در مجمع شکربن چه گذشت؟ | برنامه شرکت در خصوص افزایش سرمایه چیست؟

در مجمع شکربن چه گذشت؟ | برنامه شرکت در خصوص افزایش سرمایه چیست؟

مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت کربن ایران با حضور 56 درصد سهامداران، نماینده سازمان بورس، نماینده موسسه حسابرسی و بازرس قانونی و ناظرین به ریاست آقای جعفری، به صورت حضوری و آنلاین برگزار گردید. گزارش جامع و کامل نبض بورس از این مجمع را بخوانید.

به گزارش نبض بورس، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت کربن ایران با حضور 56 درصد سهامداران، نماینده سازمان بورس، نماینده موسسه حسابرسی و بازرس قانونی و ناظرین به ریاست آقای جعفری، به صورت حضوری و آنلاین برگزار گردید.

آقای شمس مدیرعامل شرکت گزارشی از فعالیت شرکت در خصوص سال مالی منتهی به 30 اسفند 1399 به صورت زیر ارايه دادند:

عملکرد عملیاتی شرکت:
 

در سال مالی مورد گزارش شرکت کربن ایران موفق به تولید با 118 درصد ظرفیت اسمی خود شده است. در بخش فروش نیز شرکت در مجموع موفق به فروش 44.500 تن محصول شده است. در بخش فروش مبلغی نیز شرکت با 111 درصد رشد نسبت به سال گذشته به مبلغ 5.965.434 میلیون ریال دست یافته است.

 
تولید شرکت در سال‌های اخیر از جهش خوبی برخوردار بوده به طوری که از 30.48 تن در سال 1398 به 42.131 تن در سال 1399 و معادل بیش از 50 درصد در تولید رشد داشته است.
کاهش تولید در سال‌های گذشته به دلیل کاهش تقاضای بازار بوده است برنامه شرکت در سال 1400 تولید با 120 درصد ظرفیت شرکت می‌باشد.
در بخش صادرات نیز شرکت با رشد مواجه شده و موفق به صادرات بیش از 10 تن محصول به 7 کشور مختلف شده است.
عملکرد مالی شرکت:
 
 

مقایسه درآمد‌های عملیاتی دوره جاری نسبت به دوره مشابه قبل بیانگر رشد 111 درصدی است که این افزایش عمدتا به دلیل افزایش نرخ محصولات می‌باشد.
افزایش بهای تمام شده محصولات عمدتا به دلیل افزایش نرخ مواد اولیه مصرفی و حمل و نقل و سایر هزینه‌ها بوده است.

جایگاه شرکت دوده کربن در صنعت:

صنعت کربن بلک در ایران متاثر از عملکرد چهار شرکت تولیدکننده دوده صنعتی یعنی شرکت کربن ایران، شرکت دوده صنعتی پارس و شرکت سیمرغ (که عمده سهامداران آن تایرسازان داخلی می‌باشند) و شرکت صنعتی دوده فام است. در سال‌های گذشته شرکت کربن ایران تنها تولید کننده داخلی در این صنعت بود که تمامی سهم بازار داخلی را در اختیار داشت. به واسطه ورود شرکت دوده صنعتی پارس در سال 1374 با 15,000 تن ظرفیت تولید و افزایش ظرفیت به 30,000 تن در سال 1385 و ورود شرکت سیمرغ وشرکت صنعتی دوده فام به عرصه تولید سهم بازار هر شرکت متاثر از برنامه و استراتژی تولید و فروش (داخلی و صادراتی)، مزیت‌های رقابتی از جمله کیفیت محصولات تولیدی، موقعیت جغرافیایی و دسترسی به منابع مواد اولیه و مقاصد مصرف محصولات و سایر موارد می‌باشد. در این راستا تلاش برای صادرات محصولات مازاد بر بازار بر نیاز داخلی از جمله اهداف مهم شرکت بوده است.
در سال‌های اخیر با ورود رقبا و تولید کنندگان جدید و افزایش ظرفیت تولید کشور به بیش از 128 هزار تن دوده در سال و کاهش ظرفیت تولید کارخانه‌های تایرسازی به دلیل واردات تایر به کشور و کاهش تولید خودرو شرایط فروش شرکت کاملا رقابتی شده که علی رغم این شرایط در سال 1399 نیز شرکت کربن ایران دارای بیشترین سهم از فروش داخلی بوده است. در خصوص صادرات، با صادرات 24 درصد از تولید سال 1399 به بیش از 5 کشور جهان توانسته است بیش از 250 درصد برنامه فروش خود را محقق نماید.
شرکت در سال 1399 موفق به افزایش سهم بازار داخلی به 35 درصد، افزایش صادرات محصولات و عرضه محصول در بورس کالا شده است.

برنامه‌های آینده شرکت:
  • اجرای پروژه جابجایی کارخانه.
  • توسعه بازار‌های صادراتی.
  • تولید به میزان 38,000 تن محصول مطابق استاندارد ASTM.
  • به روزآوری استراتژی شرکت برمبنای مدل BSM در راستای استراتژی سرمایه گذاری صنایع پتروشیمی و تاپیکو.
سوالات مطرح شده در مجمع:

برنامه شرکت در خصوص افزایش سرمایه چیست؟ با توجه به این که برنامه شرکت پس از انتقال کارخانه به روز رسانی کامل ماشین آلات و خط تولید شرکت می‌باشد، پیش بینی شرکت نیاز به 1.000 میلیارد تومان سرمایه گذاری برای ایجاد کارخانه جدید و راه اندازی کاخانه ظرف مدت 3 سال با ظرفیت تولید دوده صنعتی برای فاز اول 60 هزار تن و برای فاز دوم 20 هزار تن می‌باشد؛ لذا شرکت نیاز دارد از تمامی ظرفیت‌های افزایش سرمایه از جمله مازاد تجدید ارزیابی، آورده نقدی و مطالبات و ... استفاده کند.


پیش بینی شرکت برای فروش چقدر می‌باشد؟ پیش بینی شرکت فروش 1.000 میلیارد تومانی شرکت اصلی با حاشیه سود 18 الی 25 درصد می‌باشد.


انتقال کارخانه در چه مرحله ایست؟ طرح توجیهی انتقال کارخانه مربوط به سال 1397 بوده که شرکت این طرح را به روز رسانی کرده است. طرح برای منطقه آزاد اروند به دلیل استفاده از مزیت‌های قانونی و معافیت مالیاتی، در نظر گرفته شده است. مذاکرات با منطقه آزاد اروند برای 17 هکتار زمین در بخش خرمشهر منطقه آزاد اروند توافق اولیه صورت گرفته است.
در خصوص تامین مالی مذاکرات با بانک‌ها و به طور خاصه با بانک صنعت و معدن برای اخذ 650 میلیارد تومان تسهیلات صورت گرفته است. تا راه اندازی کارخانه جدید کارخانه قدیمی به تولید محصول خود ادامه خواهد داد و پس از راه اندازی کارخانه جدید، کارخانه قدیمی متوقف و بخشی از ماشین آلات به کارخانه جدید منتقل خواهد شد. کل زمین کارخانه 130 هزار متر مربع می‌باشد، تغییر کاربری این زمین در سال 1394 انجام شده است. طبق طرح پیشنهادی شرکت 48 هزار متر مربع خالص مانده زمین می‌باشد. قطعه بندی زمین انجام شده و پس از انتقال کارخانه امکان فروش زمین مهیا می‌شود.
پیش بینی شرکت برای نرخ دلاری دوده چقدر می‌باشد؟ پیش بینی شرکت 1.000 دلار به ازای هر تن می‌باشد.

در انتها به ازای هر سهم 4.300 ریال سود تقسیم گردید، موسسه حسابرسی بهراد مشار به عنوان بازرس قانونی و حسابرس شرکت و موسسه حسابرسی داریا روش به عنوان بازرس علی البدل انتخاب گردید.

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد