دولت همچنان می‌تواند کالا با ارز ترجیحی وارد کند

دولت همچنان می‌تواند کالا با ارز ترجیحی وارد کند

ريیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: 300 هزار میلیارد تومان اعتبار در اختیار دولت است و دولت می‌تواند همچنان کالاها را با ارز 4200 تومانی وارد کند و یا آنکه با این منابع یارانه دهد.

محمدرضا پورابراهیمی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس درباره سازوکار تخصیص ارز ترجیحی در سال جاری، اظهار داشت: در جریان بررسی لایحه بودجه سال 1401 سازوکاری را مشخص کردیم که باید دولت آن را عملیاتی کند.

وی بیان کرد: ما یک نرخ ارز در بازار داریم و یک نرخ ارز ترجیحی هم وجود دارد. برای مثال نرخ ارز ترجیحی 4200 تومان و نرخ ارز در بازار 24 هزار تومان است. 20 هزار تومان به ازای هر دلار، مابه‌التفاوت نرخ ارز ترجیحی و ارز بازار است.

ريیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: روشی که تا امروز دولت پیش رفته، این بوده است که واردات کالاها به ویژه کالاهای اساسی بر اساس ارز ترجیحی باشد و تجربه نشان داد که در نهایت این کالاها با قیمت‌های مناسب به دست مردم نرسید.

نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بر این اساس، مجلس شورای اسلامی در بودجه سال 1401 این پیشنهاد را به دولت داد که خودش درباره نحوه تخصیص ارز ترجیحی تصمیم‌گیری کند.

پورابراهیمی تاکید کرد: دولت باید این موضوع را در نظر گیرد که ما 300 هزار میلیارد تومان را در بودجه برای این موضوع لحاظ کردیم و سازوکار تخصیص آن در اختیار دولت است.

ريیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بنابراین دولت می‌تواند کالاها را با ارز آزاد وارد کند و این 300 هزار میلیارد تومان اعتبار را یارانه دهد.

وی گفت: همچنین دولت می‌تواند یارانه ندهد و این مابه‌التفاوت ارزی را به حساب بانک مرکزی بریزد و کالاها را با همان ارز 4200 تومانی وارد کند. تصمیم‌گیری در این زمینه کاملا بر عهده دولت است و ما به دولت این اختیار را دادیم.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد