عقبگرد قیمت دلار به کانال 24هزار تومان

عقبگرد قیمت دلار به کانال 24هزار تومان

هر دلار امروز (یکشنبه) در صرافی‌های بانکی 24 هزار و 418 تومان معامله شد که قیمت آن نسبت به روز کاری گذشته با کاهش 626 تومانی همراه‌شد. نرخ هر یورو نیز به 29 هزار و 290 تومان رسید.

خبرگزاری ایرنا: هر دلار امروز (یکشنبه) در صرافی‌های بانکی 24 هزار و 418 تومان معامله شد که قیمت آن نسبت به روز کاری گذشته با کاهش 626 تومانی همراه‌شد. نرخ هر یورو نیز به 29 هزار و 290 تومان رسید.

قیمت فروش یورو امروز با کاهش 606 تومانی نسبت به قیمت‌های پایانی روز کاری گذشته (شنبه) به 29 هزار و 290 تومان رسید.

امروز قیمت خرید هر دلار 23 هزار و 935 تومان و نرخ خرید هر یورو نیز 28 هزار و 710 تومان بود. همچنین قیمت خرید دلار در بازار متشکل ارزی 24 هزار و 100 تومان و قیمت فروش آن 24 هزار و 341 تومان است.

علاوه بر این، نرخ خرید یورو در این بازار 28 هزار و 901 تومان و نرخ فروش آن 29 هزار و 190 تومان اعلام شد.

براساس این گزارش در سامانه نیما در روز معاملاتی گذشته (شنبه)، هر یورو به قیمت 29 هزار و 957 تومان و هر دلار 25 هزار و 30 تومان به فروش رسید.

همچنین در سامانه سنا روز کاری گذشته (شنبه)، حواله یورو به قیمت 29 هزار و 240 تومان معامله و همچنین حواله دلار به قیمت 24 هزار و 290 تومان فروخته شد.

بررسی رفتار فعالان بازار ارز در روزهای اخیر نشان‌دهنده تردید و سرگردانی آنهاست به طوری که آنها از تداوم رشد بهای ارز نا امید شده و در انتظار ریزش قیمت‌ها هستند، اگرچه تحولات سیاست خارجی همچنان مبهم است، اما به نظر می‌رسد که دلالان بازار ارز از اکنون به پیشواز تحولات پیش رو رفته‌اند.

ترس و دو دلی دلالان ناشی از دو چیز است. نخست، هرچند تعلل‌هایی در بازگشت آمریکا به برجام مشاهده می‌شود، اما در تحلیل‌ها و همچنین در جامعه کفه ترازو به سمت بازگشت این کشور سنگینی می‌کند و نه عدم بازگشت. به ویژه اینکه ایران نیز مانعی برای بازگشت به تعهدات برجامی خود نمی‌بیند و بارها این را اعلام کرده است.

دوم اینکه طبق گزارش‌های بانک مرکزی، شاخص‌های اقتصادی کشور در شش ماهه دوم سال عملکرد مثبتی داشته‌اند. این یعنی اینکه به رغم تحریم و شیوع کرونا، روند اقتصاد در جهت مثبت قرار دارد.

اکنون که نقش رفع تحریم‌ها در سیر نزولی و سقوطی قیمت دلار پوشیده نیست انتظار می‌رود با مشاهده سیگنال‌های مثبت در روابط خارجی و به ویژه در مورد برجام شاهد کاهش محسوس قیمت دلار باشیم. در بهمن‌ماه بیشتر نظاره‌گر اختلافات طرفین بودیم، اما به نظر می رسد در اسفندماه، شرایط تغییر می کند.

با توجه به اینکه ایران نشان داده که در تعیین ضرب‌الاجل خروج از پروتکل الحاقی، بسیار جدی است، به نظر می‌رسد اروپا و آمریکا نیز آن را به شدت جدی گرفته‌اند، به همین دلیل، شروع نخستین روز آخرین ماه سال 1399 با سه سیگنال مهم برجامی همراه بود که می‌تواند سیر قیمت دلار را به شدت نزولی کند.

«ند پرایس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه از آمادگی این کشور برای حضور در نشست گروه 1+5 و ایران به منظور بحث درباره مسیر دیپلماسی برنامه هسته‌ای سخن گفت و افزود که واشنگتن دعوت نماینده اتحادیه اروپا را خواهد پذیرفت.

این موضوع به احتمال زیاد مسيله اینکه برداشتن گام نخست از سوی کدام طرف باشد را حل خواهد کرد. از طریق گفتگوهای غیر مستقیم و رسانه‌ای نمی‌توان گام عملی برداشت، اما در چنین نشستی طرفین می‌توانند بر سر چگونگی اقدامات عملی صحبت کنند.
به‌علاوه، دومین حرکت آمریکا را نیز می‌توان به اقدام عملی این کشور در احیای برجام تعبیر کرد. «ریچارد میلز»، سرپرست نمایندگی آمریکا در سازمان ملل در نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد به طور رسمی ادعای گذشته کشورش مبنی بر اعمال تحریم‌های این شورا علیه ایران را پس گرفت.

و سومین اقدام آمریکا لغو محدودیت‌های اعمال شده بر دیپلمات‌های ایرانی است. میلز در نامه‌ای‌ دیگری اطلاع داد که محدودیت اعمال شده علیه دیپلمات‌های جمهوری اسلامی ایران برای تردد در سه مایلی، برداشته شده و به روال گذشته بازگشته است.

local_offerبرچسب‌ها:

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد