"مازوت" پاسخ به قطعی گاز صنایع

"مازوت" پاسخ به قطعی گاز صنایع

بحران انرژی به خصوص در فصل سرما، چالش‌هایی را پیش روی صنایع مختلف در بازارسرمایه می‌گشاید. موضوعی که به موجب آن شرکت‌ها برای حفظ تولید و کنترل قیمت‌های خود ناگزیر از استفاده راهکارهایی می‌شوند که ممکن است دوستی زیادی با محیط زیست نداشته باشند.

یک کارشناس بازارسرمایه با بیان مطلب بالا در گفت و گو با پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا) بیان کرد: در این شرایط، برخی از شرکت هایی که با قیمت های جهانی فروش خود را انجام می دهند و یا قیمت‌گذاری دستوری دارند، ممکن است سود کمتری کسب کنند. طی بررسی های انجام شده، اگر قطعی گاز اتفاق بیافتد، احتمال دارد سود برخی صنایع تا حدود 8 درصد کاهش پیدا کند.

کاویان عبدالهی، قطعی گاز شرکت ها در فصل سرما را موضوعی جدید ندانست و گفت: در بسیاری صنایع از گاز استفاده می شود که در فصل سرما احتمال قطعی آن ها وجود دارد. در این شرایط بسیاری از شرکت ها از راهکار سوخت مازوت برای تولید انرژی خود استفاده می کنند، موضوعی که هزینه بیشتری را نیز به شرکت ها تحمیل می کند.

وی تصریح کرد: این هزینه بیشتر در شرکت هایی که قابلیت فروش با قیمت بالاتر دارند، اعمال می شود. مانند شرکت های سیمانی که در بورس کالا، محصولات خود را معامله می کنند و مجبور هستند کالای خود را با قیمت بیشتری به فروش برسانند.

بسترسازی مناسب؛ پیش نیاز ارز تک نرخی

عبدالهی با اشاره به این که حذف ارز 4200 تومانی یکی از مراحل تک نرخی شدن ارز است، گفت: با انجام این موضوع بهای تمام شده کالاهای تولیدی افزایش پیدا می‌کند؛ موضوعی که سبب می شود به دنبال آن بسیاری از شرکت ها برای حفظ سود، کالاهای خود را گران‌تر بفروشند.

وی افزود: در نظر داشته باشید میزان افزایش قیمت این کالاها به عواملی چون حفظ حاشیه سود شرکت ها و یا ورود به موضوعی به نام قیمت گذاری دستوری بستگی دارد که این موضوع خود می‌تواند مشکلاتی را به خصوص برای بازارسرمایه رقم بزند.

عبدالهی تصریح کرد: در شرایطی که افزایش نرخ ها اعمال شود، به طور قطع شاهد افزایش قیمت کالاهای نهایی برای مصرف کنندگان نهایی هستیم. موضوعی که در نهایت سبب فشار به اقشار کم درآمد و حتی اقشار متوسط جامعه می شود. براین اساس باید توجه داشت که قبل از اجرایی شدن کامل حذف ارز 4200 تومانی، این مشکلات به نوعی کنترل شود.  

این تحلیلگر بازارسرمایه ادامه داد: به نظر من این مشکلات سبب می شود تا با تک نرخی شدن ارز فاصله زیادی داشته باشیم؛ همچنین این اقدام باید به طور تدریجی انجام شود و در ابتدا هم لازم است قدرت خرید مردم افزایش پیدا کند. برای تحقق این موضوع به برنامه های جامع اقتصادی نیاز داریم که باید مورد توجه قرار بگیرد.

یک توصیه به سهامداران

این کارشناس بازارسرمایه ادامه داد: در فضای فعلی با ریسک های مختلفی در بازارسرمایه رو به رو رو هستیم، حذف ارز 4200 تومانی، قیمت گذاری دستوری تنها برخی از این ریسک ها هستند. براین اساس سرمایه گذاران باید بیش از گذشته به حفظ استراتژی سرمایه گذاری بلند مدت توجه داشته باشند.

وی تاکید کرد: ضروری است، سرمایه گذاران با سرمایه گذاری در شرکت های بنیادین که وضعیت بهتری دارند تلاش کنند تا در مرحله نخست ارزش دارایی های خود را حفظ کنند و بعد از آن به فکر ایجاد سود و درآمد بیشتر باشند.

*خبرنگار: لیلی شهیر

 این رسانه پذیرای دیدگاه‌های کارشناسی مختلف در خصوص بازار سرمایه است اما دیدگاه‌های ارايه شده توسط کارشناسان لزوما دیدگاه این رسانه یا دیدگاه سازمان بورس و اوراق بهادار و سایر ارکان بازار سرمایه نیست.
local_offerبرچسب‌ها:

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد