مطالبه اصلی صنعت برق، اجرای مقررات است

مطالبه اصلی صنعت برق، اجرای مقررات است

سومین جلسه میز صنعت با میزبانی سازمان بورس و اوراق بهادار و حضور مدیران عامل نیروگاه های تولید برق و همچنین مدیران سندیکای تولیدکنندگان برق کشور برگزار شد و در آن دغدغه های فعالان این صنعت و راه کارهای پیش رو مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

محمدعلی دهقان دهنوی، ريیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اعلام این خبر گفت: جلسه امروز اولین جلسه میز صنعت برق و سومین جلسه از سلسله جلسات میز صنعت بود که در سازمان بورس راه­ اندازی شده است. در جریان جلسه امروز میز صنعت، مدیران نیروگاه­‌هایی که شرکت­‌های آن‌ها در بازار سرمایه پذیرفته شده اند، حضور یافته و به بیان مشکلات و دغدغه‌های خود پرداختند.

وی افزود: این صنعت اگرچه مسايلی دارد، اما در عین حال راه ­حل ­های متعددی نیز پیش روی آن قرار دارد. به خصوص که بخشی از این راه ­حل ­ها، در قوانین و مقررات موجود، پیش­ بینی شده، اما متاسفانه هنوز اجرا نشده است؛ بنابراین مطالبه اصلی در رابطه با صنعت برق این است که این مقررات اجرا شود که از جمله می­توان به ماده 18 قانون توسعه ابزار‌ها اشاره کرد.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: این ماده قانونی صراحتا بیان می­ کند که وقتی کالایی وارد بورس می­شود، از شمول قیمت­ گذاری دستوری خارج می‌شود. از این رو انتظار می­رود با اجرای این قانون، محدودیت ­های قیمتی و مواردی همچون سهمیه­ بندی در این صنعت از بین برود.

 دهقان دهنوی چالش دیگر این صنعت را که در این روز مورد بررسی قرار گرفت، موضوع صادرات برق دانست و گفت: انتظار فعالان صنعت برق این است که صادرات برق توسط خود نیروگاه ­های بخش خصوصی صورت گیرد. این مطالبه به حقی است؛ چراکه افزایش صادرات غیر نفتی کشور در گرو حضور بخش خصوصی در بازار صادرات است. این مطالبه دیگری بود که امروز مطرح شد و ان­شاءالله امیدوارم محقق شود تا نیروگاه­‌ها بتوانند از منافع صادرات برقشان، خودشان نیز بهره­‌مند شوند.

ريیس سازمان بورس و اوراق بهادار موضوع دیگری که در این جلسه مطرح شد را امکان توسعه تولید برق و سرمایه­ گذاری در ظرفیت ­های جدید نیروگاه­‌های موجود دانست و گفت: طبق گفته شرکت­ کنندگان در این جلسه، بخشی از نیروگاه ­ها می­توانند از طریق ایجاد سیکل ترکیبی، تولید برقشان را افزایش دهند که تحقق این امر نیاز به سرمایه ­گذاری دارد. اما سرمایه ­گذاری جدید منوط به این است که صنعت برق از سودآوری و توجیه­ پذیری کافی برخوردار باشد.

وی گفت: بنابراین راه حل موجود این است که زمینه و شرایط جهت سودآوری صنعت برق فراهم شود تا سرمایه­ گذاری جدید از طریق بازار سرمایه وارد این شرکت­ها شود و آن‌ها با افزایش ظرفیت بتوانند ضمن سودآوری بیشتر خود، مشکلات فعلی کشور در این حوزه را که به شکل قطعی برق خود را نشان داده است، از بین ببرند، ضمن اینکه با صادرات بیشتر سودآوری بیشتری نیز شامل حال اقتصاد کشور و شرکت­‌های تولیدکننده خواهد شد.

در پایان دهقان دهنوی در خصوص مزایای برگزاری این جلسات و ایده اولیه تشکیل آن گفت: ایده اولیه تشکیل این جلسات، همگرایی، همفکری و استفاده از ظرفیت­‌های بازار سرمایه برای کمک کردن به صنایع مختلفی بود که شرکت­های آن‌ها در بازار سرمایه حضور دارند. سازمان بورس با برگزاری این جلسات و بررسی راهکار‌های لازم، در جهت حفظ و توسعه منافع سهامداران و همچنین توسعه سرمایه­ گذاری­‌ها و رشد تولید در شرکت­‌های بورسی قدم برمی­ دارد.

وی تاکید کرد: با پیگیری راهکار‌های موجود، هم منافع سهامداران و هم منافع اقتصاد کشور تامین خواهد شد.

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد