پیش‌بینی بورس امروز 8 خرداد

پیش‌بینی بورس امروز 8 خرداد

در اواخر هفته گذشته بازار سهام روندی متعادل و مثبت را داشت و شاخص کل به محدوده یک میلیون و 109 هزار واحد رسید. باید دید بازار سرمایه در هفته جاری از نگاه کارشناسان بازار سرمایه چه روندی را می‌گذراند؟

به گزارش تجارت‌نیوز، طبق پیش‌بینی‌های کارشناسان بازار سرمایه روند هفته دوم خرداد ماه 1400 متعادل و مثبت خواهد بود و گروه‌های پیش‌رو از نگاه برخی از کارشناسان تک سهم‌ها و از نگاه برخی دیگر از کارشناسان نمادهای گروه پتروشیمی و فلزات اساسی روند بهتری را نسبت به گروه‌های دیگر خواهند داشت.

مریم محبی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با تجارت‌نیوز گفت: تا زمانی که ابهامات سیاسی در بازار وجود دارد بازار به همین صورت خواهد ماند البته ممکن است در روزهای محدودی شاهد روند مثبت در بازار باشیم اما به طور کلی شاخص کل و نمادهای شاخص‌ساز تغییری نمی‌کنند.

وی افزود: بعد از مشخص شدن نتایج انتخابات هم بازار تا حدی به شرایط تعادلی برمی‌گردد اما به طور کلی روند بازار تغییری نمی‌کند. باید توجه داشته باشیم که انتخابات و برجام در حال حاضر ابهامات و شوک‌های زیادی را به بازار تحمیل کرده‌اند.

این کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در بخش دیگری درباره توافقات برجام و تاثیر آ‌ن در اقتصاد و بازار سرمایه گفت: به نتیجه رسیدن برجام زیاد خوش‌بین نیستم و فکر می‌کنم روند برجام به همین صورت فرسایشی ادامه‌دار شود و توافقی صورت نگیرد. اما اگر توافقات برجام شکل بگیرد گروه‌های حمل و نقل، بیمه و بانک بهتر از سایر گروه‌ها خواهند بود اما اگر مذاکرات برجام به نتیجه‌ای نرسد گروه‌های کامودیتی محور، فلزات اساسی و پترو پالایشی‌ها می‌توانند از گروه‌های پیش‌رو در بازار باشند.

همچنین دنیای اقتصاد درباره بورس نوشت:

دنیای‌اقتصاد : بورس تهران در حالی هفته گذشته با افت 9/ 3درصدی نماگر اصلی خود مواجه شد که در پایان هفته چهره‌ای متفاوت نشان داد و روزنه‌های امید به بازیابی تعادل بازار احیا شد.

در این میان بررسی‌های تحلیلی نشان می‌دهد میزان خروج سرمایه حقیقی از بازار نسبت به نقطه اوج سال 99، نزدیک به جایی قرار گرفته است که می‌توان انتظار داشت فاز رکودی به پایان برسد. با این حال باید دید آیا محرک‌های پرقدرت بنیادی می‌تواند مانع افت بیشتر قیمت سهام و خروج سهامداران شود یا خیر؟

بازار سهام در هفته گذشته کار خود را با تشدید فشار عرضه و کاهش شدید قیمت‌ها آغاز کرد اما پس از سقوط شاخص کل به کانال یک‌میلیون واحد در روز سه‌شنبه، خریداران تا‌حدی کنترل اوضاع را در دست گرفتند، تا جایی که با تجربه دو روز متوالی مثبت، شاخص موفق شد سطح حمایتی 1/ 1 میلیون واحد را حفظ کند. با این حال، با افت 9/ 3درصدی در هفته گذشته، بازدهی 12 ماه اخیر بورس به کمتر از 20 درصد رسیده و احتمالا این رقم یعنی بازده سالانه تا پایان خرداد به محدوده منفی وارد می‌شود.

به‌رغم رکود نسبی حاکم بر کلیت فضای بازار، نشانه‌هایی از بهبود در زمینه نقدشوندگی و رفع قفل معاملاتی نمادهای کوچک‌تر دیده می‌شود. در همین راستا با وجود آنکه هنوز نشانه‌ای از رشد ارزش معاملات از محدوده روزانه 2 هزار میلیارد تومانی دیده نمی‌شود، تعداد نمادهای دارای صف فروش که در فروردین‌ماه تا بیش از 500 نماد افزایش یافته بود، در پایان روز چهارشنبه به حدود نصف رسید تا روزنه‌های امید از بازیابی تعادل بازار احیا شود. در همین حال، ثبات نسبی نرخ ارز و قیمت‌های جهانی این امیدواری را ایجاد کرده که بازار در کوتاه‌مدت شاهد عبور از هیجانات منفی و پردامنه اخیر باشد.

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد