برنج ارزان می‌شود؟ / روند افزایش قیمت و واردات (اینفو + فیلم)

برنج ارزان می‌شود؟ / روند افزایش قیمت و واردات (اینفو + فیلم)

بر اساس اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت، در اردیبهشت امسال‌ سرانه مصرف برنج 15 تا 20 درصد کاهش داشته است. یکی از دلایل این مساله، گرانی این محصول است. در این میان، یک مقام مسيول خبر از کاهش قیمت برنج در آینده داده است.

به گزارش تجارت‌نیوز، بر اساس اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت، در اردیبهشت امسال‌ سرانه مصرف برنج 15 تا 20 درصد کاهش داشته است. یکی از دلایل این مساله، گرانی قیمت برنج است.

در این اینفوگرافیک که به نقل از داده‌های مرکز آمار ایران تهیه شده، روند افزایش قیمت برنج ایرانی و خارجی از مهر 1399 تا شهریور 1400 را مشاهده می‌کنید. این قیمت‌ها بر اساس متوسط قیمت در مناطق شهری اعلام شده است.

گرافیک: پدرام آقایی

منبع داده‌ها: مرکز آمار ایران (ایسنا)

برنج ارزان می‌شود

در این ابراهیم زارع، مدیر کل دفتر بازرگانی داخلی وزارت جهاد کشاورزی گفت: مردم مطمين باشند که برنج گران نمی‌شود و حتی به سمت ارزانی خواهیم رفت (مهر).

واردات 715 هزارتنی برنج

در همین رابطه، سخنگوی گمرک گفت: در نیمه نخست امسال حدود 715 هزارتن برنج از گمرکات کشور مجوز ترخیص قطعی گرفتند که در مقایسه با مدت مشابه 33 درصد در وزن افزایش داشته است.

سیدروح‌اله لطیفی، سخنگوی گمرک افزود: در نیمه نخست امسال، برای 714 هزار و 773 تن برنج به ارزش 608 میلیون و 125 هزار و 9 دلار در گمرکات کشور پروانه ترخیص قطعی صادر شده که نسبت به نیمه نخست سال گذشته که این میزان 537 هزار و 564 تن به ارزش 491 میلیون و 985 هزار و 90 دلار بوده ازلحاظ وزنی 33 درصد و از لحاظ ارزش 24 درصد رشد داشته است.

چگونگی اعلام آمار تجارت خارجی

وی اضافه کرد: بر اساس بند خ ماده 3 قانون امور گمرکی، گمرک مسيول پایش اطلاعات و اعلام آمار تجارت خارجی است و این آمار بر اساس داده‌های دقیق تجاری توسط متخصصان علم آمار و فن آوری اطلاعات صورت می‌گیرد، بنابراین اعلام آمار رسمی تجارت کشور توسط گمرک، بر اساس اطلاعات، شاخص‌ها و مولفه‌های دقیق صورت می‌گیرد.

وی در واکنش به یکی از تشکل‌ها گفت: زمانی که آمار واردات یا صادرات یک کالا در یک بازه زمانی مشخص اعلام می‌شود، این اعلام هم می‌تواند به شناخت وضعیت تجاری کشور کمک کند که دانشگاهیان، سیاستگذاران، دست اندرکاران، فعالان، انجمن‌های مرتبط و نهایتا ذی‌نفعان به تحلیل آن بپردازند.

لطیفی تاکید کرد: گمرک در اعلام آمار تجارت خارجی دقت و صحت را به عنوان مرجع رسمی دنبال می‌کند، بنابراین ممکن است در برخی اوقات کاهش یا افزایش تجارت یک کالا، موافقان یا مخالفان و حتی نگرانی‌هایی را برای برخی به وجود بیاورد که حتما مسيولین مرتبط با داشتن آمار دقیق می‌توانند به رفع آن مشکلات بپردازند.

سخنگوی گمرک گفت: بازه‌های زمانی مورد محاسبه هم تعاریف شفافی دارد که نمی‌توان به واسطه خوشایند یا ناخوشایند بودن آمار، از ارايه آن صرف نظر کنیم و یا برخی با بازه زمانی غیر فنی خود آن را زیر سوال ببرند (خبرگزاری صدا و سیما).

آخرین خبرها از بازارهای مختلف را در صفحه بازار تجارت‌نیوز بخوانید.

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد