جزيیات واردات 634 میلیون دلاری دارو

جزيیات واردات 634 میلیون دلاری دارو

دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی با بیش از 634 میلیون دلار، سومین کالای اساسی وارداتی ایران است.

به گزارش خبرگزاری برنا، از اردیبهشت امسال، دولت با مجوزی که از مجلس در قانون بودجه در اختیار داشت، به اصلاح نظام پرداخت یارانه ها ورود کرد و ارز 4200 تومانی واردات کالاهای اساسی را برداشت. این ارز به هفت قلم کالا اختصاص پیدا می‌کرد که بخشی از دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی نیز جزيی از آن بود. بعد از آنکه در ماه‌های اخیر ارز ترجیحی از واردات کالا ( گندم، جو ذرت، سویا، روغن و دانه‌های روغنی) حذف شد، این روزها بحث تغییر ارز دارو مطرح است.

سهم 14 درصدی دارو از کل واردات کالاهای اساسی

وضعیت واردات دارو در تجارت خارجی ایران نشان می‌دهد در سه ماه ابتدایی امسال، 5.9 میلیون تن به ارزش بیش از 4.5 میلیارد دلار کالای اساسی در 25 گروه (شامل ارز ترجیحی و نیمایی) وارد ایران شده است که از این میزان سهم دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی به 4.1 هزار تن به ارزش بیش از 634 میلیون دلار می‌رسد.

بر این اساس سهم دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی وارداتی از کل ارزش واردات کالاهای اساسی 14 درصد بوده است. این اقلام همواره در بین کالاهای اساسی، اگرچه وزن قابل توجهی را به خود اختصاص نداده است ولی از لحاظ ارزش سهم زیادی داشته‌؛ به طوری که در سه ماه ابتدایی امسال در بین 25 گروه کالای اساسی بعد از گندم و ذرت، سومین کالای وارداتی بوده‌ است.

همچنین در سال گذشته (1400) ارزش کل کالاهای اساسی وارداتی در 25 گروه کالایی بیش از 30 میلیون تن به ارزش 19.6 میلیارد دلار بود که سهم هفت قلم کالای وارداتی با ارز 4200 تومانی به 26.9 میلیون تن به ارزش 15.1 میلیارد دلار می‌رسید. از این میزان، سهم دارو، تجهیزات وملزومات پزشکی 22.2 هزار تن به ارزش بالغ 2.6 میلیارد دلار بود که نسبت به سال 1399 از لحاظ وزن 45 درصد و ارزش 58 درصد افزایش داشت.

در حالی با حذف ارز ترجیحی واردات دارو، نرخ تامین ارز آن برای واردکننده از 4200 تومان به نرخ سامانه نیما که در حال حاضر بیش از 25هزار تومان است، تغییر خواهد کرد که دولت وعده عدم تغییر قیمت دارو برای مصرف‌کننده نهایی را داده است و این موضوع مورد تاکید ريیس‌جمهور قرار دارد.

طبق قانون بودجه 1401 ، دولت به شرطی امکان حذف ارز ترجیحی از واردات کالای اساسی و دارو را خواهد داشت که " قبل از آن ترتیبات قانونی جبران زیان رفاه مصرف کننده برای کالاهای اساسی را از طریق کالابرگ الکترونیکی و در امور پزشکی از طریق بیمه‌ها یا از طرق جایگزین مطمين انجام داده باشد؛ به طوری که افراد بتوانند این کالاها و خدمات را به نرخ پایان شهریور 1400 و در سقف سهمیه تعیین شده تهیه کنند."

آن‌طور که مسيولان دولت از جمله سخنگوی دولت تاکید کرده، قرار است بر اساس قانون بودجه، بخشی از یارانه دارو، از واردات به بیمه‌ها منتقل شود.

انتهای پیام​/

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد