آمادگی نیروگاه‌های برق‌آبی برای تولید 9 هزار مگاوات برق

آمادگی نیروگاه‌های برق‌آبی برای تولید 9 هزار مگاوات برق

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران گفت: نیروگاه‌های برق آبی برای تولید 9 هزار مگاوات برق در 9 ماه باقی مانده از سال آبی جاری در صورت نرمال بودن بارش‌های زمستان آمادگی دارند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو «سید حسن رضوی» افزود: اگر پیش‌بینی‌ها محقق شده و اتفاق خاصی مانند بروز سیلاب رخ ندهد، نیروگاه‌های برق‌آبی تا پایان شهریور 1401 قادرند تا 9 هزار مگاوات در ساعت برق تولید کنند.

وی ادامه‌داد: توان تولید نیروگاه‌های برق‌آبی 12 هزارو 200 مگاوات است، ما نیروگاه‌های برق‌آبی را به گونه‌ای برنامه‌ریزی کرده‌ایم که در سال جاری 25 تا 30 درصد نسبت به سال گذشته کمتر تولید برق داشته باشند که این به معنای تولید 9 هزار مگاوات برق در ساعت است.

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران گفت: نیروگاه‌های برق‌آبی تا 31 شهریور 1400 (پایان سال آبی سال گذشته) به دلیل خشکسالی سال 99، در مجموع 37 درصد کمتر از مدت مشابه سال پیش از آن برق تولید کردند.

رضوی بیان‌داشت: کمبود منابع آبی در سدها مانعی برای تولید برق از نیروگاه‌های برق‌آبی بود و در پاییز سال جاری این کمبود تولیدها به 57 درصد رسید.

وی اضافه‌کرد: بارندگی‌های اخیر شرایط ذخایر آبی را بهتر کرده و ورود حدود 2 میلیارد متر مکعب آب به سدهای کشور شرایط بحرانی نیروگاه‌های برق آبی را تغییر داده است.

به گزارش ایرنا، بارش‌های خوبی که در روزهای اخیر در کشور به وقوع پیوسته موجب بهتر شدن وضعیت ذخایر سدهای کشور شده است، به گونه‌ای که در تاریخ 14 دی سال آبی جاری میزان کل حجم آب موجود در مخازن سدهای کشور در حدود 19 میلیارد و 18 میلیون مترمکعب بوده است که این میزان در تاریخ 18 دی‌ماه و با سپری شدن 108 روز از سال آبی حدود 19 میلیارد و 38 میلیون مترمکعب شده که نشان از افزایش 20 میلیون مترمکعبی دارد.

به گفته مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور، بررسی وضعیت سدهای کشور نشان می‌دهد میزان کل حجم ورودی به سدهای کشور از ابتدای مهرماه تا تاریخ 18 دی‌ماه معادل 6 میلیارد و 460 میلیون مترمکعب است که کاهشی معادل 30 درصد نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته را نشان می‌دهد.

«فیروز قاسم‌زاده» افزود: میزان پرشدگی سدهای مهمی چون زاینده‌رود، شمیل و نیان و سفیدرود در شرایط فعلی به ترتیب حدود 13 درصد، 94 درصد و 23 درصد است.

وی ادامه داد: در استان‌های خوزستان و تهران، میزان پرشدگی مخازن در سال آبی جاری به ترتیب در حدود 45 درصد و 18 درصد است.

local_offerبرچسب‌ها:

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد