دهن کجی بازار سرمایه به ریسک کسری بودجه دولت

دهن کجی بازار سرمایه به ریسک کسری بودجه دولت

حداقل نیمی از سهم های بازار سرمایه، ارزنده بوده و پتانسیل رشد دارند.

به گزارش بورس نیوز، بازار سرمایه این روزها در نزدیکی مقاومت مهمی قرار دارد که از نظر بسیاری از تکنیکالیست ها در صورت عبور از این مقاومت، یعنی کانال یک میلیون و 600 هزار واحدی، پتانسیل لمس مجدد سقف سال 99 وجود دارد.

فرزاد میدانی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بورس نیوز این خصوص بیان کرد: با توجه به ارزندگی حداقل نیمی از سهم های بازار، معتقدم کانال 1 میلیون و 600 هزار واحدی، مقاومت چندان مهمی برای بازار سرمایه محسوب نمی شود.

وی افزود: اگرچه معتقدم تحلیل تکنیکال برای سرمایه گذاری کوتاه مدت و میان مدت در بازار سرمایه ضرورت دارد؛ اما با توجه به شرایط تورمی و همچنین وضعیت شرکت ها، اگر دولت برنامه خاصی برای کاهش سود شرکت نداشته باشد، بازار سرمایه به لحاظ بنیادی با ریسکی مواجه نیست و پتانسیل صعود دارد. اینکه روند بازار در هفته های اخیر هم نشان از میل بازار سرمایه به صعود داشت. شاید لابلای روزهای سبز بازار، برخی روزها هم بازار رنگ سرخ به خود گرفت؛ ولی در مجموع روند بازار سرمایه از ابتدای سال جاری صعودی بوده و این روند صعودی حفظ خواهد شد.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه گفت: مشکل اینجاست که معضل کسری بودجه دولت همچنان ادامه دارد و با این کسری بودجه، بعید نیست که دولت بار دیگر به سراغ صنایع بورسی آمده و به نوعی سودآوری شرکت‌ها را دستخوش تغییر کند و این موضوع ریسک بازار سرمایه ما در ماه های آینده تلقی می شود. اگر دولت به نوعی نرخ خوراک و مواد اولیه شرکت ها را به نفع خود دستکاری کند، اجازه فروش محصول باهر نرخی را به شرکتها نخواهد داد و بازهم صنایع درگیر قیمت گذاری های دستوری دولت خواهند بود. بنابراین حذف احتمالی یارانه ها در کشور ما به معنای آزادسازی قیمت‌ها نیست و اگر هم دولت اقدام به حذف یارانه ها(یارانه انرژی) کند، صرفا منجر به کاهش سودآوری شرکت ها خواهد شد. البته اقدامات دولت می تواند تورم زا باشد و این تورم، از ریسک شرکت ها خواهد کاست. اما نکته قابل توجه اینجاست که به نظر می رسد بازار سرمایه فعلا به این ریسک بهایی نمی‌دهد و حرکت صعودی در پیش گرفته است.

زیان ده های غیر جذاب

میدانی در معرفی گزینه های مناسب برای سرمایه گذاری اظهار کرد: با توجه به شرایط تورمی، اکثر سهم های بازار سرمایه ارزنده بوده و پتانسیل رشد دارند؛ مگر سهم های زیان ده یا سهم هایی که نسبت P/E بالا و سود تقسیمی بسیار پایینی داشته باشند. با این تفاسیر، با بررسی تحلیلی در هر صنعت می توان سهم های مناسبی برای سرمایه گذاری یافت. اکثر صنایع بازار به نوعی خود را با تورم تطبیق خواهند داد و واکنش بازار سرمایه به تورم همواره مثبت بوده است.

آخرین اخبار بورس و اقتصاد