تغییر عجیب در سبد غذای خانوارهای ایرانی

تغییر عجیب در سبد غذای خانوارهای ایرانی

مصرف میانه و میانگین گوشت قرمز در سال 1400 نسبت به سال 1390 به ترتیب کاهشی در حدود 32 و41 درصد را تجربه کرده است.

خبرآنلاین: مصرف میانه و میانگین گوشت قرمز در سال 1400 نسبت به سال 1390 به ترتیب کاهشی در حدود 32 و41 درصد را تجربه کرده است.

میانگین مصرف گوشت قرمز در سال 1390 کمی بیش از 800 گرم در ماه برای هر فرد بوده است اما این میزان در سال 1400 به 600 گرم رسیده است.

در عین حال میانه مصرف نیز در سال 1390 اندکی کمتر از 600 گرم در ماه گزارش شده است. این رقم در سال 1400 به کمتر از 400 گرم رسیده است.

حتی مصرف مرغ نیز در این یک دهه دستخوش کاهش شده است. میانگین مصرف مرغ در این دوره زمانی کاهشی 10.5 درصدی را شاهد است. سرانه مصرف هر فرد در ماه از کمی بیشتر از یک کیلو و هفتصد گرم به یک کیلو و نیم رسیده است.

بررسی‌ها نشان از کاهش مستمر مصرف شیر در دهه 90 دارد. میانگین مصرف در سال 1400 نسبت به سال 1390 کاهش هولناک 46.8 درصدی را تجربه کرده است. میانگین مصرف شیر از بیش از سه کیلو در ماه به یک کیلو و نیم در سال 1400 رسیده است.

مصرف تخم‌مرغ نیز کاهشی در حدود چهار درصد را تجربه کرده است. حتی مصرف برنج نیز در یک دهه به طور میانگین کاهشی 28 درصدی را تجربه کرده است. به عبارت دیگر میزان مصرف برنج هر ایرانی از بیش از سه کیلو و صد گرم در ماه، در سال 1390 به دو کیلو و سیصد گرم در سال 1400 رسیده است.

این وضعیت نشان می‌دهد ایرانی‌ها در این بحبوحه بحران اقتصادی در حال کاهش مصرف کمتر خوراک هستند.

بر این اساس روند کاهشی مصرف مواد غذایی در ایران از سال 1397، یعنی همزمان با خروج آمریکا از برجام و تشدید بحران اقتصادی محدودتر از قبل شده است.

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد