قیمت گوشت در 28 شهریور 1400 (فهرست قیمت) / دل و جگر و کله پاچه، چند؟

قیمت گوشت در 28 شهریور 1400 (فهرست قیمت) / دل و جگر و کله پاچه، چند؟

قیمت انواع گوشت قرمز امروز نسبت به روز گذشته با تغییرات کمی همراه شد. قیمت گوشت بدون چربی در بازار 185هزار تومان و فیله به 200هزار تومان نیز می‌رسد.

به گزارش تجارت‌نیوز، قیمت انواع گوشت قرمز در بیست و هشتم شهریور 1400 به شرح زیر است.

قیمت‌ها به تومان است (بازار):

راسته با استخوان گوسفندی

147,000
ران کامل ممتاز گوسفندی

170,000
کف دست گوسفندی با ماهیچه

164,000
ران پاک کرده گوساله

169,000
سر دست پاک کرده گوساله

164,000
گردن گوسفندی

133,000
قلوگاه گوساله

146,000
گردن گوساله

126,000
قلم گوساله

15,000
دمبالیچه گوسفندی

87,000
سردست گوسفندی

127,000
ماهیچه گوساله

1632.000

دمبالیچه گوسفندی

90,000
نیم شقه سردست گوسفند

128.000

شقه لاشه گوسفندی

129,000
نیم شقه ران گوسفندی

139,000

ناتوانی دامداران در نگهداری دام

در همین رابطه، این روزها تقاضای کشتار و خرید گوشت دام مولد سبک و سنگین ماده به‌دلیل قیمت پایین‌تر افزایش یافته است؛ همزمان ناتوانی دامداران در نگهداری این نوع دام نیز زمینه افزایش عرضه دام ماده را فراهم کرده است.

منصور پوریان، ريیس شورای تامین‌کنندگان دام کشور در این مورد گفت: در شرایط عادی نیاز سالانه کشور به گوشت قرمز یک میلیون تن است که از این میزان 880هزار تن در داخل کشور تولید می‌شود. 55درصد این رقم به گوشت دام سنگین (گاو و گوساله) و 45درصد به گوشت دام سبک گوسفند نر و ماده اختصاص دارد.

وی افزود: اکنون در شرایط ویژه تامین دام و گوشت قرمز هستیم و عرضه، به‌دلیل وجود دام زیاد، نسبت به تقاضا، بالاست. دلیل این شرایط نیز رشد تولید و کاهش تقاضا، ناشی از شیوع بیماری کرونا و تعطیلی مراکز پرمصرف، مانند رستوران‌ها و تالارهای پذیرایی بوده است. این مراکز معمولا 50تا 55درصد مصرف گوشت قرمز را دارند.

این مقام صنفی گفت: متوسط قیمت کنونی هر کیلوگرم بره نر کشتاری زنده با وزن متوسط 55هزار تومان و بره ضعیف کشتاری 53هزار تومان و قیمت هر کیلوگرم بره ماده کمتر از 50هزار تومان است. همچنین متوسط قیمت هر کیلوگرم گوساله نر کشتاری با وزن متوسط 54هزار تومان است و گوساله و گاو ماده کمتر از 50هزار تومان است.

پوریان توضیح داد: قیمت گوشت قرمز تابع مولفه‌های مختلفی است و نباید نگاه بازاری را به تولید دام تعمیم دهیم؛ وقتی قصاب لاشه را با چربی زیاد خریداری می‌کند بخشی از هزینه ناشی از درصد وزن چربی به قیمت فروش گوشت منتقل می‌شود. با وجود این قیمت دام زنده و فروش گوشت قرمز سبک و سنگین در بازار، فاصله غیرقابل توجیهی دارد.

گوشت 200هزار تومانی در بازار

وی افزود: از 8‌ماه پیش عرضه گوشت نسبت به تقاضا تا 3 برابر افزایش یافته است، اما قیمت‌ها روال عادی خود را طی می‌کنند. هزینه تولید یک کیلوگرم گوشت قرمز سبک و سنگین برای دامدار 75هزار تومان با احتساب گرانی‌های اخیر نهاده‌های تولید است، اما دامدار، دام زنده را به نرخ 55هزار تومان و با زیان عرضه می‌کند

این مقام صنفی گفت: قیمت گوشت بدون چربی در بازار 185هزار تومان و فیله به 200هزار تومان نیز می‌رسد. علاوه بر آن هزینه‌های تفکیک قطعات، چربی‌گیری و سود خرده فروشی به این قیمت‌ها تحمیل می‌شود. افزایش شکاف بین قیمت تمام‌شده و قیمت خرده فروشی، زمینه عرضه چندنرخی گوشت دام سبک و سنگین را فراهم کرده است (همشهری).

جگر گوسفندی 165 هزار تومان

در این میان، قیمت برخی آلایش‌های گوشتی گوسفندی در میادین کاهش یافت. نرخنامه جدید سازمان میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران نشان می‌دهد در جدول قیمت آلایش‌های گوشتی، بیشتر اقلام بدون تغییر باقی مانده‌اند و نرخ آنها در مقایسه با خرداد‌ افزایش یا کاهش نداشته، اما برخی از اقلام با تغییری جزيی، ارزان‌تر شده‌اند.

دل و قلوه گوسفندی و جگر سیاه گوسفندی، اقلامی هستند که در 3‌ماه گذشته 11هزار تومان افت قیمت داشته‌اند اما با وجود این کاهش، هنوز قیمت بسار بالایی دارند.

قیمت هر دست از این آلایش‌ها چه شرکتی و چه به‌صورت بسته‌بندی در محل، در نرخنامه میادین از 176هزار تومان به 165هزار تومان رسیده است که با اینکه در مقایسه با قیمت نزدیک به 200هزار تومانی مغازه‌های سطح شهر، مناسب‌تر است اما از توان خرید بخش زیادی از جامعه خارج است.

دل و جگر گوسفندی به‌صورت بسته‌بندی در محل نیز 10هزار تومان نسبت به خرداد ارزان‌تر شده و هم‌اکنون یک دست کامل دل و جگر گوسفندی 105هزار تومان در نرخنامه قیمت خورده است.

دیگر آلایش پرطرفدار گوسفندی یعنی کله‌پاچه هم جزو اقلامی است که قیمت بسیار بالایی دارد و قیمت یک‌دست کامل آن با وجود افزایش قیمت گوشت در ماه‌های اخیر، فعلا گران‌تر نشده و نیم‌دست کله‌پاچه را در میادین می‌توان 86هزار تومان خریداری کرد.

قیمت نوع درجه یک این محصول در سطح شهر برای هر نیم‌دست 90 تا 100 هزار تومان است. دل و قلوه و جگر سیاه گوساله برخلاف نوع گوسفندی درصدی افزایش قیمت داشته و هر کیلوگرم آنها 2هزار تومان در نرخنامه گران‌تر شده است. گوشت گوساله از ابتدای سال بیش از 30درصد گران شده است (همشهری).

آخرین خبرها از بازارهای مختلف را در صفحه بازار تجارت‌نیوز بخوانید.

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد