کنترل رشد نقدینگی از اولویت های بانک مرکزی

کنترل رشد نقدینگی از اولویت های بانک مرکزی

ريیس کل بانک مرکزی گفت: یکی از اولویت‌های مهم بانک مرکزی، کنترل رشد نقدینگی در راستای کنترل تورم است.

بورس نیوز: علی صالح آبادی، ريیس کل بانک مرکزی اظهار کرد: یکی از اولویت‌های مهم بانک مرکزی، کنترل رشد نقدینگی در راستای کنترل تورم است. در این راستا رشد ترازنامه بانک‌ها در حال کنترل است. محدوده رشد ترازنامه هر بانک بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار مشخص شده و بانک‌ها در حال حرکت در این چارچوب هستند تا رشد نقدینگی در مسیری که بانک مرکزی تعریف کرده اتفاق بیفتد.

وی با اشاره به تامین مالی غیرتورمی تولید، تاکید کرد: یکی از ابزار‌های جایگزین برای تامین مالی تولید، اوراق گام (گواهی اعتبار مولد) است که حجم انتشار این اوراق از 45 هزار میلیارد تومان عبور کرده است.

ريیس کل بانک مرکزی ادامه داد: تلاش می‌کنیم این اوراق در خود زنجیره تامین جابجا شود. این اتفاق می‌تواند بازار این اوراق را در خود زنجیره تامین تعمیق ببخشد و این اوراق کمتر در بازار سرمایه عرضه شود؛ بنابراین اوراق گام می‌تواند تامین مالی غیرتورمی تولید را رقم بزند.

صالح‌آبادی در ادامه اظهارات خود با اشاره به تصویب سه نوع صندوق برای بانک‌ها در هیيت عامل بانک مرکزی، توضیح داد: یک نوع آن صندوق‌های سرمایه‌گذاری مختص اوراق دولتی است که بانک‌ها می‌توانند این صندوق‌ها را ایجاد کنند.

وی یادآور شد: البته ضوابط این صندوق‌ها قبلا تصویب شده بود که الان باید سرعت بگیرد. به این صورت که اگر دولت اوراقی را منتشر می‌کند، این اوراق قابل خریداری توسط این صندوق‌ها باشد و برای خرید اوراق دولتی مراجعه کمتری به بانک صورت بگیرد که این اتفاق مثبتی است.

رییس کل بانک مرکزی افزود: مورد بعدی صندوق‌های زمین و ساختان و صندوق‌های املاک و مستغلات است. بانک‌هایی که املاک و مستغلات دارند می‌توانند با در قالب این صندوق‌ها، به صورت اجاره‌داری حرفه‌ای گواهی‌های صندوق‌ها را دربازار عرضه نموده و منابع را از بازار جمع کنند. همچنین اگر بانک‌ها اموال مازادی دارند می‌توانند برای مولدسازی آن‌ها از این صندوق‌ها استفاده کرده و اموال را مولد کرده و بعدا واگذار کنند.

رییس کل بانک مرکزی اظهار داشت: دارندگان کارت بازرگانی فعال و معتبر با شروطی که بانک مرکزی تعریف می‌کند، می‌توانند حداکثر تا سه برابر بیشتر از افراد عادی در بازار متشکل ارزی اسکناس ارز دریافت کنند. این در راستای کمک به فعالان اقتصادی است که نیاز به اسکناس ارزی دارند.

وی افزود: با توجه به اینکه صادرکنندگان میزان عرضه خود را در بازار متشکل ارزی افزایش داده‌اند، فعالان اقتصادی می‌توانند از این امکان استفاده کنند.

صالح‌آبادی ادامه داد: خوشبختانه وضعیت منابع ارزی ما رو به بهبود است وهر چه جلوتر می‌رویم، وضعیت ما بهتر می‌شود. در آبان‌ماه نسبت به مهرماه فروش حوزه نفت رشد بسیار خوب و قابل ملاحظه‌ای داشت؛ لذا حجم عرضه‌ها در بازار نیما نسبت به گذشته بر اساس ارز‌های مختلف مورد نیاز بازار گسترش پیدا کرده است؛ بنابراین همچنان وضعیت مطلوبی را برای تامین منابع ارزی در ماه‌های آینده پیش‌بینی می‌کنیم.

آخرین اخبار بورس و اقتصاد