خروج سخت بورس از ریل نوسانی

خروج سخت بورس از ریل نوسانی

با توجه به یک اصل مهم در سرمایه‌ گذاری مبنی‌ بر ترسو بودن سرمایه می‌ توان به عمق فاجعه اتفاقاتی که این‌ روز ها در بازار سهام رخ می‌ دهد پی برد.

به گزارش اقتصاد آنلاین، محمدشکری کارشناس بازار سرمایه در دنیای اقتصاد نوشت: اظهارات ضد‌ و نقیض در حوزه اقتصادی روند معاملات بازار سرمایه را تحت‌تاثیر قرار داده است. در همین راستا با توجه به یک اصل مهم در سرمایه‌گذاری مبنی‌بر ترسوبودن سرمایه می‌توان به عمق فاجعه اتفاقاتی که این‌روزها در بازار سهام رخ می‌دهد پی برد. در حالی که شواهد نشان می‌دهد بازارسرمایه یکی از امن‌ترین بازارها برای سرمایه‌گذاری بلندمدت محسوب می‌شود، عدم‌ثبات در تصمیمات سیاستگذاران اقتصادی عملا راه ورود سرمایه‌گذاران را به این بازار بسته است.

این شرایط در هفته‌های اخیر با شدت بیشتری داد و ستدها را تحت‌تاثیر عوامل منفی قرار داده به‌طوری که هم‌اکنون خروج بازار از ریل نوسانی به امری محال تبدیل شده است. از این‌رو معامله‌گران بورسی با توجه به عدم‌دسترسی به اطلاعات، قوانین و دستورالعمل‌های احتمالی اقتصادی رغبتی برای سرمایه‌گذاری ندارند.گرچه بازارهای موازی نیز از نظر بازدهی چشم‌انداز روشنی برای سرمایه‌گذاران ندارند اما این شرایط در بازار سهام نمود بیشتری پیدا کرده است. غیر قابل پیش‌بینی بودن تصمیمات سیاستگذاران و متعاقبا غیرممکن شدن خواندن دست بازار؛ دو آفت بزرگ بورس‌بازان است به‌گونه‌ای که شاهد از رونق‌افتادن معاملات و خروج پول‌های حقیقی هستیم.

تجربه نشان می‌دهد برای به حداقل رساندن ریسک سرمایه‌گذاری در بازار سهام با توجه به این شرایط سرمایه‌گذاران نمی‌توانند سمت سودهای کوتاه‌مدت سوق پیدا کنند. بهره‌مندی از سودهای کوتاه‌مدت که در یکی دو سال اخیر به‌شدت باب شده است در حال‌حاضر برگی سوخته است.

حتی تحلیلگران بازار نیز زیر سایه شرایط حاکم بر اقتصاد و سیاستگذاری‌‌هایی که انقضای یک روزه دارند، نمی‌توانند از روند معاملات، پیش‌بینی دقیقی داشته باشند. به‌رغم اینکه حرکت بازارسرمایه در هفته‌های اخیر امیدی را که به‌سختی به‌دست آمده بود به شدت بی‌رمق ساخته است اما روز گذشته شاخص‌کل پس از عبور از فراز و نشیب هفته‌های قبل وارد مدار صعودی شد تا در نهایت اخبار مثبت دیروز درباره افزایش سرمایه دو نماد پر طرفدار، شاخص‌کل را با 20 هزار و 192واحد افزایش در جایگاه پر حاشیه یک‌‌‌میلیون و 407 هزار واحدی قرار دهد.  

البته در این میان نباید از این مهم گذشت که چشم بازار سرمایه همچنان به بازار ارز است و مخابره هر سیگنالی از آن‌سوی بازار روند داد و ستدهای بورسی را نیز وارد فاز جدیدی از تغییرات می‌کند. این در حالی است که گزارش‌های 6ماهه منتشر‌شده شرکت‌های بورسی بر روی سایت کدال، گزارش‌های امیدوارکننده‌ای است. با این حال بازار نسبت به اخبار خارج از حوزه واکنش محکم‌تری نشان می‌دهد تا عوامل اثرگذار درونی. بازگشت شاخص‌کل به کانال یک میلیون و 400 هزار واحد فرصت جدیدی برای آرام شدن جو روانی حاکم بر بازار است، اما از سویی با توجه به اینکه بارها شاخص به‌دنبال برخی دستورالعمل‌ها در این کانال نتوانسته نیمه بالای یک میلیون و 400 هزار واحد را به‌دست آورد، نمی‌توان انتظار خیز جدی از قیمت سهام را داشته باشیم.

local_offerبرچسب‌ها:

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد