تعیین تکلیف احیای جهاد سازندگی تا 20 روز آینده

تعیین تکلیف احیای جهاد سازندگی تا 20 روز آینده

وزیر جهاد کشاورزی گفت: تعیین تکلیف احیای جهاد سازندگی با هدف رونق فعالیت‌های مولد در مناطق روستايی و عشایری تا 20 روز آینده جمع بندی نهایی و تعیین تکلیف می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،
 "سید جواد ساداتی نژاد" وزیر جهاد کشاورزی امروز (پنجشنبه 15 مهر) به مناسبت روز ملی عشایر، در جمع مردم ساوه و زرندیه و جمعی از مسيولان استانی و شهرستانی گفت: برنامه دولت سیزدهم احیای جهاد سازندگی با هدف رونق فعالیت‌های مولد در مناطق روستايی و عشایری است و در همین رابطه، ريیس جمهوری تکلیف کردند که تا 20 روز آینده جمع بندی نهایی و تعیین تکلیف صورت گیرد.
 
ساداتی نژاد افزود: رسیدگی به اقشار محروم جامعه بخصوص روستايیان و عشایر از برنامه‌های کاری دولت سیزدهم است و بخش اصلی سفر‌های استانی ما هم سرکشی به این اقشار است.

وی ادامه داد: احیای وزارت جهاد سازندگی مورد تاکید دولت و ریاست جمهوری است، زیرا بعد از ادغام دو وزارتخانه سابق و تشکیل وزارت جهاد کشاورزی روستايیان ما سردرگم و بی پناه ماندند و در نهایت محوریت اصلی روستا و عشایر که تولید بود به فراموشی سپرده شد.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: عمده‌ترین مساله مدنظر دولت تمرکز بر اقتصاد روستایی و عشایری است و اگر به این مقوله‌ها بی توجه بمانیم شاهد مهاجرت اهالی و خالی ماندن روستا‌ها از سکنه خواهیم بود و اغلب مهاجرین نیز در شهرها، حاشیه نشین می‌شوند و هزینه‌های زیادی را به دولت تحمیل می‌کنند؛ از این رو بهترین کار رسیدگی به این اقشار و حمایت از تولید در روستا‌ها است.

وی اظهار داشت: با تشکیل وزارت جهاد سازندگی، دوباره روستا‌ها احیا خواهند شد و شاهد رونقی فوق العاده در حوزه‌های تولید، کشاورزی و دامپروری خواهیم بود.

وی با بیان اینکه عشایر ذخایر انقلاب و ضامن تامین و تولید نیاز‌های کشور بخصوص در زمینه مواد پروتيینی و لبنیات هستند، افزود: در همه دنیا به حوزه کشاورزی حمایت یارانه‌ای اعطا می‌شود به این دلیل که امنیت غذایی موضوعی فوق العاده مهم برای کشور‌ها است و ما هم باید با افتخار به بخش‌های دامپروری و کشاورزی یارانه اعطا کنیم تا به اندازه کفایت و بدون نیاز به دیگران امنیت غذایی ایجاد کنیم.

ساداتی نژاد گفت: کشاورزان و دامداران حتی در تولید قدرت ملی هم نقش دارند، زیرا یکی از مولفه‌های قدرت، داشتن پشتوانه غذایی مطمين است و عشایر و کشاورزان همواره از مولفه‌های اقتدار نظام جمهوری اسلامی محسوب می‌شوند و امیدواریم با احیای وزارت جهاد سازندگی توجه بیشتری به آن‌ها اعمال شود.

وی گفت: در دولت سیزدهم برای افزایش اعتبارات مربوط به عشایر و روستاییان قدم برخواهیم داشت.

وزیر جهاد کشاورزی در مورد درخواست‌های عشایر منطقه زرندیه، گفت: برای رفع مشکلات آموزش و پرورش در 14 ناحیه عشایرنشین زرندیه و همچنین تقویت شبکه اینترنت و تلفن همراه با وزرای مربوط صحبت خواهم کرد.

وی اظهار کرد: موضوع گازرسانی به مناطق و روستا‌های عشایری منطقه زرندیه هم یک عامل انگیزشی و رفاهی است و در جلسه آتی هیات دولت گزارشی از این وضعیت را ارايه خواهم کرد همچنین قرار است گزارشی از وضعیت راه‌های دسترسی عشایر از مدیریت استان مرکزی ارايه شود تا در رایزنی با وزیر راه و شهرسازی این مساله را نیز پیگیری کنیم.

ساداتی نژاد در خصوص یکی دیگر از خواسته‌های عشایر نسبت به کم بودن سهمیه نهاده‌های دامی، گفت: تخصیص نهاده‌ها را بعنوان مصوبه این جلسه پیگیری می‌کنیم و تلاش خواهیم کرد سطح توزیع نهاده برای دام‌های سبک و سنگین به روال قبل بازگردد و برای تامین نهاده مورد نیاز با قیمت مناسب نیز برنامه ریزی خواهیم کرد.

وزیر جهادکشاورزی گفت: شرکت پشتیبانی امور دام استان مرکزی دام هم قرار است مازاد دام‌های عشایر را با نرخ مصوب خریداری کند و اگر عشایر مشکل نگهداری دام دارند، می‌توان در قالب قراردادی با شرکت مذکور در استان مرکزی، علوفه مورد نیاز را بصورت امانی و اقساطی دریافت کنند و بعد از دوره پروار از محل فروش دام‌های خود بدهی‌ها را تسویه کنند.

وی در مورد صادرات دام نیز گفت: در مناطق مرزی بخشی از دام قاچاق می‌شود و صادرات دام هم تا پیش از این ممنوع بود، اما برای حل این مساله مجوز صادرات دام زنده را به شرکت پشتیبانی امور دام بعنوان مجری دادیم که دغدغه چند ساله عشایر به حساب می‌آمد.

وی در مورد پیشنهاد نماینده ساوه مبنی بر اعطای سهم نهاده‌های دامی از ابتدای سال و بدون واسطه به عشایر، گفت: این موضوع را بررسی خواهیم کرد.

ساداتی نژاد در مورد عشایر بدون دفترچه یا آن دسته از افرادی که سهمیه آرد ندارند نیز گفت: از ريیس سازمان عشایری ایران درخواست می‌کنم که بر اساس کد ملی این موارد را بررسی و پیگیری کنند.
وی گفت: هدف ما مهاجرت معکوس و بازگشت خانوار‌های روستایی به زادگاهشان است و در این زمینه باید افراد بازگشته به روستا‌ها را به رسمیت بشناسیم.
وی در مورد مشکل روستايیان و عشایر با اداره منابع طبیعی بر سر مالکیت برخی از اراضی، گفت: در اغلب روستا‌ها بر سر مالکیت مشکلاتی وجود دارد و اراضی سند ندارند و اینکه اراضی کشاورزی بدون سند باشند یک ضعف بزرگ محسوب می‌شود.
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: رفع این مشکل از برنامه‌های محوری دولت سیزدهم است و تلاش خواهیم کرد در این دولت، همه اراضی کشاورزی را صاحب سند کنیم و یکبار برای همیشه با تعیین تکلیف اراضی کشاورزی به مناقشه میان منابع طبیعی و روستايیان پایان خواهیم داد.

وی گفت: برای سهولت در ورود محصولات تولیدی کشاورزان و عشایر به بازار‌های مصرف نیز اقدامات لازم را انجام خواهیم داد، زیرا وجود دلالان و واسطه‌ها اجحاف به این قشر مولد است و با احیای وزارت جهاد سازندگی و واگذاری امور به اتحادیه و تعاونی‌ها در این زمینه گام‌های عملیاتی را برخواهبم داشت.

ساداتی نژاد گفت: هیچ تصمیمی را بدون حضور و نظر دامداران، کشاورزان و عشایر اتخاذ نخواهیم کرد و حتما از وجود نمایندگان آن‌ها در تصمیم گیری‌ها استفاده خواهیم کرد.

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد