زمان افتتاح واحدهای جدید نیروگاه اتمی بوشهر

زمان افتتاح واحدهای جدید نیروگاه اتمی بوشهر

در حالی که عملیات احداث واحد 2 و 3 نیروگاه اتمی بوشهر به ظرفیت 2114 مگاوات طبق برنامه باید به پیشرفت 19٫5 درصد می‌رسید اما بر اساس گزارش شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی میزان پیشرفت فیزیکی این 2 واحد تنها 12 درصد برآورد می‌شود.

به گزارش تجارت‌نیوز، با در نظر گرفتن وابستگی صنعت برق به گاز طبیعی به عنوان یک تهدید علیه امنیت انرژی کشور، حل این مسيله با متنوع‌سازی سبد سوخت تولید برق کشور قابل انجام است.

به طور کلی استفاده از انرژی هسته‌ای همواره یک رویکرد موثر در تنوع بخشی به سبد انرژی کشور به حساب می‌آید. در همین راستا احداث واحد 1000 مگاواتی نیروگاه اتمی بوشهر گام موثری در تخصیص سهم انرژی هسته‌ای در تولید برق کشور بود اما مقایسه سهم برق هسته‌ای از ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور با سایر کشورهای جهان شکاف عمیقی را مشخص می‌کند.

در شرایطی که تنها 1 درصد از برق کشور با استفاده از انرژی اتمی تولید می‌شود این سهم در کشوری نظیر ایالات متحده آمریکا بیش از 50 درصد است.

به منظور افزایش سهم برق هسته‌ای از ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور پس از وارد مدار شدن واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر، عملیات ساخت دو واحد دیگر با ظرفیت مجموع 2114 مگاوات در دستور کار قرار گرفت.

زمان ورود واحد دوم و سوم نیروگاه اتمی بوشهر به تولید

بر همین اساس، اولین بتن‌ریزی برای احداث واحد دوم نیروگاه اتمی بوشهر در مهرماه سال 1398 آغاز شد و قرار است عملیات شروع فیزیکی در اسفندماه سال 1403 پیگیری شود. بر همین اساس پس از بهره‌برداری آزمایشی از این واحد، بنا بر قرارداد در دی ماه سال 1404 واحد دوم نیروگاه اتمی بوشهر با ظرفیت 1057 مگاوات وارد مدار تولید برق خواهد شد.

بنابر برنامه‌ریزی انجام شده شرکت مادر تخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران، واحد سوم نیروگاه اتمی بوشهر نیز در سال 1405 عملیات شروع فیزیکی خود را آغاز کرده و بنا است تا تیر ماه سال 1406 وارد تامین شبکه توزیع برق کشور شود.

به استناد آمار ارايه شده از سوی شرکت مادر تخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران روند پیشرفت کل پروژه واحدهای 2 و 3 نیروگاه اتمی بوشهر در طول سال 1399 شاهد پیشرفت 7٫9 درصدی بوده است در حالیکه مطابق برنامه زمان‌بندی باید به پیشرفت 18٫5 درصدی می‌رسید.

بر همین اساس میزان پیشرفت طراحی پایه واحد 2 و 3 نیروگاه بوشهر بر اساس برنامه زمان‌بندی باید به پیشرفت 100 درصدی می‌رسید و 14٫5 درصد از عملیات طراحی تفضیلی نیز انجام می‌شد، همچنین 35٫7 درصد از تجهیزات با دوره ساخت طولانی واحد دوم نیروگاه اتمی بوشهر نیز تدارک دیده‌شده و احداث این واحد پیشرفت 19٫5 درصدی را تجربه می‌کرد.

اما میزان پیشرفت طراحی پایه این دو واحد نیروگاه اتمی به پیشرفت 80٫2 درصدی رسیده و 6٫4 درصد از عملیات طراحی تفضیلی نیز انجام شده است، همچنین 11٫8 درصد از تجهیزات با دوره ساخت طولانی واحد دوم نیروگاه اتمی بوشهر نیز تدارک دیده‌شده و احداث این واحد به پیشرفت 12٫0 درصدی رسیده است.

به عبارت دیگر پیشرفت در تمامی حوزه‌های کاری ساخت دو واحد جدید نیروگاه اتمی بوشهر عقب‌تر از برنامه زمان‌بندی ارايه شده برآورد می‌شود.

بررسی روند ساخت 2 واحد دیگر نیروگاه اتمی بوشهر بیانگر آن است که در بهترین شرایط این 2 واحد نیروگاه به ترتیب در 4 سال و 6 سال آینده وارد شبکه توزیع برق کشور می‌شود و تا آن زمان همچنان شاهد افزایش سهم گاز طبیعی در سبد تولید برق کشور هستیم.

منفی شدن تراز گاز کشور تا سال 1404 این خطر را گوشزد می‌کند که وابستگی صنعت برق به این سوخت می‌تواند زمینه ایجاد بحران را فراهم کرده و باید هرچه سریع‌تر باید شرایط به منظور توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای و همچنین سایر منابع انرژی تجدید پذیر مهیا شود.

آخرین اخبار حوزه انرژی را از صفحه انرژی و کالای تجارت‌نیوز دنبال کنید.

منبع: فارس

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد