اثر «امیکرون» بر بازار فلزات

اثر «امیکرون» بر بازار فلزات

طی هفته گذشته سویه جدید کرونا موسوم به «امیکرون» به عنوان مهمترین عامل موثر بر نوسانات بازارهای کالایی مطرح شد، این موضوع در ابتدا به دنبال خود، ترس و عدم اطمینان زیادی در سرمایه‌گذاران ایجاد کرد اما با مشخص شدن خطرناک نبودن این سویه، بار دیگر آرامش در بازارها حاکم شد.

یک تحلیلگر بازار کالا در گفت و گو با پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) با بیان مطلب بالا در بررسی بازار کامودیتی‌ها طی هفته اخیر گفت: هرچند بازار فلزات روند متعادلی را در ماه های اخیر سپری کرده است، اما در هفته‌های اخیر برخی ابهام‌ها بین فعالان و سرمایه‌گذاران وجود داشته است. به عنوان نمونه در هفته‌های اخیر در مورد کاهش حمایت‌های مالی در اقتصادهای بزرگ به ویژه آمریکا بعد از مشاهده وضعیت بهبود در اقتصاد جهان، احتمالات بسیاری همچون کاهش حمایت‌های مالی مطرح شد.

یک انتصاب جدید و تقویت نرخ دلار

پرویز امانیان افزود: قبل از رسانه‌ای شدن سویه جدید کرونا موسوم به امیکرون، مهم‌ترین اخباری که منجر به تقویت دلار و ریزش قیمت فلزات شد، معرفی جرمی پاول به عنوان ريیس فدرال رزرو بود، انتصابی که این گمانه را تقویت می کرد که نرخ بهره و ارزش دلار افزایش می یابد؛ از سوی دیگر اروپا با موج جدیدی از شیوع کرونا مواجه شد.

وی تصریح کرد: بعد از اعلام خبر کشف سویه جدید کرونا در آفریقای جنوبی، ناگهان ترس ناشی از این ویروس تمام بازارها را در برگرفت و قیمت فلزات هم روز جمعه 26 نوامبر با افت مواجه شد، اما با بازگشایی بازارها در این هفته و مصاحبه پزشکی که برای نخستین بار از سویه جدید کرونا سخن به میان آورده بود، مبنی بر اینکه این سویه خفیف است و بیماران وی در منزل درمان شده‌اند، بازار فلزات در روز دوشنبه آرام شد.

امانیان اضافه کرد: پس از آن شرکت داروسازی «مدرنا» خبری منتشر کرد که واکسن‌های موجود در برابر «امیکرون» تاثیرگذاری کمتری دارد و همین امر به گرایش کم اعتمادی در بازارها دامن زد و روز سه شنبه قیمت بیشتر فلزات پایه با افت مواجه شد.

وی با اشاره به رشد تولید چین گفت: روز چهارشنبه اول دسامبر اعلام شد که فعالیت‌های کارخانه‌ای چین در ماه نوامبر به طور غیرمنتظره‌ای رشد داشته و همین امر بخشی از فشارها روی بخش تولید را کاهش داد، زیرا  قیمت مواد اولیه و سهمیه‌بندی برق در نوامبر کاهش یافت.

امانیان در ادامه افزود: هرچند روز چهارشنبه بازارها با وضعیت بهتری کار خود را آغاز کردند، اما در ادامه با هشدار شرکت «کودلکو» بزرگ‌ترین تولیدکننده مس جهان در مورد کاهش تقاضای مس چین و احتمال مازاد بازار این فلز تا سال 2024، فلز سرخ با کاهش مواجه شد.

خبرهای بنیادین فلزات هفته گذشته

این کارشناس بازارهای کالایی در بررسی اخبار بنیادین توضیح داد: موجودی مس بورس فلزات لندن از نظر تاریخی در محدوده پایینی قرار دارد. موجودی نیکل بورس لندن هم هفته گذشته به کمترین میزان از سال 2019 کاهش یافت.

وی بیان کرد: شرکت چینی سرمایه‌گذار در بزرگ ترین معدن مس کنگو به نام «کاموآ کاکولا» از سرمایه گذاری 769 میلیون دلاری در این معدن خبر داد.

امانیان اضافه کرد: طی هفته های اخیر، اهمیت نیاز جهان به فلزات مورد نیاز در چرخه انتقال انرژی های نو و تجدیدپذیر بار دیگر مورد توجه رسانه های بین المللی قرار گرفته است؛ بنابراین گرایش های بلندمدت در بازار فلزاتی نظیر مس، آلومینیوم و نیکل همچنان مثبت است.

*خبرنگار: لیلی شهیر

این رسانه پذیرای دیدگاه‌های کارشناسی مختلف در خصوص بازار سرمایه است اما دیدگاه‌های ارايه شده توسط کارشناسان لزوما دیدگاه این رسانه یا دیدگاه سازمان بورس و اوراق بهادار و سایر ارکان بازار سرمایه نیست.
local_offerبرچسب‌ها:

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد