درد مشترک بازارها
اقتصادآنلاین - سیده زینب رزمگیر؛ از مرداد ماه امسال بازار سهام تاریخیترین سقوط را تجربه میکند و سهامداران هر روز بیش از پیش احساس خستگی و دلسردی به سراغشان میآید. یکی از دلایل افت شاخصها و نوسانات بیش از حد بازارها، رفتارهای هیجانی سرمایهگذاران است.
بیش واکنشی یکی از ناهنجاریهای رایج و قابل مشاهده در بازارهای مالی، به ویژه بازارهای توسعه نیافته و نوظهور است. این پدیده رفتاری به دلیل تصمیمهای هیجانی سهامداران اتفاق میافتد. برخی پژوهشها نشان میدهد هرگاه سرمایهگذاران در شرایط احساسی قرار گیرند، احتمال واکنش نامناسب و تصمیمهای هیجانی افزایش مییابد.
بیشواکنشی زمانی رخ میدهد که میزان تغییرات قیمت در واکنش به اخبار بیش از حد باشد. عواملی مانند اندازه شرکتها، قیمت سهم، اطمینان بیش از اندازه سهامداران به تحلیلهای خود و اهمیت دادن به شایعات بر شدت بیشواکنشی تاثیرگذار است. مدت زمان لازم برای رسیدن قیمت اوراق بهادار به ارزش واقعی، به ما نشان میدهد تا چه حد بیشواکنشی یا کمواکنشی در بازار وجود دارد
به دلیل ریزساختارها و قوانین بازار سرمایه در ایران تعدیل قیمت سهام معمولا طولانی میشود. ویژگیهایی مانند دامنه نوسان، حجم مبنا، طولانی شدن توقف نمادها، بازارگردانی محدود و معاملات مستقیم سرمایهگذاران غیرحرفهای از عوامل اثرگذار بر این موضوع هستند.
بیشواکنشی به شایعات و اطلاعات نامرتبط بیش از پاسخ به اطلاعات کاملا مرتبط رخ میدهد. چرا که افراد فکر میکنند این سیگنالها حاوی اطلاعات خاصی هستند. رفتار هیجانی و بیشواکنشی، فرصت دستیابی به بهترین عملکرد را از سرمایهگذاران سلب میکند. زمانی که بسیاری از سرمایهگذاران دچار چنین اشتباهاتی شوند، کارایی بازار کاهش مییابد. در نتیجه زیان سهامداران بیش از پیش تشدید میشود.
باید در نظر داشت که برای کسب سود همراه با آرامش خاطر لازم است تا بر این هیجانات مقطعی مسلط شد و آنها را تشخیص داد.
بازدهی هفتگی بازارهای مالی / کدام بازار زیاندهتر بود؟
این هفته هر چهار بازار طلا، سکه، بورس و دلار دچار ریزش شدند. در این میان سکه بیشترین و دلار کمترین میزان کاهش قیمت در طول هفته را به ثبت رساند.
بازدهی 10 ماهه بازارهای مالی / سرمایهگذاران کدام بازار کمتر سود ک...
در 10 ماهی که از سال جاری میگذرد بورس با اختلاف معناداری نسبت به دیگر بازارهای مالی سوددهی بالاتری داشته و در مقابل بازار مسکن کمترین رشد را تجربه کرده است.
افت دستهجمعی بازارهای مالی / سرمایهگذاران کدام بازارها کمتر ضرر ...
در هفتهای که گذشت همه بازارهای مالی با افت ارزش مواجه شدند اما طلا و سکه بیشترین کاهش قیمت را در مقابل بازار سرمایه و ارز داشت. سرمایهگذاران کدام بازارها کمتر ضرر کردند؟
بررسی وضعیت بازارهای مالی در دوره کرونا
با شیوع ویروس کرونا روندهای حاکم بر اقتصاد و بازارهای مالی، انرژی، گردشگری، سرمایهگذاری، تولید، صادرات و واردات دچار تغییر شد و ممکن است آثار و پیامدهای این موضوع تا سالها بر اقتصاد جهان و ایران خود...
وضعیت بازارهای مالی در سومین هفته آذر / سکه؛ پیشتاز افزایش قیمت
ظاهرا هفته سوم آذرماه دومین هفته رشد متوالی و دستهجمعی چهار بازار سکه، بورس، دلار و طلا بوده است. در میان این چهار بازار سکه پیشتاز است و بورس و دلار شانه به شانه هم حرکت کردهاند. طلا نیز با اختلاف...
در بازارهای مالی این هفته چه گذشت؟ / پایینترین قیمتها در بازارها...
تنها بازاری که در هفته سوم آبان ماه افزایش قیمت داشت، دلار بود. طلا و سکه افت کمتر از یک درصد را تجربه کردند و بورس بیش از پنج درصد افت کرد.
بازارهای مالی بعد از پیروزی ترامپ به کدام سو میروند
صنایع صادرات محور، با فرض پیروزی ترامپ، مناسب ترین گزینه برای سرمایه گذاری هستند. البته رشد این صنایع مشروط به 2 نکته خواهد بود.
سقوط دستهجمعی بازارهای مالی / سکه رکورددار ریزش شد
در هفته پایانی مهرماه هیچ بازاری موفق به ثبت بازدهی مثبت نشد. در بحبوحه سقوط بازارهای مالی، به ترتیب سکه، بورس، طلا و دلار بیشترین افت را تجربه کردند.
صعود همه بازارهای مالی در هفتهای که گذشت/ ثبت بیشترین بازدهی برا...
در هفتهای که گذشت همه بازارهای مالی با رشد مثبت همراه بودند.
دلار در صدر پربازدهترین بازارهای مالی قرار گرفت/ سرمایهگذاران ب...
در هفتهای که گذشت پربازدهترین بازار مالی بازار دلار بود و همچنان سرمایهگذاران بورس ضرر کردند.
بانک مرکزی آمریکا، بازارهای مالی را شوکه کرد
تصمیم روز پنجشنبه بانک مرکزی آمریکا مبنی بر افزایش نرخ تورم و ثبات نرخ بهره ضمن دامن زدن به سقوط قیمت جهانی طلا و کاهش شاخص سهام در بازارهای اروپا و ژاپن موجب تقویت دلار و صعود قیمتها در بورس نیویورک...
هفتهای سبز برای همه بازارهای مالی جز بورس/ سقوط 11درصدی شاخص باز...
در هفته آخر مرداد ماه بازدهى همه بازارها مثبت و شاخص بورس سقوط کرد.
ادامه رشد همه بازارهای مالی در هفته دوم مرداد/ ثبت بیشترین بازدهی...
در هفته دوم مرداد ماه، بازار ارز پربازهترین بازار مالی بود به طوریکه نرخ دلار 8.7درصد و یورو 11درصد افزایش یافت.
تنور داغ تورم و بازدهی چشمگیر بازارهای مالی
شاخص کل در این هفته موفق شد از کمند سقف کانال صعودی که از ابتدای سال جاری شروع شده است و نیز عدد مهم یک میلیون و پانصد هزار واحد عبور کرده و جایگاه خویش را بر فراز آن تثبیت کند؛ و از همه مهمتر حجم معا...
صعود همه بازارهای مالی در هفته اول تیرماه/ بورس همچنان یکهتاز می...
در هفته اول تیرماه بورس با رشد 15.4درصدی پربازدهترین بازار بود.
در حال بارگیری...