تعطیلات نوروزی هم مانع افت شاخص‌ها نشد

تعطیلات نوروزی هم مانع افت شاخص‌ها نشد

روز گذشته اولین روز معاملاتی پس از تعطیلات نوروز بود اما برخلاف انتظارات نه بهبودی در معاملات رویت و نه از شدت عرضه‌ها کاسته شد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ این در حالی بود که همچنان شاهد افزایش حجم و ارزش صف‌های فروش بودیم. از طرفی به لطف قانون سیاست‌گذاران بورسی مبنی بر محدودسازی دامنه نوسان و عدم‌تغییر در رویه آن، نقدشوندگی سهام کاملا به حاشیه کشانده شده است. اهمیت این موضوع به حدی است که بسیاری معتقدند تا زمانی که همچنان بر محدود‌سازی‌ها اصرار باشد، تغییری در رویه کنونی بازار سهام رخ نخواهد داد. در کنار این امر بسیاری از تحلیلگران معتقدند اخبار سیاسی منتشر شده حول محور مذاکرات چین و ایران و آینده مبهم برجام (هرچند با وجود اخبار مساعد) افت شاخص‌ها را شدت داده است.

در اولین روز معاملاتی هفته، شاخص کل با افت 6/ 11 هزار واحدی (9/ 0 درصد) بیشترین میزان افت خود از 9 اسفندماه 99 را ثبت کرد. در این بین سه نماد «فولاد»، «فملی» و «شستا»، با اثرگذاری 3400 واحدی، بیشترین تاثیر را در افت شاخص کل بورس داشتند.

از سوی دیگر شاخص کل هموزن نیز روز شنبه 1534 واحد (35/ 0 درصد) به عقب بازگشت. در فرابورس ایران شاخص کل با افت 119 واحدی همسو با دو نماگر اصلی بورسی سرخی بازار سهام را شدت داد. سه نماد فرابورسی «آریا»، «بپاس» و «زاگرس» بیشترین اثر را در منفی‌تر کردن شاخص کل این بازار داشتند.  به‌رغم انتظارات با پایان یافتن تعطیلات نه‌تنها شاهد افزایش دادوستدها نبودیم بلکه روز گذشته یکی از رکودی‌ترین روزهای معاملاتی بود. این امر حاصل تصمیم‌های اخیر سیاست‌گذاران بورسی است. به این‌ترتیب دیروز ارزش معاملات خرد بورس با افت محسوسی 1844 میلیارد تومان رقم خورد که کمترین میزان از 10 اسفندماه 99 بود. ارزش معاملات خرد فرابورس نیز 758 میلیارد تومان بود. نماد دارویی «برکت» با ارزش معاملات 346 میلیارد تومانی، در صدر دادوستدهای خرد بورسی قرار داشت.

کناره‌گیری 29 روزه حقیقی‌ها

دیروز برای بیست و نهمین روز متوالی سهامداران عمده با خالص خرید 519 میلیارد تومانی مالکیت‌های سهام را از آن خود کردند.

سهام دو گروه «محصولات شیمیایی و فلزات اساسی» در صدر خریدهای حقوقی‌ها قرار داشتند. در مقابل حقیقی‌ها اندک توجهی به خرید سهام از گروه «رایانه» داشتند.

بورس شنبه از دریچه آمار

در روزی که شاخص کل بورس تهران افت 9/ 0 درصدی همراه شد، از 329 نماد معامله شده، قیمت پایانی 13 سهم (4 درصد) مثبت بود و در مقابل 250 سهم (76 درصد) در سطوح منفی دادوستد شدند. در این بازار هر چند 3 نماد (9/ 0درصد) صف خریدی به ارزش 5 میلیارد تومان تشکیل دادند اما در مقابل شاهد شکل‌گیری صف فروش سنگین در 268 نماد بورسی (81 درصد) به ارزش 2190 میلیارد تومان بودیم.

در فرابورس ایران نیز در روزی که آیفکس افت 65/ 0 درصدی را ثبت کرد، 134 نماد معامله شدند که در این میان قیمت پایانی 13 سهم (7/ 9 درصد) مثبت و 106 سهم (79 درصد) منفی بود. در این بازار 4 نماد (3 درصد) صف خریدی به ارزش 5/ 95 میلیارد تومان تشکیل دادند اما 106 نماد (79 درصد) نیز با صف فروشی به ارزش 768 میلیارد تومان مواجه شدند.

بازار پایه نیز روز گذشته میزبان دادوستد 128 نماد بود. در این میان 28 سهم (21 درصد) مثبت ماندند و در مقابل شاهد دادوستد 75 سهم (60 درصد) در محدوده منفی بودیم. در این بازار نیز 20 نماد (16 درصد) صف خریدی به ارزش 113 میلیارد تومان شکل دادند و صف فروش در این بازار به 88 نماد (69 درصد) با ارزشی بالغ بر 1050 میلیارد تومان اختصاص پیدا کرد.

local_offerبرچسب‌ها:

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد