"ساوه" در تدارک افزایش سرمایه/ خروج از قیمت گذاری دستوری، بهترین اتفاق ممکن

"ساوه" در تدارک افزایش سرمایه/ خروج از قیمت گذاری دستوری، بهترین اتفاق ممکن

حاشیه سود پایین صنعت سیمان، جذابیتی برای سرمایه گذاری در این صنعت نگذاشته است.

به گزارش بورس نیوز، با وجود آنکه این روزها سیمانی ها منتظر موافقت با یکی از 3 سناریو ارايه شده انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان و تغییر الگوی قیمت گذاری سیمان هستند، اما منفی های بازار به این گروه هم رحم نکرده و سهم های سیمانی یکی در میان با صف فروش مواجه اند.
"ساوه" هم از جمله نمادهایی است که امروز اقبالی نداشته و با بی مهری سهامداران، صف فروش شده است. شرکت سیمان ساوه با سرمایه 65 میلیارد تومانی، 2 کارخانه سیمان سفید ساوه با ظرفیت تولید روزانه هزار تن سیمان سفید و کارخانه سیمان خاکستری زرند با ظرفیت تولید 7500 سیمان خاکستری را دارد، در 10 ماه اول سال با رشد تقریبا 90 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، نزدیک به 600 میلیارد تومان فروش داشته و پیش بینی کرده تا پایان سال به ازای هر سهم 509 تومان سود محقق کند.

کمال صدیقی مدیرعامل شرکت سیمان ساوه در گفت و گو با بورس نیوز در خصوص وضعیت شرکت بیان کرد: مهم ترین اتفاق اثرگذار بر روند سودآوری شرکت که برای سهامداران هم جذاب خواهد بود، بحث تغییر الگوی قیمت گذاری سیمان است.

وی افزود: البته در مورد جزيیات سناریوهای ارايه شده توسط انجمن صنفی و میزان افزایش نرخ احتمالی و... انجمن صنفی بهتر می تواند اظهار نظر کند. اما نکته اینجاست که هزینه های موثر در بهای تمام شده، سیر صعودی دارد و با توجه به افزایش هزینه های حقوق و دستمزد در سال 1400 و رشد سایر هزینه ها، بهای تمام شده سیمان به شدت افزایش داشته و نرخ های فعلی، جوابگوی هزینه های تولید نخواهد بود. ضمن اینکه حاشیه سود پایین صنعت سیمان، جذابیتی برای سرمایه گذاری در این صنعت نگذاشته است. در همه جای دنیا، نسبتی منطقی بین نرخ فروش سیمان و قیمت فولاد وجود دارد(حدود 1 به 6)؛ اما در حال حاضر نرخ سیمان پاکتی در مقایسه با نرخ فولاد بسیار پایین است. متاسفانه در کشور ما، استراتژی مشخصی برای صنعت سیمان وجود ندارد و سیمان از هر محصولی ارزان تر است. انتظار می رود سیمان از شمول قیمت گذاری دستوری خارج شود یا حداقل قیمتی برای سیمان تعیین شود که با توجه به ارزش جایگزینی بالای کارخانجات سیمانی و هزینه های تولید، توجیه پذیر باشد.

مدیر عامل "ساوه" در ادامه با اشاره به برنامه افزایش سرمایه شرکت گفت: برنامه افزایش سرمایه شرکت فعلا در دست بررسی است و یک گزارش توجیهی اولیه برای سهامداران عمده ارسال شده و باید دید نظر سهامداران عمده در این مورد چه خواهد بود. پیشنهاد ما افزایش سرمایه از محل سود سال جاری و رسیدن سرمایه شرکت به 210 میلیارد تومان خواهد بود. ولی این افزایش سرمایه فعلا فقط در حد پیشنهاد بوده و قطعیت ندارد و قطعا در صورت موافقت سهامداران عمده، شفاف سازی صورت خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید:

بورس جذاب است؛ اما...

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد