اوپک‌پلاس همه گزینه‌ها را روی میز دارد

اوپک‌پلاس همه گزینه‌ها را روی میز دارد

ایلنا: نماینده ایران در هیيت عامل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) بیان کرد که اوپک‌پلاس برای تصمیم‌گیری درباره سیاست تولید خود همه گزینه‌ها را در نظر دارد.

به گزارش ایلنا از وزارت نفت،  امیرحسین زمانی‌نیا که در غیاب جواد اوجی، وزیر نفت سرپرستی هیيت جمهوری اسلامی ایران را در صدوهشتادوششمین نشست عادی اوپک و سی‌وپنجمین نشست وزارتی اوپک‌پلاس به‌عهده دارد، امروز (شنبه، 13 خردادماه)  پیش از آغاز برگزاری صدوهشتادوششمین نشست عادی این سازمان در وین به خبرنگاران گفت: درباره اینکه اعضای ايتلاف اوپک‌پلاس چه تصمیمی درباره آینده می‌گیرند تاکنون همه گزینه‌ها روی میز است.

وی ادامه داد تولیدکنندگان بزرگ در اوپک در تصمیم‌ها اثرگذارند و این یک امر مسلم است.

نشست 186 وزیران نفت و انرژی اوپک در محل دبیرخانه دايمی این سازمان در وین و به ریاست آنتونیو اوبرو اوندو (Antonio Oburo Ondo)، وزیر صنعت، معدن و انرژی گینه استوایی برگزار می‌شود.

جواد اوجی، وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران که قرار بود برای حضور در این دو نشست به وین سفر کند، به‌دلیل کسالت و مشغله کاری سفر برایش امکانپذیر نشد از این رو هیيت ایرانی به سرپرستی امیر حسین زمانی‌نیا، نماینده ایران در هیيت عامل اوپک در نشست 186 اوپک و سی‌وپنجمین نشست وزارتی اوپک‌پلاس شرکت می‌کند.

سی‌وپنجمین نشست وزارتی اوپک و غیر اوپک (اوپک‌پلاس) نیز با حضور سران هیيت‌های نمایندگی کشورهای عضو اوپک و غیر اوپک، دبیرکل اوپک و نمایندگان رسانه‌ها روز یکشنبه (14 خردادماه) در ساعت 15 و 30 دقیقه به وقت تهران در دبیرخانه اوپک برگزار خواهد شد.

وزیران نفت و انرژی اوپک‌پلاس در قالب توافقنامه همکاری (Declaration of Cooperation) در سی‌وچهارمین نشست وزارتی خود (13 آذرماه 1401) که به‌صورت ویدیوکنفرانس برگزار شده بود با توجه به شرایط بازار نفت تصمیم گرفته بودند بر توافق پنجم اکتبر (13 مهر 1401) مبنی بر کاهش تولید روزانه 2 میلیون بشکه‌ای تا پایان سال 2023 میلادی پایبند بمانند.

پس از این تصمیم 13 فروردین‌ماه 1402 بعضی از اعضای اوپک‌پلاس به‌طور ناگهانی و یک روز پیش از برگزاری چهل‌وهشتمین نشست کارگروه وزارتی نظارت بر توافق اوپک‌پلاس (JMMC) تصمیم گرفتند به‌طور داوطلبانه عرضه نفت خام خود را از  یکم ماه مه 2023 (11 اردیبهشت‌ماه) تا پایان سال در مجموع روزانه یک میلیون و 660 هزار بشکه دیگر کاهش دهند.

جمهوری اسلامی ایران هم‌اکنون در کنار کشورهای لیبی و ونزويلا به‌دلیل تحریم از توافق کاهش عرضه نفت اوپک‌پلاس مستثنی است.

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد