کاهش اندک شاخص دلار نسبت به روز گذشته

کاهش اندک شاخص دلار نسبت به روز گذشته

پس از دو صعود تند و تیز، روند افزایشی قیمت دلار مقابل سایر ارزها متوقف شد.

به گزارش بورس نیوز، مشکل کارفرمایان آمریکایی در متقاعد کردن نیروهایشان برای بازگشت به سر کار رفته رفته در حال جدی‌تر شدن است: تنها در ماه سپتامبر بیش از چهار میلیون و 400 هزار آمریکایی به طور داوطلبانه از سمت خود استعفا داده اند که این رقم رکورد جدیدی از زمان ثبت این آمار از سال 2000 میلادی تاکنون محسوب می‌شود. این استعفا‌ها که بیشتر در بخش‌های تفریح و سرگرمی، تولید و مراقبت‌های درمانی بوده، هم به دلیل یافتن شغل بهتر و هم به دلیل دریافت مزایای بیکاری بوده است.


  • بیشتر بخوانید: عقب نشینی شاخص دلار

وضعیت کرونا در اروپا نسبت به بیشتر کشور‌های جهان وخیم‌تر است و همین مساله نیز باعث افزایش فشار روی یورو مقابل دلار شده است.

افزایش تورم تقاضا برای دلار را افزایش داده است. رییس جمهور آمریکا در واکنش به رسیدن نرخ تورم به بالاترین سطح 30 سال اخیر گفت: تورم دارد به قدرت خرید شهروندان ما آسیب می‌زند، اما با یک تورم ساختاری مواجه نیستیم بلکه این قیمت‌های انرژی هستند که باعث چنین وضعی شده اند. وی با بیان اینکه مهار تورم را اولویت اصلی خود می‌داند، گفت: هم با شورای اقتصاددانان ملی و هم با بانک مرکزی صحبت کردم و از آن‌ها خواستم جلوی روند افزایشی در این بخش را بگیرند.

خبری خوب برای یورو که در هفته‌های اخیر به طور کامل از نرخ برابری 1.2 دلاری عقب نشسته است می‌تواند بهبود اطمینان فعالان اقتصادی به آینده منطقه یورو باشد. شاخص اطمینان منطقه یورو در هفته نخست ماه نوامبر با افزایش قابل توجه 4.9 واحدی نسبت به هفته قبل آن به 25.9 واحد رسیده است تا این شاخص وضعیت بسیار بهتری از ماه اکتبر که به کف 1.5 سال اخیر رسیده بود پیدا کند. همچنین شاخص تورم انتظاری فعالان اقتصادی این منطقه نیز به 14.3 واحد کاهش یافته است.

کسری حساب تجاری آمریکا کماکان رو به افزایش است و این مساله فشار را روی دلار بیشتر می‌کند. طی 10 ماه نخست امسال حجم تجارت آمریکا با چین بیش از 609 میلیارد دلار بوده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از 33 درصد افزایش یافته است.

میزان صادرات چین به آمریکا با افزایش 31.2 درصدی نسبت به سال قبل به بیش از 465 میلیارد دلار رسیده در حالی که این کشور در طرف مقابل فقط 144 میلیارد دلار واردات از آمریکا داشته است.

در خبری خوب برای یورو و اروپا، تا پایان ماه سپتامبر متوسط نرخ بیکاری در بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا به 3.4 درصد رسید که در مقایسه با ماه قبل 0.2 درصد کمتر شده است. بدین ترتیب پایین‌ترین نرخ بیکاری آلمان در 18 ماه اخیر به ثبت رسید. طی این مدت شمار بیکاران آلمانی با 1.1 درصد کاهش نسبت به ماه قبل به یک میلیون و 440 هزار نفر رسیده و جمعیت شاغلان نیز در این ماه با 0.1 درصد افزایش نسبت به ماه قبل به 44 میلیون و 360 هزار نفر رسیده است.

شاخص دلار (نرخ‌های زیر بر حسب ساعت پایانی معاملات بازار‌های ارزی نیویورک محاسبه شده است)

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارز‌های جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با 0.17 درصد کاهش نسبت به روز گذشته، در سطح 95.112 واحد بسته شد.

ارز‌های اروپایی

در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با 0.28 درصد افزایش نسبت به روز قبل خود و به ازای 1.341 دلار مبادله شد. یورو 0.07 درصد بالا رفت و با ماندن در کانال 1.15 به 1.144 دلار رسید.

ارز‌های آسیایی

در معاملات بازار‌های ارزی آسیایی، هر دلار با 0.24 درصد افزایش به 113.872 ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای 1.363 دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل 6.379 یوان چین اعلام شد.

آخرین اخبار بورس و اقتصاد