تهاتر صادرات کیوی با واردات میوه‌های گرمسیری

تهاتر صادرات کیوی با واردات میوه‌های گرمسیری

ایلنا: به منظور حمایت از صادرات کیوی، بحث تهاتر این محصول با واردات میوه‌های گرمسیری (موز، انبه، آناناس و نارگیل) مورد در خواست و پیگیری بوده که در دست اقدام است.

به منظور حمایت از صادرات کیوی، بحث تهاتر این محصول با واردات میوه‌های گرمسیری (موز، انبه، آناناس و نارگیل) مورد در خواست و پیگیری بوده که در دست اقدام است.

به گزارش ایلنا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، زهرا جلیلی‌مقدم، مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی درباره تولید کیوی در کشور گفت: بر اساس آخرین آمار موجود، سال گذشته بیش از 400 هزار تن کیوی در کشور تولید شد و پیش‌بینی می‌کنیم در سال جاری نیز این میزان کیوی تولید شود.

وی افزود: گیلان، مازندران و گلستان استان‌های تولیدکننده کیوی هستند که دو استان مازندران و گیلان بیشترین میزان سهم تولید کیوی را در کشور دارا هستند.

مدیر کل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری با اشاره به کشورهای مهم تولید کننده این محصول یادآور شد: در دنیا حدود 4.5 میلیون تن سالانه کیوی تولید می‌شود که ایران رتبه چهارم تولید را بعد از چین، ایتالیا و نیوزیلند به خود اختصاص داده است.

وی افزود: بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، در 8 ماهه نخست سال جاری این محصول حدود 103 هزار تن با ارزش تقریبی 60 میلیون دلار صادر شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی 31 درصد و از نظر ارزشی 33 درصد افزایش صادرات داشته‌ایم، البته زمان مناسب برداشت این محصول پس از مهر است، بنابراین قسمت اصلی صادرات پس از این ماه انجام می‌شود.

جلیلی‌مقدم به حمایت‌های انجام شده برای این محصول نیز اشاره کرد و گفت: در سال جاری، حمایت از ایجاد باغ مادری کیوی به منظور تولید نهال اصیل، سالم و استاندارد، واردات ارقام تجاری جدید، ایجاد باغ سازگاری و الگویی، شناسنامه‌دار کردن باغات کیوی انجام شده است.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری تصریح کرد: به منظور حمایت از صادرات این محصول، بحث تهاتر آن با واردات میوه‌های گرمسیری (موز، انبه، آناناس و نارگیل) مورد درخواست و پیگیری بوده و در این راستا اگر کشوری، به دلیل مسايل غیرفنی، محدودیتی برای واردات محصول داشته باشد، واردات میوه‌های گرمسیری از آن کشور انجام نشود.

به گفته وی، با توجه به توان تولیدی کشور و کیفیت محصول کیوی و همچنین سلامت این محصول و ارزش غذایی آن به سبب دارا بودن ویتامین سی و انواع آنتی‌اکسیدان‌ها، کشورهای زیادی متقاضی واردات آن هستند که ضرورت دارد به جهت حفظ بازارهای موجود و توسعه صادرات استانداردهای بین‌المللی مدنظر قرار گیرد.

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد