گزارش بازارهای جهانی در سپتامبر 2021

گزارش بازارهای جهانی در سپتامبر 2021

امور بین الملل بورس تهران گزارشی از بازارهای جهانی در سپتامبر 2021 را گردآوری و تدوین کرده است.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، امور بین الملل بورس تهران گزارشی از بازارهای جهانی در سپتامبر 2021 را گردآوری کرده که به شرح زیر است:

منا اینتلیجنس؛ در پایان نیمه اول سال جاری میلادی، حجم سرمایه گذاری خارجی در بازار سهام عربستان سعودی 150 درصد رشد نسبت به دوره مشابه سال 2018 داشت. بخش‌هایی که بیشترین سرمایه گذار خارجی را به خود جذب کردند، شامل بانکداری، فلزات اساسی، انرژی و ارتباطات است، در شش ماه نخست سال 2021 ارزش معاملات سرمایه گذاران خارجی در مجموع حدود 74 میلیارد دلار بود که عمدتا توسط سرمایه گذاران حقوقی انجام گرفته است.

بیشتر بخوانید

  • تکذیب انتساب فایل صوتی خلاف واقع به کارمندان سازمان بورس

بورس سويیس؛ نیز با همه گیری کرونا از زمان شیوع آن تاثیری شگرف بر اقتصاد جهانی داشته و آمار بیکاری را به دلیل تعطیلی برخی بنگاه‌ها بالا برده است. با این حال، نشانه‌هایی از بهبود شرایط، امیدواری‌هایی را به وجود آورده است. انتظار می‌رود این تحولات باعث افزایش ارزش معاملات بازار‌ها در ماه‌های باقی مانده سال میلادی شود؛ هر چند تنها عاملی که ممکن است پس از این بر حجم معاملات آثاری گسترده‌تر داشته باشد، نرخ تورم خواهد بود.

فدراسیون بورس‌های اروپا - آسیایی؛ بورس مالزی از اقداماتش برای تبدیل شدن به یک بورس کربن - خنثی در سال 2022 و دستیابی به هدف عدم تولید آلاینده کرین در تمام فعالیت هایش تا سال 2050 خبر داد. بر این اساس، بورس مالزی مجموع آلاینده‌های کربنی خود را مدیریت خواهد کرد.

موندوویزیونه؛  بورس سهام تایلند فهرست سرمایه گذاری پایدار سال 2021 خود را مشتمل بر 146 شرکت اعلام کرده این رقم در سال گذشته 124 شرکت بود. این آمار نشان می‌دهد که شرکت‌های پذیرش شده تایلندی بیش از پیش خود را در قبال اصول پایداری متعهد می‌دانند تا ریسک‌ها را کاهش و توان کسب و کار خود را حتی در شرایطی مانند همه گیری کرونا ارتقا دهند. بلومبرگ بازار سهام هندوستان در شرف پیشی گرفتن از بازار بریتانیا از حیث ارزش بازار است و در زمره پنج بورس بزرگ جهان قرار خواهد گرفت. این وضعیت همزمان با نرخ‌های بهره نازل در این کشور و افزایش شدید سرمایه گذاران خرد در بازار سهام رخ می‌دهد، ارزش بازار سهام هندوستان در سال جاری 37 درصد رشد داشته و به حدود سه و نیم تریلیون دلار رسیده است.

 فدراسیون جهانی بورس ها؛  بازار سهام در تایوان تبدیل به مکانی مطلوب برای برنامه ریزی مالی افراد شده است. در سال 2015 حدود 40 درصد از تایوانی‌ها دارای کد معاملاتی بودند و این رقم در سال گذشته به 50 درصد رسید. حضور یک نفر از هر دو تایوانی در بازار سهام موضوعی استثنایی است. این حضور نیاز به اطلاعات وسیع و آگاهی از حرفه مالی دارد. از سال 2008 بورس تایوان رویکردی منحصر به فرد را برای امر مهم آموزش سرمایه گذاران خرد به کار گرفته و مجموعه‌های داستانی مصور (کمیک) را تولید کرده است. این بورس با ترکیب تخیل و رخدادهای زندگی واقعی تلاش کرده تا آموزش و سرگرمی را در کنار هم به مخاطبان عرضه کند.

بلومبرگ؛ پذیرش شرکت های جدید در بازار اصلی بورس هنگ کنگ از روزهای پر رونق فاصله گرفته است. در هفته های اخیر چندین ناشر با پتانسیل انجام عرضه های اولیه میلیارد دلاری، به دلیل تشدید نظارت ها و ضعف بنیادین بازار درخواست های خود را متوقف کرده اند. از سویی، کناره گیری ناشران از انجام عرضه ها می تواند نشانه ای از تهدیدات نظارتی چین و افت جایگاه این هاب مالی برای جذی عرضه های اولیه باشد.

لیدر شیپ؛  بورس نیجریه برنامه بازارگردانی سهام پذیرش شده خود را با هدف ارتقای نقدشوندگی و تداوم جریان منابع قابل دسترسی در بازار آغاز کرده است. به بیانی ساده، بازارگردانی فرآیندی است که طی آن فعالان مجاز برای اوراقی مشخص مظنه های دو سویه ای ارايه می کنند و بسته به نیاز سفارش خرید و فروش می گذارند و حجم و ارزش مورد نظرشان را آشکار می کنند. هنگامی که سفارشی از یک خریدار می گیرند، از موجودی خود می فروشند و بالعکس، تا ثبات در بازار حفظ شود.

د بیزینس پر؛  ترکیب جمعیت در بسیاری از کشورهای آفریقایی، جوان است و بالای 50 درصد آنها کمتر از 20 سال سن دارند. از این رو، در 10 سال آینده بسیاری از سرمایه گذاران تلاش خواهند کرد تا تقاضای بی پاسخ نیروی کار در ایالات متحده، اروپا و بخش هایی از آسیا را با توان نیروی انسانی آفریقا پوشش دهند. در واقع، آفریقا پس از سال 2030 دارای جمعیت جوان بالای یک میلیارد نفری خواهد بود که بالاتر از چین یا هندوستان است. بسیاری از کشورهای این قاره، از جمله اتیوپی، کنیا، تانزانیا و اوگاندا تلاش های جذب سرمایه گذاری خارجی خود را در صنایع پوشاک، چرم و کفش آغاز کرده اند، فرصت های کسب و کار در فناوری های مالی، خدمات پستی و سلامت همزمان با افزایش جمعیت شهرنشین آفریقا شکل می گیرد. در دهه های آتی، نیمی از جمعیت این قاره به طبقه مصرف گرا تبدیل می شوند. در واقع از بسیاری جهات، شهرنشینی در اغلب کشورهای آفریقایی فرصت های بی شمار کسب و کار را همگام با تنوع اقتصادی فراهم می آورد.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد