access_time
بورس یلدایی شد

بورس یلدایی شد

بورس اوراق بهادار تهران این روزها سر ناسازگاری با سهامداران خرد دارد. شاخص کل در روز یکشنبه ریزش قابل توجهی داشت و دوشنبه هم در یک روند کاملا ریزشی قرار گرفت، به گونه‌ای که در پایان معاملات با کاهش 25 هزار و 249 واحد به رقم یک میلیون و 295 هزار و 527 واحد رسید و در واقع کانال 1.3 میلیون واحدی را ازدست داد و وارد یک کانال پایین‌تر قرارگرفت.

آفتاب یزد: بورس اوراق بهادار تهران این روزها سر ناسازگاری با سهامداران خرد دارد. شاخص کل در روز یکشنبه ریزش قابل توجهی داشت و دوشنبه هم در یک روند کاملا ریزشی قرار گرفت، به گونه‌ای که در پایان معاملات با کاهش 25 هزار و 249 واحد به رقم یک میلیون و 295 هزار و 527 واحد رسید و در واقع کانال 1.3 میلیون واحدی را ازدست داد و وارد یک کانال پایین‌تر قرارگرفت.

همچنین شاخص کل با معیار هم وزن با کاهش 6 هزار و 419 واحد به رقم 349 هزار و 197 واحد رسید. ارزش بازار در بورس تهران به بیش از 5 میلیون و 177 هزار میلیارد تومان رسید. بعد از ارايه لایحه بودجه 1401 به مجلس که در آن نرخ خوراک پتروشیمی‌ها 100 درصد افزایش یافته بود، شاخص کل بورس رو به کاهش است به ویژه سهام شرکت‌های
پالایشی رو به کاهش است.

ارزش معاملات فرابورس هم به مدد معاملات بازار ثانویه در قالب عملیات بازار باز که اوراق دولتی بین بانک‌ها دست به دست می‌شود، اما ارزش معاملات در فرابورس درج می‌شود، به بیش از 56 هزار و 670 میلیارد تومان رسید، اما ارزش معاملات خود فرابورس به 862 هزار میلیارد تومان رسید. به گزارش فارس، معامله‌گران در فرابورس ایران بیش از 2 میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب 176 هزار فقره معامله و به ارزش 67 هزار و 770 میلیارد تومان داد و ستد کردند که البته عمده این ارزش به خاطر بازار باز و اوراق دولتی است که بین بانک‌ها دست به دست شده است. به طور کلی همه شاخص‌های بورس قرمز هستند به‌طوری که انگار بازار بورس با رنگ قرمزش، خود را برای شب یلدا آماده کرده است!از همین رو بسیاری، این بورس را بورس یلدایی نامیدند.

بازار همیشه در این شرایط نمی‌ماند

اما این اتفاق در حالی است که روز یکشنبه ريیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفته بود: «امید می‌رود با تلاش‌های سازمان و دولتمردان در زمینه سیاستگذاری و همچنین مجلس و کمکی که رسانه‌ها و فعالان بازار در راستای شفافیت و ارتقای کارایی بازار انجام می‌دهند، بازار به ثبات برسد.» وی در پاسخ به پرسشی در زمینه افزایش ظرفیت‌های بازار سرمایه و برنامه عملیاتی سازمان در این راستا، عنوان کرد: در حال حاضر، شرکت‌های بسیاری در بورس ثبت شده اند. اما نکته مهم این است که حجم و میزان فعالیت آن‌ها چقدر است؟

صنایع مختلفی در بازارهای بورس و فرابورس حضور دارند و با بررسی سهم صنایع موجود در بورس نسبت به کل بورس، به عدد قابل توجهی در ارتباط با سهم صنایع مختلف پذیرش شده در بورس می‌رسیم. »ريیس سازمان بورس با بیان اینکه بیشتر شرکت‌های بزرگ صنایع در بورس پذیرش شده اند، ابراز کرد: «در حال حاضر، تمهیداتی در ارتباط با پذیرش شرکت‌های تکنولوژی محور اندیشیده شده است.» ريیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ارتباط با واگذاری مازاد اموال دولت در بورس اظهار کرد: «عملیات اصلی در ارتباط با املاک و مستغلات مازاد دولت توسط سازمان خصوصی‌سازی و وزارت اقتصاد، در حال پیگیری است.

در بورس نیز، اموالی که عرضه آن‌ها از طریق بورس کالا انجام خواهد شد، در حال پیگیری است.» عشقی ادامه داد: بورس «کالا از نظر زیر ساخت‌های لازم در این زمینه مشکلی ندارد و رایزنی‌هایی با وزارت اقتصاد نیز انجام شده و اموالی که امکان پذیرش آن‌ها در بورس وجود دارد، وارد بورس کالا می‌شوند.» وی ادامه داد: «در حال حاضر که باعدم تعادل در بازار مواجهیم و تصمیمات مقطعی در بازار اثرگذار است، اگر دامنه نوسان را به طور کلی حذف کنیم همانطور که گفتم به مشکلات دامن زده می‌شود.» عشقی در پاسخ به سوال یک خبرنگار مبنی بر چگونگی تامین مالی دولت از محل فروش اموال و سهام در بورس با توجه به‌عدم استقبال سهامداران گفت: «سودآوری شرکت‌ها بسیار خوب است. قطعا بازار همیشه در این شرایط نمی‌ماند.

دولت هم در بازاری که تقاضا وجود دارد سهام عرضه خواهد کرد. با توجه به شرایط کنونی امسال عرضه اولیه خرد نخواهیم داشت، برای سال آینده هم عددهای تامین بودجه دولت از طریق فروش اموال و سهام در بورس کمتر دیده شده است. دولت به کشش بازار برای عرضه سهام خود توجه دارد. در ماه‌های آینده شرایط بازار بهتر خواهد شد.»

واکنش کاربران

اکنون اوضاع خراب بورس و رنگ قرمز یلدایی آن مورد توجه کاربران شبکه‌های اجتماعی قرار گرفته و واکنش‌های آن‌ها را در پی داشته است.
یکی از کاربران در این باره نوشته است: «این پول‌هایی که تو ‎بورس هر روز داره ازدست میره، سرمایه مردم و حاصل دسترنج ‌شونه! حمایت از بورس چی شد؟ فقط در حد شعار انتخاباتی بود؟ ضمنا منظور از حمایت، تزریق پول نیست! سیاستگذاری درست و بازگشت اعتماد به بازار می‌خواهیم!».

کاربر دیگری گفته است: «همه حمایت تون از بازار سرمایه همین بود که بورس قرمز بشه؟»

دیگری نوشت: «اکثر مالباختگان بورس کسانی هستیم که با توصیه مقامات وارد بورس شدیم و الان شرمنده زن و بچه خودمان شدیم. دیگه واقعا نمی‌دونیم باید چکار کنیم، اگه کسی راهکاری داره بفرماید چطور اعتراضمان را به گوش مسيولین برسونیم».

یکی دیگر از کاربران اینطور می‌نویسد: «با نزدیک شدن به شب یلدا بورس هم کورس گذاشته باهاش! بورس هم یلدایی شده».

کاربران دیگر نوشته اند: «فکر کنم چند روز دیگه به سازمان بورس بدهکار میشم با این اوضاع»، «دو نوع سرمایه‌گذاری هستن که از آتش زدن پول کمتر فایده دارن 1-سرمایه‌گذاری تو بورس ایران 2- سرمایه‌گذاری تو کشور ترکیه. آتش زدن پول گرما تولید می‌کنه که همین کارم اون دو تا دیگه نمی‌کنن»، «بورس ملت را خانه‌خراب کرده، دلار سر به فلک گذاشته و فقر، استخوان مردم رو شکسته»، «ای‌کاش از اول به سمت بورس نمی‌یومدیم.

کلی عمرمونو به هدر دادیم»، «صد میلیون با جون کندن جمع کردم آتیش زدین»، «دیگه بورس تمام شده و کاری از عهده کسی ساخته نیست. اعتماد رفته و به این راحتی برنمیگرده.»، «با این بودجه‌ای که دولت به مجلس تقدیم کرده شاخص پایین‌تر هم خواهد رفت مگر اینکه مجلس بودجه را متعادل کند و اجازه ندهد دولت از جیب سهامداران معدنی و پتروشیمی کسری بودجه را جبران کند».

local_offerبرچسب‌ها:

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد