها، یکی از تصمیمات جدی سازمان بورس این بود که با توجه به مسايلی که این امر در دو سال گذشته ایجاد کرده، این نرخ اصلاح شود و با رایزنی‌های انجام شده به نقطه مشترکی رسیده‌ایم و فقط چند نکته کارشناسی وجود دارد که در آینده نزدیک حل خواهد شد تا نرخ تسعیر را اصلاح کنیم که این امر در نهایت به نفع شفافیت بانک‌ها و بازار سرمایه خواهد بود.

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد