مجمع شبریز برگزار شد | شبریز افزایش سرمایه دارد؟

مجمع شبریز برگزار شد | شبریز افزایش سرمایه دارد؟

مجمع سالیانه شبریز در روز جاری برگزار شد و در این مجمع صورت های مالی این شرکت به تصویب رسید و به هر سهم 4.175 ریال سود معادل 75 درصد از کل سود، تعلق گرفت. در این مجمع چه گذشت؟

به گزارش نبض بورس، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پالایش نفت تبریز با حضور 72.44 درصد سهامداران، نماینده سازمان بورس، نماینده موسسه حسابرسی و بازرس قانونی و ناظرین به ریاست آقای نعمتی به صورت حضوری و آنلاین برگزار گردید.

بیشتر بخوانید:

  • تحلیل تکنیکال و بنیادی شبریز 

آقای باقری مدیرعامل شرکت گزارشی از فعالیت شرکت در خصوص سال مالی منتهی به 30 اسفند 1399 به صورت زیر ارايه دادند:

جایگاه شرکت در صنعت:

شرکت در صنعت "فرآورده‌های نفتی، کک و سوخت هسته ای" فعالیت می‌کند. ظرفیت اسمی تقطیر نفت خام شرکت در زمان تاسیس 80 هزار بشکه در روز بوده است که با اجرای ازدیاد ظرفیت، هم اکنون این رقم به 110 هزار بشکه در روز افزایش یافته است. آخرین پروانه بهره برداری شرکت پالایش نفت تبریز اخذ شده از وزارت صنایع و معادن برای تولید ساالانه 40 میلیون بشکه (حدود 110 هزار بشکه در روز) فرآورده‌های نفتی صادر شده است برنامه تولید سالانه شرکت پالایش نفت تبریز و ترکیب تولیدات آن با توجه به ظرفیت تولید واحد‌های عملیاتی بر اساس مصوبات هیات مدیره شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران تعیین و تصویب می‌شود. میزان ظرفیت پالایش نفت خام شرکت‌های پالایشی بشرح زیر است.

 
ظرفیت پالایش این شرکت‌ها حدود 2.2 میلیون بشکه در روز است. شرکت پالایش نفت تبریز، از منظر تولید محصولات اصلی در جایگاه چهارم صنعت پالایش نفت بورس و فرابورس قرار دارد.
تولیدات شرکت و نحوه توزیع و قیمت گذاری آن:

دسته اول: فرآورده‌های اصلی: شامل 5 فرآورده اصلی (گاز مایع، نفت سفید، نفت کوره، نفت گاز، بنزین) و سوخت هوایی است که جهت توزیع به شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران ارايه می‌گردد.

دسته دوم: فرآورده‌های ویژه عرضه شده به صورت مستقیم در بورس کالا و انرژی: محصولاتی نظیر وکیوم باتوم، قیر، آیزوریسایکل، گوگرد گرانول، انواع حلال ها، سلاپس واکس، آیزوفید، لوبکات، ریفرمیت در بورس کالا به صورت مستقیم عرضه می‌گردد. این محصولات در صنایع لوازم آرایشی، پارچه سازی، صنایع شیمیايی، رنگ سازی، لاستیک سازی و... کاربرد دارند.

دسته سوم: فرآورده ویژه خوراک پتروشیمی: محصولاتی نظیر نفتا، گاز اتان، بوتان و بنزن که به شرکت وابسته پتروشیمی تبریز ارايه می‌گردد.

عملکرد عملیاتی شرکت در سال 1399:

پالایش نفت تبریز در سال 1399 نسبت به بودجه مصوب خود در خوراک نفت خام با پالایش 109.193 بشکه در روز 104 درصد، در گاز مایع با تولید 634 مترمکعب در روز 131 درصد، در بنزین یورو 5 با تولید 3.774 مترمکعب در روز 113 درصد، در نفت و گاز یورو 5 با تولید 2.223 مترمکعب در روز 106 درصد، در نفت و گاز معمولی با تولید 5.036 مترمکعب در روز 103 درصد، در نفت کوره سبک و سنگین با تولید 4.108 مترمکعب در روز 110 درصد، در فرآورده‌های ویژه گروه 1 با تولید 128 مترمکعب در روز 131 درصد، در فرآورده‌های ویژه گروه 2 با تولید 245 مترمکعب در روز 106 درصد عملکرد بهتری داشته است.

عملکرد مالی شرکت در سال 1399:
 

درآمد‌های عملیاتی شرکت در سال 1399 در قیاس با عملکرد سال گذشته 41 درصد افزایش داشته است. علی رغم افزایش محسوس نرخ فراورده‌ها در سال 1399 نسبت به سال قبل، از عمده دلیل افزایش فروش افزایش نرخ فروش فرآورده ها، افزایش نرخ تسعیر ارز و افزایش میزان فروش بوده است.

بهای تمام شده درآمد‌های عملیاتی شرکت در قیاس با سال گذشته 31 درصد افزایش داشته است که این امر علیرغم کاهش 39 درصدی نرخ نفت خام عمدتا ناشی از افزایش مقدار مصرف نفت خام به تبع افزایش مقدار تولید سال 1399 می‌باشد.

با توجه به ماهیت خاص صنعت پالایش نفت کشور، رقابت چندانی در فروش فرآورده‌های نفتی میان این شرکت‌ها وجود ندارد، زیرا مشتری عمده فرآورده‌های پالایشگاه‌های داخلی دولت است. نکته مهم در بحث سودآوری این است که افزایش یا کاهش فروش پالایشگاه‌ها عمدتا تابع قیمت نفت خام و نرخ ارز است. روند‌های گذشته نیز حکایت از این موضوع دارد که فروش پالایشگاه‌ها هم راستا با هم، کاهش یا افزایش می‌یابد. در نتیجه در زمینه ایجاد درآمد‌های عملیاتی تفاوت خاصی میان شرکت‌های صنعت وجود ندارد.

سود خالص شرکت در سال 1399 نسبت به سال گذشته افزایش 454 درصدی دارد. بخشی از این افزایش ناشی از برگشت ذخیره کاهش ارزش فروش برای موجودی‌های پایان دوره شرکت می‌باشدکه در پایان سال 1398 منظور گردیده بود و همچنین بخشی از بابت افزایش نرخ ارز و در نهایت افزایش نرخ فروش ریالی فراورده‌ها می‌باشد.

 
پروژه ها، طرح‌ها و برنامه‌های توسعه:
  • پروژه احداث واحد گرانولسازی گوگرد.
  • پروژه احداث واحد بازیافت گاز‌های ارسالی به مشعل.
  • پروژه خرید، نصب و راه اندازی تجهیزات پایش و اندازهگیری آنلاین آنالایزر‌های زیست محیطی بر روی
  • دودکش‌های کوره‌ها و هوای محیطی.
  • پروژه احداث واحد تصفیه نفت و گاز.
  • پروژه واحد ایزومریزاسیون نفتا.
  • پروژه احداث واحد بازیافت گاز‌های انتهایی واحد گوگردسازی.
اهم برنامه‌های آتی شرکت:
  • اصلاح الگوی مصرف و کاهش هزینه‌های عملیاتی.
  • کاهش تولید نفت کوره و افزایش کمی و کیفی فرآورده‌های با ارزش افزوده بالا.
  • اصلاح ساختار نیروی انسانی.
  • ورود به بازار‌های خارجی و توسعه آن.

در ادامه گزارش حسابرس و بازرس قانونی در خصوص بند 5 در رابطه با نحوه تعیین نرخ و مراودات با شرکت‌های ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران و ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران عنوان شد: نرخ‌های اعلامی از سمت وزارت نفت قطعی نبوده و اطلاع رسانی به موقع صورت نگرفته است. شرکت پیشنهاد داده است نرخ گذاری بر اساس فب صورت گیرد.

در رابطه با تعیین تکلیف نهایی در خصوص مالکیت 25 هزار متر مربع از اراضی مجاور کوی قدس واقع در منطقه ايل گلی تبریز عنوان شد: 25 هزار متر از زمین‌های شرکت بدون اجازه به مسکن مهر تعلق گرفته بود که شرکت در این خصوص دعوی حقوقی کرده و رای بدوی دادگاه به نفع شرکت صادر شده است. پیگیری حقوقی در این خصوص ادامه دارد.

سوالات مطرح شده در مجمع:

آیا شرکت برنامه‌ای برای افزایش سرمایه دارد؟ هیات مدیره برنامه افزایش سرمایه را در دستور کار داشته و اطلاعات بیشتر از طریق کدال اطلاع رسانی خواهد شد. شرکت در خصوص افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید دارایی برنامه‌ای ندارد.

آیا شرکت برنامه‌ای برای حمایت از قیمت سه دارد؟ در سال گذشته حدود 30 میلیارد تومان از منابع شرکت و از منابع صندوق بازارگردان 15 میلیارد تومان در خصوص بازارگردانی سهم اختصاص داده شده است.

در انتها به ازای هر سهم 4.175 ریال سود معادل 75 درصد سکد کل تقسیم گردید، موسسه حسابرسی بهراد مشار به عنوان بازرس قانونی و حسابرس شرکت و موسسه حسابرسی رازدار به عنوان بازرس علی البدل انتخاب گردید.

 

بیشتر بخوانید:

  • در مجمع وبصادر چقدر سود تقسیم شد؟ 
  • در مجمع خودرو چه گذشت؟
  • از مجمع وتجارت چه خبر؟

 

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد