شکر تا آخر سال گران نمی‌شود

شکر تا آخر سال گران نمی‌شود

دبیر انجمن کارخانجات تولیدکنندگان قند و شکر با بیان اینکه قیمت شکر تا پایان سال افزایشی ندارد، گفت: با توجه به افزایش شدید قیمت جهانی، تولید داخل بر واردات مزیت یافته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،

دانایی، در واکنش به مباحث مطرح شده مبنی بر افزایش قیمت شکر در بازار گفت: هیچکدام از این مباحث، صحت ندارد.

وی تصریح کرد: شکری که در حال حاضر در بازار عرضه می‌شود، تولید داخل و قیمت جهانی شکر هر چقدر هم که رشد کند، تاثیری بر نرخ این کالا ندارد، ضمن اینکه با توجه به شرایط مطلوب تولید و عرضه، حداقل تا پایان سال‌جاری قیمت شکر هیچ‌گونه افزایشی نخواهد داشت.

دبیر انجمن کارخانجات تولیدکنندگان قند و شکر ادامه داد: اگر شکری که هم اکنون در بازار عرضه می‌شود، تولید داخل نبود قیمت آن درب کارخانه به هر کیلوگرم 16 هزار تومان می‌رسید.

با توجه به شرایط مطلوب تولید و عرضه، حداقل تا پایان سال‌جاری قیمت شکر هیچ‌گونه افزایشی نخواهد داشت

دانایی با بیان اینکه قیمت جهانی هر کیلوگرم شکر هم اکنون 530 دلار است، افزود: سال گذشته قیمت جهانی شکر حدود 330 دلار بوده که امسال حدود 200 دلار رشد کرده است.

به گفته وی، هم اکنون قیمت شکر تولید داخل درب کارخانه 12 هزار و 500 تا 600 تومان در هر کیلوگرم است ضمن اینکه شرکت بازرگانی دولتی شکر را کیلویی 11 هزار و 500 تومان تحویل خانوار و صنوف می‌دهد.

دانایی ادامه داد: در دو تا سه ماه گذشته هم که تولید داخل به بازار عرضه نشده بود، شرکت بازرگانی دولتی نیاز بازار را تامین کرد.

دانایی با اشاره به اینکه شرکت بازرگانی دولتی همواره باید 500 هزار تن شکر به عنوان ذخایر استراتژیک داشته باشد، گفت: زمانی که بازار دچار نوسان می‌شود، این شرکت اقدام به توزیع شکر برای تنظیم بازار می‌کند.

مصاحبه‌ها درباره افزایش قیمت شکر هدف دار و برای بر هم زدن تعادل بازار است

وی با بیان اینکه مصاحبه‌هایی که درباره افزایش قیمت در بازار انجام می‌شود، هدف دار است، افزود: ما احتمال می‌دهیم برخی اشخاص از شرکت بازرگانی دولتی شکر خریداری و آن را انبار کرده‌اند تا در فرصت مناسب به قیمت گران‌تر بفروشند و همین مسيله باعث چنین جوسازی‌هایی شده است.

دانایی با اشاره به اینکه واحد‌هایی که از شرکت بازرگانی دولتی سهمیه شکر دریافت می‌کنند، باید پروانه داشته باشند، گفت: این واحد‌ها به بهانه بسته بندی و تولید قند، شکر می‌گیرند، اما متاسفانه بعد از صدور حواله توسط شرکت بازرگانی دولتی، نظارتی بر این مسيله وجود ندارد و مشخص نمی‌شود که این شکر‌ها کجا می‌رود و به چه صورت عرضه می‌شود. در حالی که وزارت صمت و سازمان حمایت باید به دقت روی این مسيله نظارت داشته باشند.

این فعال بخش خصوصی تصریح کرد: 15 روز دیگر اوج تولید شکر در کشور و پیش بینی می‌شود امسال حدود یک میلیون و 400 هزار تن شکر از محل چغندر بهاره و نیشکر تولید شود ضمن اینکه پیش از این نیز 160 هزار تن شکر از محل چغندر پاییزه تولید شده است.

مصرف داخلی شکر به شدت کاهش یافته است

دانایی ادامه داد: با توجه به اینکه مصرف شکر در کشور به شدت کاهش یافته است، پیش بینی بازار بسیار آرامی را برای این محصول تا آخر سال داریم.

وی ضمن رد ادعا‌هایی مبنی بر اینکه مصرف سالیانه شکر در کشور دو میلیون و 800 هزار تن است، تاکید کرد: در طول تاریخ هیچ گاه مصرف شکر در کشور ما به این اندازه نبوده است. در دوران قبل از کرونا مصرف این کالا در کشور سالانه دو میلیون و 200 هزار تن بوده و در حال حاضر پیش بینی می‌شود که به یک میلیون و 700 تا یک میلیون و 800 هزار تن کاهش یافته است.

خودکفایی در تولید شکر یک گام بسیار بلند در تامین امنیت غذایی کشور به حساب می‌آید.

دانایی متذکر شد: در ماه‌های تیر، مرداد و شهریور باید ماهانه بین 200 تا 220 هزار تن شکر به بازار عرضه می‌شد، اما میزان عرضه به 150 هزار تن در ماه نیز نرسید و دلیل این مسيله کاهش شدید تقاضا بوده است.

این فعال بخش خصوصی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه قیمت شکر بسته بندی یک کیلوگرمی باید بین 15 تا 16 هزار تومان برای مصرف کننده نهایی باشد، تاکید کرد: بسته بندی کننده ملزم است که قیمت شکر را روی بسته بندی درج کند و اگر روی بسته بندی قیمت درج نشده باشد دستگاه‌های نظارتی با خرده فروشان و کسانی که این بسته بندی را انجام داده‌اند، برخورد می‌کند و آن‌ها باید پاسخگو باشند که چرا قیمت درج نشده و یا چرا محصولی عرضه می‌کنند که بر روی آن قیمت وجود ندارد.

مزیت تولید داخلی بر واردات

وی در ادامه با اشاره به معرفی سید جواد ساداتی نژاد به عنوان وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی، اظهار داشت: خوشبختانه وضعیت تولید شکر در کشور بسیار مطلوب است و ما در یک قدمی خودکفایی قرار داریم. از وزیر جهاد کشاورزی آینده درخواست داریم که نگاه ویژه‌ای به این بخش داشته باشد که بتوانیم به خودکفایی کامل برسیم.

دانایی تصریح کرد: با توجه به افزایش سرسام‌آور قیمت‌های جهانی و واقعی شدن نرخ ارز، تولید شکر در داخل نسبت به واردات آن مزیت پیدا کرده و خودکفایی در این حوزه یک گام بسیار بلند در تامین امنیت غذایی کشور به حساب می‌آید.

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد