شاخص بورس چه زمانی 2 میلیون واحدی می‌شود؟

شاخص بورس چه زمانی 2 میلیون واحدی می‌شود؟

عمده دلایلی که می‌تواند بازار سرمایه را به شاخص کل 2 میلیون واحد برساند، افزایش قیمت دلار و سیاست‌های پولی و مالی دولت جدید در تنظیم تورم است.

به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به منفی های اخیر بورس آیا رسیدن به شاخص کل دو میلیون واحدی آرزویی دست نیافتنی است؟ اگر قرار به رسیدن بورس به شاخص کل دو میلیون واحدی باشد، چه مقدار تا رسیدن به این شاخص فاصله داریم؟ و چه عواملی در رسیدن شاخص کل به این تراز نقش آفرینی می‌کنند؟

برای پاسخ به این پرسش‌ها به گفت و گو با کارشناسان حوزه بورس پرداختیم:

احمد جان جان کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه  اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در رابطه با شاخص کل دو میلیون واحدی گفت: در حال حاضر صحبت در مورد شاخص دو میلیون واحدی زود است، ولی در کل وضعیت بازار سرمایه با توجه به داده‌های های پولی و مالی، کسری بودجه و نقدینگی به صورتی است که تا پایان امسال شاخص یک میلیون و 800 هزار واحد تا دو میلیون واحد را مشاهده خواهیم کرد.

وی ادامه داد: اما در کوتاه مدت و در شرایط فعلی، به نظرمی آید که  شاخص کل بورس تا محدوده یک میلیون و 400 هزار واحد کاهش پیدا کند.

خیز شاخص در صورت چشم انداز مثبت دلار 

این کارشناس بازار سرمایه در رابطه با قیمت دلار و ارتباط آن با بورس، بیان کرد: همیشه شاهد همبستگی شدید قیمت ارز و بازار سهام بوده ایم. بنابراین اگر چشم انداز دلار در هفته‌های آتی مثبت باشد، بازار سهام در فاز صعودی دلار، خیز خود را شروع می‌کند و در این خیز شاخص سقف فعلی خود یعنی تراز یک میلیون و 600 هزار واحد را می‌شکند.

جان جان با اشاره به این موضوع که شاخص بعد از گذشتن از سطح یک میلیون و 630 هزار واحد می‌تواند تا یک میلیون و 800 هزار واحد بالا برود، گفت: اگر قیمت دلار افزایشی باشد امکان دارد شاخص کل را در اواخر پايیز، بالای یک میلیون و 700 هزار واحد ببینیم.  اما رسیدن به شاخص دو میلیون واحد بزودی اتفاق نمی‌افتد.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به کاهش قیمت دلار عنوان کرد: اگر قیمت دلار تا 25 هزار تومان کاهش یابد، بازار سرمایه اصلاح‌های زیادی انجام خواهد داد و اگر این اصلاح ها که در این چند روز مشاهده می کنیم ادامه دار باشد، می تواند شاخص را به سطح یک میلیون و 450 هزار واحد برساند.در این شرایط رشد مجدد بازار کمی سخت و زمان بر خواهد شد. اما  نباید از این نکته غافل شویم که با ریزش شاخص سهامداران دچار ترس می‌شوند که این ترس باعث تاخیر در رشد شاخص می‌شود.

بیشتر بخوانید

  •  تاریخ انقضای اعتبار گواهی سپرده کشمش تیزابی اعلام شد

این کارشناس بازار سرمایه به این پرسش که به جز دلار چه عواملی می‌تواند باعث رسیدن شاخص کل به سطح دو میلیون واحد باشد؟ اظهار کرد: افزایش قیمت دلار در اثر افزایش ریسک، کاهش دسترسی به منابع ارزی و کسری بودجه است و به لحاظ ارزشی 70 یا 80 درصد بازار را نماد‌های دلار محور بر عهده می‌گیرند. بنابراین  دلار  و تورم عمده کمک کننده ها به رشد شاخص برای رسیدن به سطح دو میلیون واحد خواهند بود.

محمد خبری زاد کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در رابطه با شاخص دو میلیون واحدی گفت: روند قیمتی دلار و سیاست‌های اقتصادی دولت جدید دو عاملی است که  می‌تواند بر بازار سرمایه در هفته های آتی اثر بگذارد، با نظر به اینکه در حال حاضر نقدینگی به شدت زیاد شده و احتمال توافق نیز کم است، بنابراین احتمالا میانگین قیمت دلار برای 6 ماه دوم سال را بین 25 یا 28 هزار تومان می توان پیش بینی کرد که در این قیمت ها، با فرض عدم ریزش قیمت‌های جهانی، شاخص کل می‌تواند از یک میلیون  و 500 هزار واحد تا یک میلیون و 700 هزار واحد در نوسان باشد.

وی ادامه داد: حال اگر در آینده قیمت دلار را بالای 30 هزار تومان فرض کنیم، در  آن زمان شاخص می‌تواند دو میلیون واحد را ببیند.

خبری زاد تشریح کرد: زمانی بازار شاخص دو میلیون واحد را لمس می‌کند، که قیمت دلار بین 28 هزار تا 30 هزار تومان باشد، یعنی با دلار 30 هزار تومان می‌توانیم امیدوار باشیم شاخص دو میلیون واحد را ببیند، اهمیت دلار به این جا ختم نمی‌شود و کلیت فعالیت‌های سیاسی و اقتصادی کشور ما به قیمت دلار وابسته است.

نیمه اول سال 1401 شاخص بورس می‌تواند به سطح دو میلیون واحد برسد

وی به این پرسش که بورس چه زمانی شاخص 2 میلیون واحد را می‌بیند؟ پاسخ داد: اگر مذاکراتی رخ ندهد، می‌توانیم بگوییم شاخص برای نیمه اول سال 1401 به سطح دو میلیون واحد می‌رسد، مگر اینکه به توافق‌های منطقه‌ای و جهانی برسیم و بتوانیم مشکلات اقتصادی را حل کنیم.

این کارشناس بازار سرمایه تایید کرد: در حال حاضر هدف اولیه شاخص  رسیدن به سطح یک میلیون و 600 هزار تا یک میلیون و 700 هزار واحد است، حال اگر دلار بخواهد افسار گسیخته افزایش پیدا کند و تا 30 هزار تومان نیز بالا رود، دولت نیز نتواند قیمت را کنترل کند، شاخص با سرعت بیشتری رشد می کند و ممکن است شاخص دو میلیونی را زودتر از چیزی که پیش بینی کردیم، مشاهده کنیم اما این افزایش شاخص  نشان از بازدهی بازار نیست، بلکه بیان گر تورم کشور است.

دلار 30 هزار تومانی به تنهایی عاملی برای بالا کشیدن شاخص تا سطح دو میلیون واحد!

خبری زاد در رابطه با عوامل تاثیر گذار عنوان کرد: دلار مهم‌ترین عامل برای رشد شاخص است و در کنار این عامل سیاست‌های تصمیم گیرانه دولت نیز نقش دارند، برای مثال اگر سیاست‌های دولت در راستای تامین کسری بودجه به وسیله انتشار پول و قرض گرفتن از بانک مرکزی باشد شاخص بازار سرمایه حتما رشد می‌کند.

حال با توجه به گفته‌های کارشناسان باید در پایان عنوان کنیم؛ رسیدن به شاخص دو میلیون واحدی با نظر به ریزش‌های اخیر بازار سرمایه به این زودی‌ها اتفاق نمی‌افتد و حتی ممکن است سهامداران برای رسیدن به این سطح از شاخص، تا بهار سال آینده نیز منتظر بمانند، البته زمانی که دلار افزایش قیمت شدیدی را داشته باشد، شاخص کل بورس خیلی زودتر از زمان مورد نظر به دو میلیون واحد خواهد رسید.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد