برگشت میوه‌های صادراتی ناراحتی ندارد!

برگشت میوه‌های صادراتی ناراحتی ندارد!

سیب زمینی و فلفل دلمه‌‌ای از کشورهای مختلف برگشت خوردند. گویا سال‌ها قبل روسیه درباره واردات محصولات ایرانی به کشورش پیش شرط گذاشته اما سازمان حفظ نباتات فراموش کرده پیش شرط‌ها را به صادرکنندگان اعلام کند. نتیجه‌اش می‌شود برگشت محصولات مختلف کشاورزی از مرزهای مختلف! اما سازمان حفظ نباتات می‌گوید مقصر این ماجرا صادرکنندگان هستند.

تجارت نیوز: سیب زمینی و فلفل دلمه‌‌ای از کشورهای مختلف برگشت خوردند. گویا سال‌ها قبل روسیه درباره واردات محصولات ایرانی به کشورش پیش شرط گذاشته اما سازمان حفظ نباتات فراموش کرده پیش شرط‌ها را به صادرکنندگان اعلام کند. نتیجه‌اش می‌شود برگشت محصولات مختلف کشاورزی از مرزهای مختلف! اما سازمان حفظ نباتات می‌گوید مقصر این ماجرا صادرکنندگان هستند.

 پاییز امسال هند، کیوی را برگشت زد. روسیه فلفل دلمه‌ای و ازبکستان و ترکمنستان سیب‌زمینی‌ها را. اخیرا هم آژانس امنیت غذایی جمهوری آذربایجان خبر داده که بیش از 26 تن محموله‌ فلفل از ایران را از بین برده است.

صادرکنندگان می‌گویند مقصر اصلی برگشت محصولات کشاورزی، سازمان حفظ نباتات است. اما فاطمه حلاج‌نیا، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی می‌گوید: مقصر برگشت محصولات کشاورزی ایران خود صادرکنندگان هستند. چراکه صادرکننده در آن سوی مرزها مشتری پیدا می‌کند بنابراین خودش هم باید به این مساله ورود پیدا کند.

او به تجارت‌نیوز توضیح داد: این صادرکننده‌ است که باید به مساله برگشت محصولات کشاورزی ایران ورود کند. نه نهادهای دولتی! مگر من مشتری از کشورهای دیگر پیدا می‌کنم!

حلاج‌نیا ادامه داد: صادرکنندگان نا آگاهانه عمل می‌کنند. در بازارهای هدف مشتری پیدا می‌کنند اما نمی‌دانند چه می‌خواهند؟

او خطاب به صادرکنندگان گفت: باید به عنوان صادرکننده که از وضعیت کشورهای هدف آگاه هستید درخواست مشتری را بپذیرید. این درحالی است که صادرکنندگان کالا را ارسال می‌کنند و می‌گویند هر چه بادا باد. حتی وقتی سازمان حفظ نباتات محصولات تجار که دارای آلودگی است برگشت می‌زند به آنها بر می‌خورد. این ناراحتی ندارد، اینکه ما اجازه انتشار آلودگی را ندادیم لطف کردیم.

پیش‌تر سیدرضا نورانی، ريیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفته بود: مقصر اصلی برگشت خوردن این میوه‌ها سازمان حفظ نباتات بوده چون روسیه از خرداد ماه اطلاعیه‌ای برای این سازمان ارسال کرده و در آن تاکید کرده بود که ایران برای تولید محصولات صادراتی به روسیه نباید از چهار نوع سم استفاده کند.

این مقام مسيول بیان کرد: سازمان حفظ نباتات درباره شناسنامه‌دار شدن محصولات اطلاع‌رسانی کرده و جلساتی در این استان برگزار شده است. روسیه در دو سال گذشته اعلام کرده بود که محصولات ایران باید شناسنامه‌دار شوند اما شناسنامه‌دار شدن محصولات کشاورزی ایران کار مشکلی است.

اخیر وزارت جهاد کشاورزی، بالا بودن سموم و فلزات سنگین را یکی از دلایل برگشت محصولاتعنوان کرده و مقرر شده که از این پس ارايه گواهی سلامت جهت صادرات این محصولات از گمرک الزامی باشد.

حالا روسیه برای واردات محصولات کشاورزی ایران و ترکیه، پیش شرط گذاشته است. به عنوان مثال اصلی‌ترین پیش شرط آنها این است که ایران از اول نوامبر تمام محموله گلخانه‌‌ها باید گواهی بهداشت و عدم باقی مانده سموم داشته باشند.

سازمان حفظ نباتات اما زیر بار بالا بودن سموم محصولات کشاورزی نمی‌رود. در این مورد حلاج‌نیا می‌گوید: هیچ کدام از محصولات صادر شده، سم نداشته است. چنانچه در ایران فلفل دلمه‌ای تولید می‌شود و سم بیشتری در این محصول است. ممکن است کشور مقصد سم مورد نظر را نپذیرد اما شاید مانعی برای صادرات این محصول به اروپا نباشد.

local_offerبرچسب‌ها:

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد