تجمع مردم مقابل ادارات برق / 3 علت اصلی قطعی برق

تجمع مردم مقابل ادارات برق / 3 علت اصلی قطعی برق

از بیمارستان‌ها گرفته تا کوچکترین واحدهای صنفی مثل گلفروشی‌ها و خانه‌های مردم همه گرفتار دردسرهای ناشی از قطعی برق شده‌اند. این مشکلات باعث تجمع مردم در برخی از شهرستان‌ها مقابل ساختمان‌های ادارات برق شده است.

به گزارش تجارت‌نیوز، قطعی برق صدای گلایه و اعتراض مردم را در پی داشته است. ابتدا در شبکه‌های اجتماعی بوده که خیلی از کاربران از قطعی برق گلایه‌های مکرر داشته‌اند و حال خبر می‌رسد که در برخی از شهرستان‌ها مردم در اعتراض به این مساله، مقابل ساختمان‌های ادارات برق تجمع کردند.

از بیمارستان‌ها گرفته تا کوچکترین واحدهای صنفی مثل گلفروشی‌ها و خانه‌های مردم همه گرفتار دردسرهای ناشی از قطعی برق شده‌اند. این مشکلات باعث تجمع مردم در برخی از شهرستان‌ها مقابل ساختمان‌های ادارات برق شده است.

شهرری، کازرون، بابلسر، فریدونکنار، بابل، بابلسر، بهنمیر، آمل، قايم‌شهر و ساری از جمله شهرهایی بودند که تاکنون گزارش شده مردم اعتراض‌هایی داشته‌اند. با این حال هنوز مقام مسيولی اعلام نکرده که مشکل اصلی قطعی برق دقیقا چیست و تا کی ادامه دارد یا اینکه بابت اتفاقاتی مانند آتش‌سوزی‌های ناشی از نوسان برق از مردم عذرخواهی کند.

در همین حال دنیای اقتصاد هم نوشته است: نقشه مصرف برق کشور قرمز است. براساس این نقشه وضعیت مصرف برق بیش از 40 درصد استان‌های کشور به رنگ قرمز درآمده است. رنگی که از افزایش احتمال خاموشی‌ها در کشور طی روزهای آینده با توجه به گرمای هوا خبر می‌دهد. موضوعی که طی روزهای گذشته نیز با اعتراض گسترده مردم در فضای مجازی روبه‌رو شد و حتی در برخی استان‌ها ازجمله استان گلستان به اعتراضات هرچند کوچک مردم مقابل ادارات برق استان انجامید.در همین حال،‌ وزیر کشور خشکسالی و به تبع آن خارج شدن نیروگاه‌های برقابی از مدار و همچنین نیاز برخی نیروگاه‌ها به تعمیرات در شرایط کنونی را از جمله عوامل قطعی برق توصیف کرد. صدای این اعتراض روز گذشته از مجلس هم شنیده شد و ريیس مجلس شورای اسلامی از قطعی مکرر و بی‌برنامه برق در صفحه شخصی خود در توییتر انتقاد کرد.

اما به جز سه علتی که وزیر کشور اعلام کرده موارد دیگر را هم می‌توان اضافه کرد.

طبق نوشته این روزنامه، رکوردشکنی دوباره کسری برق به خاموشی‌های گسترده و البته متفاوت در سراسر کشور منجر شده است. فاز اول قطعی برق که به «خاموشی‌های زودهنگام» موسوم شده بود، با اعلام جداول برنامه‌ریزی‌شده در بهار امسال کلید خورد که ریشه آن عدم توازن در تولید و مصرف به‌واسطه کاهش شدید سرمایه‌گذاری‌ها در این صنعت استراتژیک بود. فعالان بخش خصوصی واقعی نبودن قیمت حامل‌های انرژی را عاملی در کاهش انگیزه برای سرمایه‌گذاری عنوان می‌کنند. ارزیابی‌ها نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری در صنعت برق از 5/ 6میلیارد دلار در سال 87 به 630میلیون دلار در سال 99رسیده است. اما در فاز دوم خاموشی‌ها که از ابتدای هفته جاری شروع شد، اتاق فرمان قطع برق تحت کنترل «رله‌های فرکانسی» قرار گرفته که به شکل خودکار فارغ از جداول اعلامی، خاموشی را به مناطق مختلف تحمیل می‌کند. شاهد خاموشی‌های خودکار، قطعی‌های مکرر (سه بار) در طول یک شبانه‌روز و بعضا بیش از بازه زمانی دو ساعته است. ممکن است فاز سوم هم در راه باشد.

در همین مورد گزارش خاموشی‌ها تا کی ادامه دارد را هم می‌توانید بخوانید.

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد