خسارات تداوم اشغالگری آمریکا در سوریه به 140 میلیارد دلار رسید

خسارات تداوم اشغالگری آمریکا در سوریه به 140 میلیارد دلار رسید

کارشناسان اقتصادی در سوریه تاکید کردند که خسارات ناشی از تداوم اشغالگری آمریکا در خاک سوریه و سرقت منابع نفت، گاز و گندم این کشور به 140 میلیارد دلار می‌رسد.

به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از العهد، دمشق میزان خسارات مستقیم ناشی از حملات ایالات متحده و شبه نظامیان وابسته به آن به اقتصاد سوریه را در اواخر 2022 ، رقم 25.9 میلیارد دلار تخمین زد.

اما بدون شک این رقم لحظه به لحظه افزایش می‌یابد و امکان برآورد خسارات غیرمستقیم ناشی از این تجاوز به دلیل تمامی اقشار جامعه سوریه را که زیر یوغ تحریم‌ها به سر می‌برد، دشوار است.

در بیانیه‌ای که وزارت خارجه سوریه در آذر ماه گذشته صادر کرد آمده است که آمریکا با تداوم حضور غیرقانونی نیروهایش در بخش‌هایی از خاک سوریه در شمال شرقی این کشور و همچنین منطقه التنف در جنوب، به چپاول نفت و گندم و دیگر منابع اصلی و ثروت‌های ملی ملت سوریه ادامه می‌دهد.

در این بیانیه آمده است که خسارات مستقیم تجاوزگری نیروهای آمریکایی و شبه نظامیان وابسته به آن در سوریه 25.9 میلیارد دلار است که 19.8 میلیارد دلار آن مربوط به خسارات ناشی از سرقت نفت و گاز و ثروت‌های معدنی و 3.2 میلیارد دلار آن مربوط به خسارات ناشی از تخریب و سرقت تاسیسات و 2.9 میلیارد دلار آن ناشی از بمباران ايتلاف بین المللی تحت فرماندهی آمریکا به تاسیسات نفت و گاز سوریه بوده است.

بر اساس این بیانیه خسارت غیر مستقیم اشغالگری آمریکا در سوریه نیز بیش از 86 میلیارد دلار برآورد می‌شود که مجموع این خسارت در بخش نفت به 111 میلیارد و 900 میلیون دلار رسیده است.

ولید درویش، عضو پارلمان سوریه در گفت‌وگو با العهد گفت: بیانیه اواخر سال گذشته وزارت امور خارجه سوریه حاکی از وضعیت اقتصادی کنونی سوریه است که پیامدهای تحریم‌های آمریکا علیه مردم سوریه را نشان می‌دهد و تنها محدود به محروم کردن این مردم از نفت و گاز وارداتی نیست؛ بلکه نفت و گاز خودشان هم توسط آمریکا به سرقت می‌رود.

وی افزود: صحبت از این حجم زیاد خسارات ثابت می‌کند آمریکا روی همه چیز سوریه دست دراز کرده است و از طریق مزدوران شبه نظامی خود نفت، گاز و گندم سوریه را می‌دزدد و شروع به سرقت آثار باستانی نیز کرده است.

عضو پارلمان سوریه گفت: غیر از خسارات مستقیم آمریکا به سوریه خسارات غیر مستقیم نیز بی شمار است، برای مثال در شهر صنعتی حلب بازسازی زیربناهای مربوط به شبکه برق‌رسانی آن هزینه‌های بالایی نیاز دارد؛ زیرا تهاجم تروریستی که آمریکا و باندهای تروریستی آن بر سوریه تحمیل کرد موجب تخریب زیربناهای سوریه شده است.

درویش گفت: ترکیه نیز کارخانه‌های حلب را به طور کامل به سرقت برده است. یکی از کارخانه‌هایی که ترکیه آن را ربوده و به خاک خود منتقل کرد، بالغ بر چهار میلیارد دلار ارزش داشت.

وی تاکید کرد: این آمار و ارقام هنگفت نشان می‌دهد که جامعه بین المللی باید به ملت سوریه که در برابر جنایت جنگی مستقیم آمریکا و مزدورانش قرار گرفت، کمک کند.

اخیل عید، ريیس دفتر رسانه‌ای در وزارت نفت سوریه در گفت‌وگو با العهد گفت: آمار واقعی خسارات بخش نفت سوریه بالغ بر 110 میلیارد دلار است که رقم خیلی بزرگی است.

وی افزود: بحران سوریه از زمانی آغاز شد که گروه‌های تروریستی خط لوله نفت سنگین را قطع کردند و در آن زمان سوریه روزانه 385 هزار بشکه نفت تولید می‌کرد که نیمی از آن برای تولید داخلی کافی بود و نیمی دیگر صادر می‌شد و ارز برای کشور تامین بود.

عید گفت: اما در سال 2013 خط نفت سنگین سوریه توسط تروریست‌ها قطع شد و کشور به واردات نفت وابسته شد و آمریکا تحریم‌ها، اقدامات و محاصره دریایی یکجانبه خود را علیه سوریه اعمال کرد و تاسیسات نفتی هم هدف قرار گرفتند.

این مسيول سوری ادامه داد: با تاکید بر این که تا زمانی که کشور به واردات وابسته است، بحران‌ها متوقف نمی‌شود و با آزادسازی شرق فرات و بازگشت میادین نفتی به کشور سوریه، کشور سلامت اقتصاد خود را به دست می‌آورد .

عید تاکید کرد: این میادین نفت و گاز سوریه با دستان پرتوان سوری‌ها کشف و توسعه یافتند که در تولید به رقمی رسیدند که رقم متوسطی برای کشورهای تولیدکننده نفت است و نیاز یک کشور به ارز و مشتقات نفتی را برطرف می‌کرد.

* خسارات روبه افزایش است

عمار یوسف، کارشناس اقتصادی هم گفت: در حال حاضر نمی‌توان میزان زیان‌های مستقیم یا غیرمستقیم تجاوزگری آمریکا در سوریه بر اقتصاد این کشور را تعیین کرد، زیرا این خسارات روزانه و لحظه‌ای است.

وی افزود: مطمينا در حال حاضر رقم خسارت بیش‌تر از چیزی است که در بیانیه سال گذشته وزارت خارجه سوریه آمده است؛ اما بی تردید در مدت اخیر در نتیجه عملیات نظامی جاری در میدان های نفتی شرق سوریه و برداشت گندم و جو در زمین های آن منطقه افزایش یافته است.

وی با اشاره به اینکه از آن زمان تاکنون این رقم احتمالا 30 تا 40 درصد افزایش یافته و به بالغ بر 140 میلیارد دلار رسیده است، گفت: خسارات وارده از سوی آمریکا به سوریه تنها محدود به منطقه شرق سوریه نیست، زیرا سرقت نفت و گاز سوریه بر همه سطوح زندگی ملت سوریه در سراسر این کشور تاثیرگذاشته است.

این کارشناس اقتصادی گفت: از همین رو دولت سوریه مجبور است نفت را با قیمت‌های بالا وارد کند و با قیمت‌های بالا پالایش کند و با قیمت‌های بالا در بازار عرضه کند و نبود فرآورده‌های نفتی هم بر ابزارهای تولید موجود در سوریه و حامل‌های انرژی تاثیر گذاشته است و از همین رو قیمت کالاها هم در سوریه اعم از محصولات کشاورزی و صنعتی و همچنین هزینه‌های واردات تجهیزات مربوط به تولید انرژی خورشیدی و غیره هم افزایش یافته است. همه این‌ها نتیجه ممانعت نیروهای اشغالگر آمریکایی از سرمایه گذاری درست و واقعی سوریه روی نفت خود است .

وی تنها راه خروج از بحران‌های اقتصادی سوریه را آزادسازی سرزمین و ثروت‌های اشغال شده این کشور از چنگ آمریکا دانست و تاکید کرد: اینکه دست روی دست گذاشته شود و آمریکایی‌ها منابع ملی را به سرقت ببرند، راه حل نیست.

پایان پیام/

فروش بلیت قطارهای نیمه دوم فروردین فردا آغاز می‌شود «دولت دخالت نکند، قیمت سهام بالا می‌رود» هزینه 240 میلیارد دلاری چین برای تحقق پروژه «یک کمربند، یک جاده» پرونده مسکن مهر تا تابستان امسال بسته خواهد شد عکس| درخواست جالب یک شهروند در روزنامه: پارتی لازم دارم! قیمت ارزانترین و گرانترین گوشی آیفون در بازار بورس در آستانه فتح قله تاریخی سال 99/ بازار سرمایه می‌تواند ضربه‌گیر تورم باشد آمادگی کامل ناوگان امدادی ایران خودرو در هفته دوم نوروز اعطای سهام عدالت به جاماندگان سرانجام عملیاتی خواهد شد؟ ریل‌گذاری صنعت آب و برق برای توسعه اقتصاد کشور تثبیت جایگاه ایران در رتبه هشتم تولید سیمان جهان آمادگی کامل ناوگان امدادی ایران خودرو در هفته دوم نوروز چرا پول انصرافی‌های خرید خودرو آزاد نمی شود؟ حضور بیش از 3 هزار و 500 اکیپ امدادی فعال در سراسر ایران درآمد نفتی سال 1401 ایران، معادل سود یک ماه شرکت عربستانی بدهی بانک ها به بانک مرکزی در 10ماه بیش از 2برابر شد! / رکورد 11ساله با رشد 77.2درصدی در آذر ماه شکس... فعالان عرصه تولید کشور نگران تامین برق پایدار نباشند شرایط عمومی قراردادهای واگذاری (فاکتورینگ) ابلاغ شد خیز برداشتن قیمت میوه در بازار/ میوه گران می شود؟ تثبیت جایگاه ایران در رتبه هشتم تولید سیمان جهان رشد 34 هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز هفته روایت اکونومیست از سقوط ریال؛ در طول یک دهه ریال 94 درصد سقوط کرد! فعالان عرصه تولید کشور نگران تامین برق پایدار نباشند آبگیری سدهای «کهیر» و «شهری کور» سیستان و بلوچستان در آینده نزدیک تورم وارد عصر جدیدی شده است/ مسگری: دستیابی به تورم 20 تا 30 درصدی در حد آرزو می‌ماند آریا و فروش عالی 3.241 میلیارد تومانی رشد 34 هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز معاملاتی هفته «گرانی»کام مسافران نوروزی را تلخ کرد/دشواری اسکان در سرما و باران بورس به سقف تاریخی نزدیک شد آخرین وضعیت بدهی‌‎های خارجی ایران به دلار و یورو واکنش سازمان برنامه به تاخیر در پرداخت حقوق شب عید معلمان/ هزینه‌ها از سقف قانونی عبور کرده بود/ 24 ... مجارستان بی‌اعتنا به تحریم‌ها، مراودات با روسیه را تقویت می‌کند علت تاخیر در پرداخت حقوق شب عید معلمان مشخص شد رشد پول به بیش از 70درصد رسید! / چرا رشد نقدینگی کم اما تورم زیاد شد؟ صعود 34 هزار واحدی شاخص بورس هزینه زندگی چطور با یک همبرگر اندازه‌گیری می‌شود؟ رشد 11.6 درصدی بخش صنعت در پاییز 1401/ بالاترین نرخ رشد فصلی صنعت در 5 سال گذشته ثبت شد شاخ و شانه کشیدن مرسدس بنز برای تسلا/ عکس افزایش صادرات و واردات گمرکی هیچگونه اختلالی در سامانه های خدمات دهی بیمه سلامت وجود ندارد/ رصد و نظارت لحظه ای وزارت بهداشت بر ا... موافقت‌نامه و شرایط عمومی قرارداد‌های واگذاری (فاکتورینگ) ابلاغ شد انتقاد از امضای یک مصوبه غیرقانونی/ تلاش کارگران برای ابطال دستمزد 1402 هشدار سطح قرمز برای کاهش شدید دما و خسارت به صنعت کشاورزی ریل‌گذاری صنعت آب و برق برای توسعه اقتصاد کشور ملاک ابقاء یا حذف مدیران در سال جدید رضایتمندی عمومی است اعلام متوسط نرخ دلار در دی ماه سال گذشته پاسخ ارسالی نماینده سهامداران شرکت پدیده در هیات مدیره "گشان" به انتشار یک گزارش نرخ دلار و یورو در مرکز مبادلات ارزی افزایش 2.7 واحد درصدی پایه پولی و کاهش 5.7 واحد درصدی نقدینگی در دی ماه 1401 جهشی دیگر در بازار سهام/ بورس به سقف تاریخی نزدیک شد