طرح مشترک «از آبخیز تا جالیز» در کشور اجرا می‌شود

طرح مشترک «از آبخیز تا جالیز» در کشور اجرا می‌شود

سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: طرح از آبخیز تا جالیز به صورت مشترک بین معاونت آب و خاک و سازمان منابع طبیعی اجرا می شود که موجب افزایش آبدهی قنوات و توسعه آبخیزداری خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، نشست بررسی وضعیت و مسايل و مشکلات آب و خاک استان البرز با حضور فریبرز عباسی سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، مهدی عسگری نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی در سالن جلسات معاونت آب و خاک در کرج برگزار شد.

سرپرست معاونت آب و خاک در این نشست گفت: در بحث احیا و مرمت قنوات برای اولین بار از محل اعتبارات محرومیت زدایی اعتبار ویژه‌ای به صورت مشترک به احیای قنوات و اجرای طرح آبخیزداری اختصاص یافت.

عباسی گفت: یکی از بحث‌های مهم در حوزه آب و خاک این است که ترسیمی از وضعیت کل منابع و مصارف آب و خاکی در کشور داشته باشیم و به همین منظور از حدود پنج سال پیش معاونت آب و خاک با مشارکت موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، اندازه‌گیری آب مصرفی بیش از 35 محصول کشاورزی را که بیش از 85 درصد تولیدات کشاورزی را تشکیل می‌دهند، به تفکیک استان، محصول و روش آبیاری در قالب 35 مجلد جمع آوری نموده است.

وی اضافه کرد: با پایش محصولات فوق مشخص شده است که در برخی استان‌های کشور کم آبیاری انجام می‌شود و اجرای سامانه‌های نوین آبیاری موجب کاهش 30 درصدی آب مصرفی شده است.

سرپرست معاونت آب و خاک گفت: به طور متوسط میزان آب آبیاری در کشور 8 هزار متر مکعب در هکتار است که استان البرز با متوسط آب آبیاری 10 هزار مترمکعب در هکتار از وضعیت آبی مناسب‌تری برخوردار است.

عباسی گفت: در استان‌ها بایستی از ظرفیت کارگروه ماده 11 قانون تشکیل وزارت جهاد کشاورزی برای حل و فصل مسايل و مشکلات آب و خاک استفاده نمود.

وی افزود: بر اساس قانون بودجه سال 1401 کاهش پروانه چاه‌های کشاورزی ممنوع است و تهیه و نصب کنتورهای تحویل حجمی از محل اعتبارات طرح تعادل بخشی به عهده وزارت نیرو می‌باشد.

اختصاص 1,500 میلیارد تومان اعتبار به اجرای طرح‌های احیا و مرمت قنوات و آبخیزداری

در ادامه این نشست مهدی عسگری نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد گفت: برای اجرای طرح‌های احیا و مرمت قنوات و آبخیزداری در کمیسیون تلفیق و از محل اعتبارات محرومیت زدایی 1,500 میلیارد تومان اختصاص یافت.

وی افزود: مدیریت آب از اولویت‌های مهم کشور است و نیاز است در موضوع مدیریت آب تغییر ساختاری صورت پذیرد و این چندگانگی که در حوزه مدیریت آب وجود دارد، ساماندهی شود. لذا مجلس این بحث را در برنامه هفتم توسعه دنبال می‌کند.

وی با تاکید بر احیای اراضی موات، به آمایش سرزمین در سطح ملی و استانی اشاره کرد.

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد