تاثیر اجرای «قانون پتروپالایشگاه‌ها» بر بازارسرمایه

تاثیر اجرای «قانون پتروپالایشگاه‌ها» بر بازارسرمایه

مالک شریعتی ورود ابرپروژه‌های پالایشگاهی به بورس در جریان اجرای قانون مرسوم به "قانون پتروپالایشگاه‌ها" را گامی درجهت افزایش عمق‌بخشی به بازارسرمایه دانست و گفت: اجرای قانون پالایشگاه ها به سرمایه‌گذار عمده و خرد در بورس کمک می‌کند تا با اعتماد بیشتر منابع خود را در بازار سرمایه‌گذاری کنند.

به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا) و به نقل از خانه ملت، مالک شریعتی در  رابطه با " قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی" که امروز موادی  از آن در صحن علنی  اصلاح شد، گفت: این قانون در مجلس دهم به تصویب رسید و در مجلس یازدهم به منظور رفع برخی از اشکالات و اجرای بهتر، 9 تبصره به قانون مذکور با هدف تقویت آن اضافه شد که "تهاتر بدهی‌های دولت به صندوق توسعه ملی با هدف تنفس خوراک پالایشگاه‌ها" مهمترین تغییری است که در اصلاحیه "قانون حمایت از صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات با استفاده از سرمایه‌گذاری مردمی" ایجاد شده و به نوعی این قانون با اضافه شدن 9 تبصره مذکور تکمیل شد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ساخت پالایشگاه ابزار دفاعی بسیار خوبی برای مبارزه با تحریم است، افزود: پالایشگاه‌سازی سبب توسعه صنایع پایین دستی و محصولات پتروشیمی شده و عملا کشور را از منابع ارزی ناشی از صادرات نفت خام بی‌نیاز می‌کند. ایجاد اشتغال، افزایش سطح علمی کشور، رسیدن به تنوع مشتری، کاهش تحریم‌پذیری، افزایش درآمد ارزی و... ازجمله محاسن جلوگیری از فروش نفت خام و تبدیل آن به فرآورده‌های نفتی است.

تامین 30 درصدی منابع پتروپالایشگاهی از محل بورس

وی با بیان اینکه در قانون پیش‌بینی شده است؛ حداقل 30 درصد از منابع مورد نیاز سرمایه‌گذاری در این پتروپالایشگاه باید از محل بورس تهیه شود، افزود: از آنجا که این طرح‌ها، ابرپروژه هستند و مجموع سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده در آن‌ها بالغ بر35 میلیارد دلار است لذا اگر منابع آن‌ها از بورس تامین شود، علاوه بر جمع کردن بخشی از نقدینگی سرگردان در جامعه، ورود این پروژه‌های بزرگ در بورس به آرام کردن این بازار در روزهای حاضر کمک کرده و به رشد عمق‌بخشی این  بازار یاری می رساند.

این نماینده مجلس به اصلاحاتی که امروز در صحن علنی بر این قانون اعمال شد اشاره کرد و گفت: مطابق قانون قبلی منابع مورد نیاز برای اعطای تنفس خوراک به پتروپالایشگاه‌ها شامل دو بخش است؛ بخش نخست سهم 38 درصدی صندوق توسعه ملی از محل نفت خام تحولی است و 62 درصد آن سهم دولت است البته در رابطه با این 38 درصد در قانون صحبت شده بود – که به عنوان تنفس خوراک به صندوق توسعه ملی نرود و به عنوان وام برای طرح‌ها در نظر گرفته شود.

وی ادامه داد: در رابطه با 62 درصد مذکور نیز صحبتی در قانون نشده بود و دولت هم نگفته بود که آن را به‌عنوان تنفس خوراک از  پتروپالایشگاه‌ها نمی‌گیریم، درواقع این 62 درصد را از محل برداشت می‌کرد اما اکنون مطابق اصلاحیه صورت گرفته، غیر از سهم صندوق توسعه ملی، از مطالبات ارزی صندوق از دولت نیز (که مطالباتی انباشتی وجود دارد) به عنوان منابع، برای تنفس خوراک استفاده می‌شود.

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد