کمتر از 15 ساعت تا شروع مجدد فعالیت رمزارز‌ها

کمتر از 15 ساعت تا شروع مجدد فعالیت رمزارز‌ها

افزایش گرمای هوا و به دنبال آن افزایش مصرف و فعالیت غیر مجاز رمزارز‌ها تابستان سختی را برای صنعت برق رقم زد، اما اکنون شرایط کمی بهتر شده است و طبق وعده مسوولان از فردا فعالیت رمزارز‌های مجاز آغاز می‌شود.

خبرگزاری ایسنا: افزایش گرمای هوا و به دنبال آن افزایش مصرف و فعالیت غیر مجاز رمزارزها تابستان سختی را برای صنعت برق رقم زد اما اکنون شرایط کمی بهتر شده است و طبق وعده مسوولان از فردا فعالیت رمزارزهای مجاز آغاز می شود.

از ابتدای خاموشی ها فعالیت رمزارزها زیر ذره بین قرار گرفت و همین موضوع نیز موجب شد تا ريیس جمهور وقت دستور توقف فعالیت رمزارزها را بدهد، البته در این بین برخورد جدی نیز با استخراج کنندگان رمزارز صورت گرفت حتی در آن زمان وزارت نیرو نیز اعلام کرد به گزارش‌های مردمی که منجر به کشف مراکز غیرمجاز شوند تا سقف 10 میلیون تومان پاداش ارايه می‌دهد و در صورتی که مرکز غیرمجاز در یکی از نهادهای دولتی و یا نهادهایی که از بودجه عمومی استفاده می‌کنند باشد، مبلغ پاداش دو برابر شده و سقف آن به 20 میلیون تومان افزایش خواهد یافت.

در این راستا، تاکنون نزدیک به سه میلیارد تومان به عنوان پاداش به عاملان شناسایی مردمی و به اصطلاح سوت زنها پرداخت شده و این در حالی است که به دلیل تعرفه‌های تخفیفی، ایران در میان چین، روسیه، آمریکا، قزاقستان، کانادا، ایسلند جزو هفت کشوری است که بیشترین میزان استخراج رمز ارز در آنها صورت می‌گیرد.

عامل اصلی شیوع پدیده استخراج غیرمجاز رمز ارزها در ایران، وجود تعرفه‌های مخفف حامل‌های انرژی و بسیار ناچیز در مقایسه با قیمت‌های جهانی است. استخراج یک بیت کوین به بیش از 300 مگاوات ساعت برق نیاز دارد که این میزان بیشتر از برق مصرفی حدود 35 هزار واحد مسکونی در یک شبانه روز تخمین زده می شود.

همچنین با مقایسه میزان مصرف یک ماینر با سایر وسایل خانگی باید گفت مصرف برق یک ماینر 2 تا 3 کیلوواتی به میزان 35 پنکه یا 15 یخچال فریزر است. ماینری با این مشخصات همچنین به اندازه 5 کولر آبی یا یک کولر گازی برق مصرف می‌کند.

آنطور که مصطفی رجبی مشهدی- مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران اعلام کرده تاکنون و از ابتدای طرح برخورد با مراکز غیرمجاز استخراج رمز ارز 218 هزار دستگاه کشف و جمع‌آوری شده که میزان مصرف آنها معادل یک نیروگاه 1000 مگاواتی است.

وی با تاکید بر اینکه برخورد با این نوع مراکز از دستور کار خارج نخواهد شد، اظهار کرد: این نوع مراکز در صورت شناسایی در اختیار مراجع قانونی قرار گرفته و دستگاه‌های آنان جمع آوری شده و تا تعیین تکلیف نهایی باقی خواهند ماند. پرونده این مراکز به قوه قضايیه داده می‌شود تا در آنجا درباره آنها تصمیم‌گیری شود.

به گفته سخنگوی صنعت برق مراکز مجاز استخراج رمز ارز در ایام پیک تابستان برای همراهی با صنعت برق و بر اساس دستور رییس جمهوری وقت فعالیت‌های خود را به حالت تعطیل در آورده بودند تا صنعت برق بتواند برق مورد نیاز سایر بخش‌ها را تامین کند. اکنون و با کاهش دمای هوا که منجر به کاهش مصرف شده است، مراکز مجاز که غیر فعال شده بودند خواهند توانست از ابتدای مهرماه فعالیت عادی خود را از سر گیرند.

رجبی مشهدی اظهار کرد: صنعت برق تلاش خواهد کرد 250 مگاوات برق مورد نیاز این مراکز را تامین کند تا آنها بتوانند برنامه‌های خود را دنبال کنند.

local_offerبرچسب‌ها:

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد