چرا نوسانات دلار محدود شده است؟ / واکنش‌ مردم به « نرخ کارشناسی دلار»

چرا نوسانات دلار محدود شده است؟ / واکنش‌ مردم به « نرخ کارشناسی دلار»

نرخ رسمی دلار این هفته جمعا چیزی نزدیک به ‌500 تومان کاهش داشت آن هم در حالی که هفته‌ جاری با اخبار گوناگون و بعضا متناقضی همراه بود. با این حال ظاهرا بازار اخبار را به اندازه سابق جدی نمی‌گیرد.

به گزارش تجارت‌نیوز، از انتهای هفته گذشته تا انتهای هفته جاری دلار صرافی ملی 1٫9 درصد از ارزش خود را از دست داده است. با وجود سیگنال‌های مثبت و منفی زیادی که به بازار می‌رسد، ظاهرا معامله‌گران به اندازه سابق به اخبار واکنش نشان نمی‌دهند و نرخ اسکناس آمریکایی چند هفته‌ای است که به ثبات نسبی رسیده است. این موضوع را هر یک از کارشناسان به شکلی تحلیل می‌کنند اما مردم در این باره چه حدسی دارند؟

در زیر تعدادی از نظرات آنان آمده است:

« خود دولت مانع پایین آمدن ارز شده…»

« خود دولتی‌ها میگن قیمت دلار رو دولت بالا و پایین میکنه. آقای روحانی گفت ارز دست دولته متعلق به دولته. بعد یه سری هنوزمیگن دولت قیمت ارز رو پایین نگه داشته اتفاقا دلار هر وقت کاهشی شد دولتی‌ها با یه سخنرانی قیمت دلار رو افزایشی کردن»

« اگر شما دیدید این همتی گذاشت مردم روز خوش ببینند. حالا این همه چراغ سبز بایدن برای رفع تحریم‌ها داریم و پنج ریال، پنج ریال دلار و طلا رو ارزان میکنه»

« دلار تا مرز 15هزار تومان ریزش میکنه یکم صبر کنید تا مذاکره تموم شه»

« هیچ اتفاقی نخواهد افتاد و دولت روحانی فقط با اخبارهای هیجانی داره فنر کشیده شده افزایش قیمت‌ها رو کنترل میکنه تا پایان عمر ریاست جمهوریش . دلم به حال دولت بعدی می‌سوزه که می‌خواد با تورم چند برابری چطور یک کشور رو کنترل کنه؟!»

« دلار رو تا انتخابات آمریکا تو همین نرخ‌ها نگه می‌دارن. بعد انتخابات با توجه به آدم جدیدی که میاد رو کار گرون یا ارزون میشه»

بگذارید ارزان شود حتی به غلط!

در بحبوحه مذاکرات برجامی در وین، داوود سوری، کارشناس بازارهای مالی، به تجارت‌نیوز گفت که حتی اگر امکان ریزش شدید قیمت دلار را هم داشته باشیم، مسيولان نباید اجازه دهند این اتفاق بیفتند چرا که موجب آسیب شدید به بخش تولید و کارخانه‌ها می‌شود.

به گفته او نرخ ایده‌آل دلار اکنون 20 تا 22 هزار تومان است؛ بیشتر از آن به معیشت مردم و کمتر از آن به کسب و کارها آسیب وارد می‌کند.

این نظرات سوری واکنش گسترده‌ای از سوی مردم به دنبال داشت. آن طور که از نوشته‌های مخاطبان برمی‌آید آن‌ها با نرخ 20 تا 22 هزار تومانی به عنوان نرخ تعادلی دلار چندان موافق نیستند.

« با احترام به نظر این کارشناس محترم، زمانی که کارخانجات مواد اولیه خود را با دلار 7 هزار تومانی خریده بود ودرعرض فقط یک ماه دلار به نزدیک 20هزار تومان رسید، کارخانجات و واحدهای تولیدی محصولاتشون رو با دلار 7هزار تومنی فروختن یا 20هزار تومنی که ما الان به فکر اونها باشیم»

« دلار را از 3000 تومان به 30000 تومان رساندید تا 10 برابر بشه و حالا که به مرگ گرفتید مردم را میگی به تب راضی باش و دلار 23000 تومانی را بپذیر؟! خب الان هم که همین حدوده دیگه چه نیازی به این برجام مزخرف هست؟!»

« کارخانه‌ای که مواد اولیه با دلار 25تومنی تهیه کرده قطعا با کاهش نرخ ارز محصول نهایی رو به قیمت پایین تر می‌فروشه و مجددا مجبور میشه که همان مواد اولیه رو به قیمت خیلی پایین تر تهیه کنه و ضرری نمیکنه. بگذارید تا هرچقدر جاداره بیاد پایین حتی به غلط»

« با زنده شدن برجام قیمت‌های دلار، مسکن، خودرو و هرآنچه طی این سه سال گران شده به قیمت قبل از سال 97 برمیگرده درضمن بازاری و تاجر وتولید کننده در این مدت بخاطر نوسان دلار آنقدر سود کرده که تا دو نسل بعدش هم تامین شده باید به فکر اکثریت جامعه باشید که کمرش در این جنگ اقتصادی خم شده اگر اکثر جامعه در رفاه باشند نه فقط طبقه سرمایه دار. آنوقت حکومت هم به سازندگی مملکت می‌پردازد»

« بعضی از شرکت‌ها تا یک سال جنس داخل انبارها داشتن که با دلار 4200 تومانی خریده بودن اما آنها را با دلار 25000 هزار تومانی به مردم فروختن و میلیارد ها تومان سود کردن. چرا دلمون براشون بسوزه؟»

« روزی که تولیدی‌ها جنس ارزون می‌خریدن ظرف دو سه روز محصولشونو چند برابر قیمت میفروختن شما کجا بودین نظر بدین بدبخت مردم ضعیف هیچ کس بفکرشون نیست»

مطالعه بیشتر: تاثیر مذاکرات جدید بر نرخ ارز / نرخ ایده‌آل دلار چقدر است؟

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد