امروز سکه چقدر شد؟ / قیمت دلار و یورو امروز 1400/7/8

امروز سکه چقدر شد؟ / قیمت دلار و یورو امروز 1400/7/8

قیمت دلار مرز حساس 28 هزار و 300 تومان را از دست نداد و صبح امروز بالای این مرز پیشروی کرد. همچنین سکه طرح جدید 11 میلیون و 950 هزار تومان معامله می‌شد.

به گزارش تجارت‌نیوز، قیمت دلار روز گذشته توانست برای اولین بار در سال جاری مرز 28 هزار و 300 تومان را لمس کند و رکورد سال جاری را ارتقا دهد.

آنگونه که اقتصادنیوز گزارش داده است یک احتمال این بود که افزایش قیمت دلار احساسی و برگشت‌پذیر باشد و احتمال دیگر این بود که رشد قیمت دلار ادامه یابد.

استفاده از اخبار برجامی برای کسب سود

قیمت دلار در شروع معاملات امروز توانست مرز 28 هزار و 300 تومان را حفظ کند و حتی تا 28 هزار و 390 تومان نیز بالا رود. در حالی که دلایل مختلفی برای رشد قیمت دلار عنوان می‌شود، به نظر می‌رسد تنش‌های هسته‌ای ایران با طرف‌های مذاکره و حواشی این تنش‌ها همچنان مهم‌ترین نقش را در هدایت قیمت دلار دارد.

حداقل می‌توان گفت معامله‌گران و نوسان‌گیران این روزها به خوبی از اخبار برجامی برای کسب سود استفاده می‌کنند. بانک مرکزی نیز که مهم‌ترین ابزار کنترل قیمت دلار را، عرضه در بازار متشکل عنوان می‌کند، چند هفته‌ای است که عرضه را در سطوح بالا نگه داشته، اما قیمت دلار به طور معناداری نزولی نشده است.

عرضه دلار در سطح بالا

اینکه بانک مرکزی از فروش دلارهای خود در قیمت بالا استقبال می‌کند یا اینکه صرفا در کاهش قیمت دلار از طریق عرضه ناکام مانده است، سوالی است که توجه فعالان بازار را به خود جلب کرده است.

این احتمال مطرح می‌شود که بانک مرکزی قصد دارد با فروش دلار خود در قیمت‌های بالا نوسان‌گیران را متضرر کند، اما افت قیمت دلار، مادامی که احتمال احیای برجام به صورت معناداری زیاد نشود، چندان محتمل نیست و با توجه به سیاست‌های دولت جدید به نظر نمی‌رسد این سناریویی باشد که در کوتاه‌مدت محقق شود.

برای جمع‌بندی می‌توان گفت قیمت دلار مرز حساس 28 هزار و 300 تومان را از دست نداد و صبح امروز بالای این مرز پیشروی کرد.

پشت پرده دلار 28 هزار تومانی

در این میان برخی می‌گویند سیگنال‌های خارجی قیمت دلار را وارد کانال 28 هزار تومانی کرده است. سیگنال‌هایی که می‌گوید توافق برجام دور از دسترس است و معامله‌گران را از حالت انتظار خارج کرده است. برخی دیگر می‌گویند دلیل گرانی دلار، دستور جدید ابراهیم ريیسی است. اما پشت پرده دلار 28 هزار تومانی چیست؟

به گزارش تجارت‌نیوز،‌ یک ماه گذشته بازار ارز در حالت انتظار بود. معامله‌گران دلار منتظر سیگنال‌هایی بودند که حرکت بعدی دلار را مشخص کند. اینکه آیا دلار به زیر 27 هزار تومان می‌رسد و می‌ریزد یا مرز 28 هزار تومان را رد می‌کند و تقاضای جدیدی وارد بازار می‌کند.

بسیاری می‌گویند علت اصلی گرانی دلار در تاریخ هفتم شهریور، سیگنالی است که از فرانسه به بازار فردوسی رسیده است.

سیگنال فرانسه به معامله‌گران ارز

وزیر امور خارجه فرانسه روز گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: «ایران دیگر نمی‌تواند فکر کند که زمان به نفعش است زیرا هرچه برنامه اتمی‌اش خطرناک‌تر شود، خطر بروز یک بحران عمده بزرگتر خواهد شد.»

از نگاه برخی فعالان بازار این سخنان نقش مهمی در رشد قیمت دلار داشت. چون نشان داد شرایط چندان به نفع ایران پیش نمی‌رود و توافق برجام در دسترس نیست. این سخنان به انتظار و احتیاط معامله‌گران بازار ارز پایان داد و تقاضای جدیدی وارد بازار شد.

دستور ريیسی به بازار دلار

اما برخی دیگر می‌گویند علاوه بر سیگنالی که از فرانسه به بازار ارز ایران رسیده، ابراهیم ريیسی هم در سخنانی بر کمبود منابع ارزی صحه گذاشته است. اشاره این افراد به دستور ممنوعیت واردات کالاهایی است که مشابه داخلی دارند. از جمله لوازم خانگی.

اگرچه دولت می‌گوید این دستور با هدف حمایت از تولید داخل صادر شده است. اما بازار می‌گوید دلیل اصلی دستور ريیسی کمبود منابع ارزی است.

هفته گذشته هم ابراهیم ريیسی دستور عجیبی به بانک مرکزی داده و بانک مرکزی را مکلف کرده بود که منابع ارزی بلوکه شده را به داخل ایران برگرداند. دستور عجیب ريیسی دو دلیل عمده داشت، یا ريیسی در جریان نبوده که دولت قبل بارها برای آزادی منابع بلوکه شده تلاش کرد و به نتیجه نرسیده. یا اینکه با این دستور خواسته از طریق ایجاد انتظار برای تزریق منابع ارزی جدید، قیمت دلار را مهار کند.

اما به نظر می‌رسد بازار به اخبار منفی حساس شده و می‌داند اخبار و دستوراتی مانند بازگشت منابع ارزی حداقل در این شرایط شدنی نیست. در نتیجه به آن واکنش معکوس نشان داد.

چون فردای دستور ارزی ريیسی به بانک مرکزی، نه تنها قیمت دلار ارزان نشد، بلکه کمی افزایش هم یافت.

قیمت دلار امروز پنجشنبه 8 مهر 1400

در این میان دلار در بازار آزاد در بازار امروز نسبت به روز قبل ، با 90 تومان افزایش، 28,290 تومان نرخ‌گذاری شد. همچنین دلار در بازار متشکل در بازار امروز نسبت به روز قبل ، با 47 تومان کاهش، 27,586 تومان نرخ گذاری شد.

دلار در سامانه سنا با افزایش 0.72 درصدی نسبت به روز قبل ، 27,895 تومان معامله شد.دلار کانادا در بازار امروز نسبت به روز قبل ، با 23 تومان افزایش، 22,230 تومان نرخ گذاری شد.

همچنین نرخ دلار صرافی ملی امروز (پنجشنبه 8 مهر) اعلام شد.

بر این اساس قیمت دلار، با افزایش نسبت به روز گذشته رقم 27794 تومان را نشان می‌دهد. همچنین نرخ خرید دلار 27243 تومان اعلام شده است.

قیمت یورو نیز، 32393 تومان را نشان می‌دهد. همچنین نرخ خرید یورو در این صرافی 31751 تومان تعیین شده است.

نگاهی به بازار سکه

به گزارش اقتصادنیوز، در این میان قیمت سکه توانست خود را به 12 میلیون و 100 هزار نزدیک کند، اما عبور از مرز مهم 12 میلیون و 200 هزار تومان نیازمند همراهی طلای جهانی بود.

قیمت طلای جهانی امروز نیز ناکام بود، اما رشد قیمت سکه ادامه یافت. در مقاطعی از معاملات امروز سکه امامی 12 میلیون و 65 هزار تومان معامله می‌شد.

قیمت سکه امروز رقم‌هایی نزدیک به 12 میلیون و 100 هزار تومان را نیز به ثبت رساند. با احتساب قیمت 1732 دلار برای طلا و قیمت 28 هزار و 390 تومان برای دلار، اندازه حباب قیمتی سکه 12 میلیون و 200 هزار تومانی بیش از 5 درصد به دست می‌آمد.

رشد قیمت دلار به افزایشی شدن انتظارات در بازار سکه کمک زیادی کرد، اما به نظر می‌رسید قیمت سکه برای عبور از مرز مهم 12 میلیون و 200 هزار تومانی به کمک طلای جهانی نیز نیاز دارد.

تغییرات قیمت سکه و طلا

اما به گزارش تجارت‌نیوز، امروز قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم بر اساس آخرین نرخ اعمالی اتحادیه فروشندگان طلا، جواهر و سکه تهران، 11 میلیون و 500 هزار تومان بود. همچنین سکه طرح جدید 11 میلیون و 950 هزار تومان معامله می‌شد.

نیم سکه شش میلیون و 100 هزار تومان، ربع سکه سه میلیون و 600 هزار تومان و سکه یک گرمی دو میلیون و 250 هزار تومان است.

همچنین قیمت هر اونس طلا در بازار‌های جهانی به هزار و 731 دلار رسید و هر گرم طلای 18 عیار تا ساعت 16 و 13 دقیقه امروز به مبلغ یک میلیون و 163 هزار تومان معامله می‌شد.

آخرین اخبار حوزه ارز، طلا و سکه را در صفحه طلا و ارز تجارت‌نیوز بخوانید.

local_offerبرچسب‌ها:

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد