نقش صندوقها در جذب نقدینگیها به بازار سرمایه
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، رضا نوحی با اشاره به اینکه راهاندازی انواع صندوقهای سرمایهگذاری مربوط به قانون توسعه نهادهای بازار سرمایه است، گفت: سرمایهگذاری معمولا به دو روش مستقیم و غیر مستقیم انجام میشود که سرمایهگذاران در روش مستقیم خودشان وارد بازار سرمایه میشوند که علاوه بر نیاز به دانش و آگاهی کامل، ریسکهایی را متحمل میشوند اما صندوقهای سرمایهگذاری روش غیر مستقیم هستند که علاوه بر مدیریت ریسک، نقدشوندگی بیشتری هم دارند.
نوحی با اشاره به اینکه صندوقهای سرمایهگذاری از طریق مدیریت خبره اداره میشوند، گفت: این صندوقها از طریق مدیریت تخصصی و با توجه به روشهای علمی اقدام به سرمایهگذاری میکنند که مهمترین ویژگی در این صندوقها موضوع نقدشوندگی است.
وی با اشاره به اینکه سرمایهگذاران صندوقها معمولا افق بلندمدتتری دارند، گفت: این نهادهای مالی با کمک یک تیم متخصص اداره میشوند، لذا صندوقها معمولا داراییهایی را انتخاب میکنند که پایینتر یا نزدیک ارزش ذاتی هستند و معمولا کمتر درگیر هیجانهای کوتاه مدتی بازار میشوند، به همین دلیل هم با تجزیه و تحلیل وارد بازار میشوند و بر اساس همین موضوع است که روندهای کوتاهمدت بازار اثری در تصمیمگیریهای آنها ندارد.
ريیس اداره امور صندوقهای سرمایهگذاری یکی از مهمترین عواملی را که میتواند در سرمایهگذاری کمک کند آگاهی دانست و گفت: این موضوع یکی از مهمترین ویژگیهای صندوقهای سرمایهگذاری است.
وی ادامه داد: همچنین سرمایهگذاران فراموش نکنند که صندوقهای سرمایهگذاری دارای مجوز یک نهاد مالی معتبر قابل اعتماد هستند که میتوان به طور روزانه عملکرد آنها را رصد کرد و هر زمان که نیاز به خروج داشته باشند نیز این امکان برای آنها فراهم است. در تارنمای صندوقها به طور روزانه ترکیب دارایی، ارزش روزانه و عملکرد صندوقها مشخص میشود.
وی با اشاره به انواع صندوقها گفت: در یک نوع از صندوقها سرمایهگذاری از طریق صدور و ابطال واحدهای سرمایهگذاری است و نوع دیگر مربوط به صندوقهای قابل معامله هستند که روند معاملات آنها کاملا مشابه سهام است.
نوحی با اشاره به تنوع این نهادهای مالی اظهار داشت: با توجه به درجه ریسکپذیری انواع صندوقها در بازار سرمایه فعال هستند، صندوقهای سرمایهگذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت برای افرادی مناسب است که ریسکپذیری کمتری دارند که به طور معمول سود این صندوقها کمی بالاتر از سود بانکی است و سود ثابت هم دارد، مدل بعدی هم صندوقهای مختلط هستند و صندوقهای سهامی نیز مربوط به سرمایهگذارانی است که درجه ریسکپذیری بالاتری دارند.
وی افزود: در حال حاضر بیش از 220 صندوق سرمایهگذاری در بازار سرمایه فعال هستند که ارزش آنها تا پایان دی ماه بالغ بر 400 هزار میلیارد تومان بوده و بخش عمده این ارزش مربوط به صندوقهای اوراق با درآمد ثابت است.
نوحی در پایان به بازدهی صندوقهای سهامی اشاره کرد و گفت: در یک دوره بلندمدت 8 ساله از سالهای 90 تا 98 میانگین بازدهی صندوقهای سرمایهگذاری سهامی بیش از 2 هزار درصد بوده است.
شوک خبری هیات مدیره سازمان بورس / 9 هزار میلیارد تومان پول جدید برای بازار سهام
هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، در جلسه امشب افزایش حد نصاب سرمایهگذاری صندوقهای سرمایهگذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت در سهام را تصویب کرد. از نگاه برخی، با این مصوبه 9 هزار میلیارد توم...
شروع پرعرضه بازار سهام / بورس سوار بر موج هیجان!
در حالی که در مرحله پیشگشایش بورس امروز تقاضا در نمادهای شاخصساز مانند فملی و شستا زیاد بود اما با شروع معاملات تقاضا کاهش یافت جای خود را به عرضه داد.
کاهش شدید تقاضا در بازار سهام
معاملات روز گذشته در ادامه روز شنبه، با افزایش عرضه و سرخپوشی شاخصها آغاز شد و این روند تا پایان معاملات تداوم یافت بهطوری که شاخص کل بورس 8/ 0 درصد دیگر (10...
•بازگشت تعادل به بازار سهام / رشد یکدست اکثر نمادهای بازار سهام
بورس هفته بعد چه خواهد شد؟ / 10 خبر مهم برای بازار سهام هفته آینده
در هفته اخیر نیز شاخص کل بورس 2٫6 درصد افت کرد و به مرز سطح یک میلیون و 200 هزار واحدی رسید. برای هفته آینده کدام اخبار ممکن است بر روند بازار سهام تاثیر بگذارند؟
•بهبود ارزش معاملات بازار سهام / اعتماد به بازار سهام بازگشته است؟
•روند معاملات بازار سهام چگونه بود؟ / آیا بازار سهام جمع شد؟
بهبود ارزش معاملات بازار سهام / اعتماد به بازار سهام بازگشته است؟
با شروع معاملات امروز بازار سهام شاخص کل روندی نزولی داشت اما با ادامه معاملات تقاضا در بازار سهام بهبود یافت و شاخص کل بعد از نزول 5 هزار واحدی 1/3 درصد رشد کرد.
روند معاملات بازار سهام چگونه بود؟ / آیا بازار سهام جمع شد؟
در پایان معاملات امروز بازار سهام شاخص کل 1٫15 درصد ریزش کرد و کانال یک میلیون و 300 هزار واحد را از دست داد و به یک میلیون و 287 هزار واحد رسید.
•بازیگر اصلی بازار سهام کیست؟ / روند صعودی بازار سهام پایدار است؟
•رشد یکدست بازار سهام / بانکیها پیشرو بازار سهام بودند
رویکرد غلط وزارت اقتصاد در قبال بازار سهام/ چه کسی پاسخگوی بیتدبیری در بازار سهام است؟
یک کارشناس اقتصادی در توییتر نوشت: هشدار داده بودم که رویکرد وزارت اقتصاد در قبال بازار سهام غلط است.
بازار سهام ایران سی و ششمین بازار سهام بزرگ دنیا شد
با عبور ارزش کل فرابورس از 100 هزار میلیارد تومان، ارزش کل بازار سهام ایران از مرز 125 میلیارد دلار فراتر رفت و ایران به سی و ششمین بازار سهام بزرگ دنیا تبدیل شد.
در حال بارگیری...