access_time
قطع آب چقدر جدی است؟

قطع آب چقدر جدی است؟

چندی پیش مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کشور در مورد احتمال قطعی آب در 101 شهر قرمز خبر داد که طبق گفته کارشناسان با روند فعلی مدیریت، قطعی آب چندان دور از ذهن نیست.

به گزارش تجارت‌نیوز، براساس پیش‌بینی صورت گرفته تعداد شهرهای دارای تنش آبی امسال نسبت به سال گذشته که وضعیت بارش مناسب بود، افزایش یافته و به بیش از 210 شهر رسیده است که از این تعداد 100 شهر در وضعیت قرمز هستند و بیش از 20 درصد کمبود دارند که همین مساله آژیر خطر تامین آب را نیز به صدا درآورده است.

گفته می‌شود سدهایی که آب شرب تامین می‌کنند نسبت به سال گذشته 40 درصد کمبود ذخیره دارند؛ با این حال طبق گفته‌های مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کشور قطعی آب جزو سیاست‌های مجموعه نیست حتی جاهایی که میزان تامین و مصرف باهم برابر نیست قطعی اعمال نمی‌شود اما با توجه به طول شبکه و تعداد زیاد تاسیسات ممکن است مشکلاتی حادث شود.

به گفته حمیدرضا جانباز از پنج سال گذشته با مدیریت فشار تامین یکنواخت آب مشترکین فراهم می‌شود و اکنون در دنیا در شبکه توزیع قطع آب و جیره‌بندی از دستور کار خارج شده است. هدف ما نیز این است که مدیریت فشار داشته باشیم مگر در جاهایی که مجبور شویم یا حادثه‌ای رخ دهد. 101 شهری که اعلام کردیم وضعیت قرمز دارند احتمالا با مشکل مواجه شوند اما برنامه‌ای برای قطع آب نداریم.

این صحبت‌ها با واکنش‌های متععدی از سوی مردم و کارشناسان حوزه منابع آبی مواجه شد و آنطور که داریوش مختاری، کارشناس حوزه منابع آبی گفته اظهار نظرهای اخیر مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب نشان می‌دهد که در نگاه این شرکت همچنان توسعه و تامین منابع آب و برخوردهای منفعلانه با مقوله آب شهری و روستایی، به یک وضعیت مزمن در حوزه مدیریت آب شهری و روستایی تبدیل شده است. لازم است هر چه زودتر، مدیریت مصرف آب شهری، جایگزین مدیریت تامین (با فروکاست مدیریت مصرف) شود.

به گفته وی در این رابطه، در ماده (1) قانون توسعه و بهینه‌سازی آب شرب شهری و روستایی در کشور (1395)، سه وضعیت عادی، تنش آبی و بحران برای شهرها و روستاهای کشور پیش‌‌بینی شده است. این قانون در فروردین 1395 از طرف مجلس به وزارت نیرو و سازمان مدیریت و برنامه‌‌ریزی کشور ابلاغ شده است. در ماده (2) این قانون، آشکارا وظایفی برای سازمان‌ها و دستگاه‌‌های اجرایی پیش‌بینی شده است.

وی با تاکید بر اینکه وظایف یادشده در ماده (2) این قانون، اگرچه ناقص است و راهکارهای جامع کاهش مصرف آب را در بر نمی‌گیرد، ولی همین موارد، آنقدر ضروری هستند که اجرای دیرهنگام آن، همچنان کلانشهرها را در موقعیت بحرانی قرار می‌دهد، تصریح کرد: در خصوص هدررفت آب در شبکه آب شهری در برخی شهرهای بزرگ، میزان این هدررفت به حدود 40 درصد آب توزیع ‌شده در شبکه آب شهری می‌رسد. کشورهای پیشرفته توانسته‌‌اند به طور شگفت‌‌انگیزی، هدررفت آب را به کمتر از سه درصد برسانند.

منبع: ایسنا

آخرین اخبار حوزه انرژی را از صفحه انرژی و کالای تجارت‌نیوز دنبال کنید.

local_offerبرچسب‌ها:

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد