قفل "ماشین پول" جنب تابلوی بورس

قفل "ماشین پول" جنب تابلوی بورس

ضعف نقدینگی موجب شده بازار روزانه شاهد صف های طویل فروش باشد و متولیان نیز علی رغم علم به این موضوع حرکتی در جهت حمایت از بازار نمی کنند.

به گزارش بورس نیوز، بازار سرمایه روز‌های خوبی را نمی‌گذراند و طراوات و شادابی که در ابتدای سال شاهد بود نه در بازار قابل مشاهده است و نه در دیدگان سهامداران.

سهامدارانی که با تشویق از سوی مسيولان پا به این عرصه گذاشتند هر روز شاهد سوخت شدن سرمایه‌های خود در این بازار هستند کاری جز نظاره کردن از دشتشان بر نمی‌آید.

دولت نیز در این وادی که از سوی سهامداران به عنوان متهم اول حال ناخوش این روز‌های بورس قلمداد می‌شود تحرک خاصی برای بهبود شرایط ندارد و وعده‌های مقامات دولتی در حد حرف باقی مانده است.

از طرفی ريیس سازمان بورس که شاهد افت بازار بود با تغییر در قوانین سعی کرد کمی به وضعیت بازار سرو سامان بدهد، اما تنها شرایط بهبود نیافت بلکه به همان روند نزولی خود ادامه داد.

متولیان بورس که با تغییر دامنه نوسان و اجرای دامنه نامتقارن سعی در مدیریت بازار و کم کردن ریزش‌ها بودند عملا بازار را به ورطه رکود کشاندند به نوعی که بازار هر روز با صف‌های طویل فروش روبه رو است.

هر چند با تغییر دامنه نوسان در ظاهر ریزش شاخص محدود شد، اما عملا نقد شوندگی بازار از بین رفت و در حالی که بازار یکپارچه قرمز است شاخص با ریزش کمی همراه است که به گفته فعالان بازار، دستکاری بازار محسوب می‌شود.

بسیاری از کارشناسان دلیل وجود صف‌های طولانی فروش در بازار را به کمبود نقدینگی مرتبط می‌دانند و معتقدند باید با تزریق نقدینگی از بازار حمایت کرد در حالی که مسيولان این اصل را نادیده گرفته اند.

ضعف در طرف خرید

علیرضا کدیور کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با بورس نیوز اظهار کرد: مشکلی که از چند ماه گذشته بورس با آن مواجه شده آن بوده که به صورت خالص بخشی از نقدینگی فعال از بازار خارج شده است.

وی گفت: این روند موجب شده در بسیاری از سهامی که فشار فروش قابل توجهی وجود نداشت بیشترین مشکل به دلیل ضعف در طرف خرید بوده است.

بازار با کمبود نقدینگی مواجه است

محمد گودرزی دیگر کارشناس بازار سرمایه نیز در گفت‌وگو با بورس نیوز اظهار کرد: به نظر می‌رسید با اجرای دامنه نامتقارن کمی از ریسک بازار کاسته و در مقابل نقدینگی به بازار وارد شود، اما در شرایط فعلی موضوع برعکس شده است.

گودرزی با بیان اینکه بازار با کمبود نقدینگی مواجه است، بیان کرد: در شرایطی فعلی، سپرده بانکی با توجه به سود آن نسبت به بازار توجیه بیشتری پیدا کرده است.

کوچ نقدینگی از بورس ناشی از سیاست‌های پولی

امیر سیدی مدیرعامل کارگزاری امین سهم نیز در گفت‌وگو با بورس نیوز با بیان اینکه بازار از کمبود نقدینگی در حال رنج بردن است که ناشی از سیاست‌های پولی است، خاطرنشان کرد: سیاست پولی در ابتدای سال به گونه‌ای بود که نقدینگی را به سمت بازار سرمایه هدایت کرد، اما در حال حاضر موضوع سپرده‌های بانکی و ریزش نرخ دلار مطرح است.

بانک ها منابع وارد بازار کنند

علیرضا مستقل کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با بورس نیوز اظهار کرد: به رغم ارزندگی بسیاری از سهم ها، نقدشوندگی سهام پایین است و لازم است که نهاد‌هایی همچون بانک ها، بخش کمی از منابع خود را وارد بازار سرمایه کنند.

وی گفت: در شرایط بحرانی همواره دولت‌ها و نهاد‌های قانون‌گذار با تغییر مقررات و همچنین تزریق نقدینگی، به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم از بازار‌های مالی حمایت می‌کنند و الان هم وقت آن است که بانک‌هایی که نقدینگی کافی در اختیاردارند، وارد این بازار شوند. کما اینکه در این سال‌ها هم، بانک‌هایی که سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت در بازار سرمایه انجام داده‌اند، بازدهی مناسبی کسب کرده‌اند.

بیشتر بخوانید:

کباب "بزرگان" از نوسان‌گیری ...

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد