بلایی که قیمت‌های دستوری بر سر تن‌ماهی و رب‌گوجه آورد

بلایی که قیمت‌های دستوری بر سر تن‌ماهی و رب‌گوجه آورد

اقتصاد کلانتجارت‌نیوز نوشت : نشست خبری سندیکای صنایع کنسرو ایران امروز در محل اتاق بازرگانی تهران با حضور مسعود بختیاری، نایب ريیس هیات مدیره سندیکای کنسرو ایران، با موضوع قیمت‌گذاری دستوری دولت برگزار شد. در مهم‌ترین بخش این نشست به تعطیلی نیمی از خطوط تولید رب و تن ماهی اشاره شد.

بر اساس این گزارش، حدود یک ماه پیش بود که سیاست‌های دستوری دولت به بازار رب هم رسید. در حالی که تولیدکنندگان خواستار آزادسازی قیمت‌ها بودند، دولت تنها با افزایش 6000 تومانی قیمت‌ها موافقت کرد. بر این اساس قیمت رب گوجه فرنگی 800 گرمی به 45 هزار تومان رسید. موضوعی که ممکن است تولید رب و محصولات مشابه را تحت تاثیر قرار دهد. البته این برای اولین بار نیست که شاهد اتخاذ چنین سیاست‌هایی در بازار هستیم.

در همین زمینه نایب ريیس هیات مدیره سندیکای کنسرو ایران در نشست خبری امروز گفت: بیش از 50 سال است که ما با قیمت‌گذاری دستوری مواجه هستیم. در حالی که تجربه نشان می‌دهد هیچ‌گاه در کنترل قیمت موفق نبوده‌ایم.

اعتقاد راسخ دولت به قیمت‌گذاری دستوری
مسعود بختیاری با اشاره به سیاست‌های دولت سیزدهم توضیح داد: به نظر می‌رسد که دولت آقای ريیسی اعتقاد راسخی به قیمت‌گذاری دستوری دارد. از دی ماه سال گذشته صنعت کنسرو با چالش قیمت‌گذاری دستوری مواجه است. گرچه قبلا هم این مسايل را داشتیم، اما نه با شدتی که امروز هست.

او ادامه داد: از اوایل دی ماه دولت تصمیم گرفت تا تولیدکنندگان کنسرو قیمت تولیدکننده را در کنار قیمت مصرف‌کننده درج کنند. در حالی که این تصمیم هیچ زمینه قانونی ندارد. کسانی که این تصمیم‌ ها را گرفتند، اکنون کجا هستند؟

وی ادامه داد: ريیس سابق سازمان حمایت که تصمیم‌گیرنده اصلی بود، کجاست؟ چه کسی باید پاسخگوی آن تصمیم‌های غیرکارشناسی باشد؟ امسال هم با یک تصمیم غیرکارشناسی دیگر مواجه شدیم. یعنی شاهد افزایش 57 درصدی در حقوق و دستمزد بودیم. اقدامی که کمیسیون اقتصادی مجلس هم آن را غیرکارشناسی تقلی کرد. اکنون وزیر کاری که این تصمیم‌ را گرفت، کجاست؟ آیا جز این است که دود این تصمیم‌گیری‌های غیرکارشناسی به چشم تولیدکننده می‌رود؟ شواهد آن را می‌توان در کاهش تولید رب و کنسرو مشاهده کرد.

در حالی که دولت سعی دارد با قیمت‌گذاری دستوری قیمت‌ رب و تن ماهی را ثابت نگه دارد، نایب ريیس هیات مدیره سندیکای کنسرو ایران می‌گوید که این کار باعث تعطیلی نیمی از خطوط تولید رب گوجه و تن ماهی شد.

بختیاری تشریح کرد: در دی ماه سال 1400، مصوبات جلسه ستاد تنظیم بازار این بود که دو کالا مشمول قیمت‌گذاری دستوری یا پیش‌ینی شوند؛ یعنی تنها کنسرو تن ماهی و رب گوجه فرنگی. دقیقا دو کالایی که به دلایل متعدد نباید مشمول قیمت‌گذاری شوند. ما طی مکاتبات و جلسات بسیاری خواهش کردیم که این دو کالا مشمول قیمت‌گذاری دستوری نشود.

تولید رب با حاشیه سود صفر

او تصریح کرد: درخواست ما این بود که اجازه دهند قیمت واقعی روی کنسروها درج شود. ما حتی اعلام آمادگی کردیم که در صورت نیاز با حاشیه سود صفر تولید رب و انواع کنسرو را ادامه دهیم. اما دولت به گونه‌ای جریان را پیش‌ می‌برد که نتیجه آن ضربه زدن به تولیدکننده است.

بختیاری تاکید کرد: دولت در بحث اقتصاد خودکامه و اقتدارگرایانه عمل می‌کند. این شیوه هیچ خروجی‌ جز تعطیلی و ایجاد نارضایتی گسترده ندارد.

وی از تعطیلی 50 درصدی خطوط تولید رب گوجه فرنگی و تن ماهی خبر داد و بیان کرد: در یک نامه ريیس کمیسیون اقتصادی مجلس از ريیس اتاق بازرگانی ایران خواسته است که از تشکل‌ها بخواهید آثار و عواقب زیان‌بار و خسارت‌بار قیمت‌گذاری دستوری را به مجلس منعکس کنند. یعنی آش به حدی شور شده که مجلس انقلابی هم صدایش درآمده است.

در ادامه این نشست، محمد مختاریان، عضو هیات ريیسه سندیکای کنسرو، نیز گفت: به هر دلیلی که ما متوجه نیستیم، دولت می‌خواهد قیمت‌گذاری دستوری کند. حداقل شیوه‌ای را پیش بگیرد که شدنی باشد. دولت می‌خواهد با تهدید و فشار قیمت‌ها را ثابت کند، اما قیمت مواد اولیه و نیروی انسانی افزایش یافته و ما امکان تولید رب و کنسرو با همان نرخ سال گذشته را نداریم.

بیشتر بخوانید:
  • دلیل تعلل بانک‌ها برای پرداخت وام بدون ضامن چیست؟
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز 19 مرداد ماه/ ریزش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه
  • قابل توجه خریداران ملک / با 2 میلیارد تومان این خانه‌ها را در تهران بخرید + جدول قیمت

220 256

local_offerبرچسب‌ها:

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد