عوامل افزایش قیمت دلار چه بود؟ / آخرین قیمت دلار پیش از امروز 28 مهر

عوامل افزایش قیمت دلار چه بود؟ / آخرین قیمت دلار پیش از امروز 28 مهر

در چهارمین روز هفته، قیمت دلار به سطح 27 هزار و 500 تومان نزدیک شد و فلز گران‌بهای داخلی یک کانال صعود را به ثبت رساند. روز سه‌شنبه، دلار 205تومان رشد را به ثبت رساند و حدود ساعت 3 بعدازظهر در محدوده 27 هزار و 420 تومان قرار گرفت.

به گزارش تجارت‌نیوز، به گفته فعالان، سه عامل در رشد قیمت دلار اثرگذار بودند. نخستین عامل، تعویق مذاکرات ایران با طرف اروپایی بود. بعدازظهر روز دوشنبه، سخنگوی اتحادیه اروپا اعلام کرد که روز پنج‌شنبه در بروکسل با ایران درباره از سرگیری مذاکرات درباره برجام گفت‌وگویی برگزار نخواهند کرد. بعدتر اعلام شد که این مذاکرات به هفته آتی منتقل شده است. به باور برخی معامله‌گران، بازار ارز تحت تاثیر احتمال شروع دوباره مذاکرات هسته‌ای به صورت هیجانی با فشار فروش مواجه شد و در مسیر کاهشی قرار گرفت. به نظر می‌رسد هر چقدر مذاکرات به تعویق بیفتد، بخشی از معامله‌گران، ارزهای فروخته شده را جایگزین خواهند کرد.

البته برخی بازیگران ارزی عنوان می‌کنند در صورتی که دولت راه پایداری برای تامین نیازهای ارزی ارايه دهد و معامله‌گران سهولت در جابه‌جایی‌های ارزی را تجربه کنند، دیگر بحث مذاکرات هسته‌ای آن‌چنان مورد توجه بازار نخواهد بود. با این حال، در شرایط فعلی بیشتر معامله‌گران اعتقاد دارند که دسترسی به درآمدهای ارزی و افزایش‌های آن، بستگی به مذاکرات هسته‌ای و لغو تحریم‌ها دارد.

در کنار این، برخی معامله‌گران انتظار داشتند که ريیس‌جمهور در صحبت‌های خود با مردم، تصویر روشنی از آینده اقتصاد و چگونگی رسیدن به آن را ترسیم کنند. با این حال، به نظر می‌رسد صحبتی که به معامله‌گران چنین حسی را انتقال دهد که وضعیت درآمدهای ارزی بهبود پیدا خواهد کرد، انتقال پیدا نکرده است. برخی از معامله‌گران ارزی عنوان می‌کردند که همچنان نمی‌دانند برنامه دولت جدید برای مدیریت بازارها در دوران تحریم‌ها به چه صورت است و اگر قرار است زندگی افراد به تحریم گره نخورد، چه اقداماتی صورت خواهد گرفت. البته برخی فعالان نیز عنوان می‌کردند نوسان‌گیران پیرامون صحبت‌های ريیس‌جمهور جوسازی کردند و در روزهای بعد با کاهش این جوسازی‌ها، دلار به ریل کاهشی بازخواهد گشت.

پس از جوسازی پیرامون صحبت‌های ريیس‌جمهور می‌توان گفت عامل سومی که در روز سه‌شنبه زمینه‌ساز افزایش قیمت دلار شد، افزایش تقاضاهای حواله‌ای بود. روز گذشته، کانال‌های اطلاع‌رسانی معامله‌گران گزارش دادند که قیمت حواله درهم تا محدوده 7 هزار و 460 تومان پیشروی کرده است. این سطح قیمتی 40 تومان بالاتر از روز دوشنبه بود. بر اساس اظهارات معامله‌گران، بین درهم و دلار رابطه مستقیمی وجود دارد و به‌طور سنتی، رشد یکی منجر به افزایش دیگری می‌شود. از نگاه تحلیل‌گران فنی در صورتی که درهم به بالای سطح 7 هزار و 500 تومانی برود، میزان خریدها در بازار داخلی بیشتر خواهد شد.

البته شماری از معامله‌گران انتظار دارند که دلار با نزدیک شدن به سطح 27 هزار و 500 تومانی با فشار فروش مواجه شود. از نگاه این گروه، در شرایط نا اطمینانی، معامله‌گران پس از یک سود و نوسان‌گیری کوچک از بازار خارج می‌شوند.(دنیای اقتصاد)

مطالعه بیشتر: پیش‌بینی بازار طلا تا پایان سال 1400 / تاثیر دلار و مذاکرات بر فلز زرد (ویديو)

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد